TYP - Koupě palivového čerpadla
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
TYP - Koupě palivového čerpadla
Zdravím všechny,
Dneska se mi stala nemilá věc, při jízdě jsem začal cejtit benzín. Když jsem zastavil dost jsem se zděsil, protože nádrž byla zezadu pěkně mokrá.Ještě jsem dojel domů a začal pátrat co se stalo.Zjistil jsem ,že mám naprasklou plastovou trubičku která je součástí palivového čerpadla a při zapnutí klíčku bokem celkem slušně stříká benzín.Nevíte jestli se nedá koupit jen vrchní díl čerpadla, na Autokelly jsem našel celé a stojí 5500,- , případně nějakou radu ……
Vzhledem k použitému plastu pochybuji , že by to šlo zalepit.
Dneska se mi stala nemilá věc, při jízdě jsem začal cejtit benzín. Když jsem zastavil dost jsem se zděsil, protože nádrž byla zezadu pěkně mokrá.Ještě jsem dojel domů a začal pátrat co se stalo.Zjistil jsem ,že mám naprasklou plastovou trubičku která je součástí palivového čerpadla a při zapnutí klíčku bokem celkem slušně stříká benzín.Nevíte jestli se nedá koupit jen vrchní díl čerpadla, na Autokelly jsem našel celé a stojí 5500,- , případně nějakou radu ……
Vzhledem k použitému plastu pochybuji , že by to šlo zalepit.
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
JO tak tohle znám,přesně to samé se mi stalo před pěti lety. Měl jsem štěstí koupil jsem na burze za 400 to samé a to staré mi zůstalo na pokusy.Mastil jsem to horkovzduškou, podobnou "trubičku "ze stejného plastu jsem měl z práce a povedlo se mi to přivařit.Ale nedoporučuju-je tam dost velký tlak,mi se urvala ta výstupní.Zajeď raději na šroťák.
Ještě jeden postřeh !
Doporučuji při výměně čerpadla součastně vyměnit i gumové těsnění které je na nádrži (gumový kruh) , protože se mi stalo při natankování plné to kolem plastové matice dost nepříjemě teklo i když byla utažená.Těsnění jsem koupil v servisu Fiat a stojí 248,-Kč ,objednávací číslo : 7598703 .Tak ať to nemusíte rozebírat zbytečně znovu.