špatná váha vzduchu 1,9 jtd - klesá výkon
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Ahoj kolegové,
poptávám jestli vás nepotkalo něco podobného a nemáte nějaké řešení.
Pozoroval jsem, že mi (hlavně do kopce) klesá výkon. Na diagnostice ve fiatu mi našli, že je potřeba vyměnit váhu vzduchu (zařízení které se ve znečištěném prostředí prý zanáší). Nevím jaké prostředí konstruktéři čekali na silnicích, nicméně díky zanesení váha posílá do spalování méně vzduchu, než by měla a tím klesá výkon a samozřejmě stoupá spotřeba.
Nabídli mi 2 řešení: nová váha za cca 12.000 , nebo repas od fiata a to za cca 9.000.
Není nějaké jiné řešení?
Kamarádovi zbyla váha z Fiata Brava, nevíte jestli by mohla pasovat?
multě zdar
honza
multipla 1,9 jtd rv99
Pozoroval jsem, že mi (hlavně do kopce) klesá výkon. Na diagnostice ve fiatu mi našli, že je potřeba vyměnit váhu vzduchu (zařízení které se ve znečištěném prostředí prý zanáší). Nevím jaké prostředí konstruktéři čekali na silnicích, nicméně díky zanesení váha posílá do spalování méně vzduchu, než by měla a tím klesá výkon a samozřejmě stoupá spotřeba.
Nabídli mi 2 řešení: nová váha za cca 12.000 , nebo repas od fiata a to za cca 9.000.
Není nějaké jiné řešení?
multě zdar
honza
multipla 1,9 jtd rv99
- Reklama
toto mám už za sebou , nejdřív než budeš shánět novou tak na zkoušku odpoj konektor na tý váze, jestli to nedělá jiný čidlo.Pokud to začne zase jezdit svižně je to opravdu v tý váze. Dá se na to jezdit bez problému a autu se nic nestane maximálně to bude trochu kouřit. Já jsem jí sehnal za 5000 novou - originál bosch ve fyrmě ELIT. Výměnu zvládneš sám, protože se prodává i s tím tělem co je na sání.
Na krytu filtru vzduchu je přišroubovaný takový válec ( to je ta váha vzduchu ) a k němu je připojený jediný konektor. Když budeš schánět novou tak si opiš její číslo. Na mulťu je jich víc. Podívej se taky sem: http://www.autoklucka.cz/
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jen poznámka: Je velký rozdíl mezi váhami pro motor (JTD) 105PS a 110PS a to hlavně v ceně - pro 110ku je více než dvojnásobná (platí pro váhy BOSCH). Píši to proto, aby někdo marně nejásal a jiný se dopředu neděsil z vysoké ceny. Taky připomínám, že členové klubu mají u nás slevu na díly BOSCH 30%, i tak je to "morda".
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
Re: špatná váha vzduchu 1,9 jtd - klesá výkon
rozebrat a vyčistitjan johan píše:Ahoj kolegové,
Není nějaké jiné řešení?
multě zdar
honza
multipla 1,9 jtd rv99
před
www.minimaxa.cz
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj , rozebral jsem jí a ... ejhle sítko čisté a čidlo celé jiné (taková hranatá tyčka asi 1,5x5cm a v ní zřejmě to čidlo ) jde mi o toto . Nevíte jestli to čidlo jde vyčistit mokrou cestou(odmašťovadlo ) ? protože jen vyfoukat to nemá valný smysl . Já vím , že chytrý "Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný" napíše : zkus to stejně budeš kupovat jinou , ale ona ta moje ještě doceĺa funguje i když...
Multipla "BOBINA" 1,9 JTD rv.2001