spojka
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
spojka
Ahoj Páliáci, chci se zeptat kolik asi tak vydží spojka při normálním provozu.Mám najeto 10000Km a spojka zabírá u podlahy, což bylo vždycky.Teď se mi stává, že při zařazení zpátečky to jde někdy lehce přes zuby, to samé při řazení 1 nebo vyřazování 3. je možné, že mám málo oleje v převodovce a jeho doplnění to srovná nebo je na čase vyměnit spojku? V případě oleje,kde je kontrolní šroub a kudy se nalívá olej do převodovky (jaký olej)? Mockrát děkuji,Roman.
- Reklama
http://punto.mysteria.cz/fiat.htm -zkus hledat tady
Měl jsem stejný problém. Nechal jsem si vyměnit olej v převodovce, ale nezlepšilo se to takže přišla na řadu spojka.Taky mi šla hůř zařadit jednička a zpátečka přes zuby. Po výměně spojky se to zlepšilo, ale zpátečka mi jde někdy přes zuby. V servisu mi řekli, že už může být chycená a poradili mi ať před zařazením zpátečky zařádím jinou rychlost, třeba trojku, jelikož zpátečka nemá synchrony. Pak už přes zuby nejde. Jinak bych musel zřejmě sehnat jinou převodovku což by bylo drahé..
Tak to boužel taky řeším.Hrozně těžko mi jde spojka sešlápnout,občas mi nejde zařadit a musím silou zabrat,aby zaskočila rychlost a i zuby si spočítám.Nevím,jestli řešit dolití oleje a nebo nechat spojku rovnou vyměnit.Tím pádem bych vás poprosil na kolik cca taková výměna příjde..
..Opilý řidič,veselý vrah..
-
- Fiaťák
Tady je to jasně spojka.A vyměn ji v čas než tě to nechá někde vyset.Jestli ti můžu doporučit,dej SACHSE,jde mnohem lehčeji než VALEO.Kubasek píše:Tak to boužel taky řeším.Hrozně těžko mi jde spojka sešlápnout,občas mi nejde zařadit a musím silou zabrat,aby zaskočila rychlost a i zuby si spočítám.Nevím,jestli řešit dolití oleje a nebo nechat spojku rovnou vyměnit.Tím pádem bych vás poprosil na kolik cca taková výměna příjde..