HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
chiefs-
Začátečník

HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku

Příspěvek od chiefs- »

chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní když mi cáka benzín z výfuku při asi cca 4tis. otáčkách. a jakou by to mohlo mit přičinu. diky (motor 1,1)
Reklama

Semo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semo »

Si si istý, že to je benzín???
Obrázek
cali
Začátečník

Příspěvek od cali »

Je to voda, a je to bezne
cali
Začátečník

Příspěvek od cali »

Nechcel by som aby mi tiekol z horuceho vyfuku benzin :shock: :lol:
chiefs-
Začátečník

Příspěvek od chiefs- »

dobře asi sem se špatně vyjadřil :D teče z toho nějaka blíže nespecifikovaná tekutina. Pravě mě překvapilo že to dělá v létě sem na to čučel jak tele na nový vrata
b@fi
Fiaťák

Příspěvek od b@fi »

JJ ...presne tak ...je to kondenzovana voda zo zadneho tlmicu...uplne normalne....ak chces vyvrtaj si 1-2 male dierky do tlmicu a mozno uz taky problem nebudes mat :idea: :D
chiefs-
Začátečník

Příspěvek od chiefs- »

njn vyvrtaš díry a tlumič mužeš za pul roku měnit. do tlumiiče se mi vrtat nechce jak se naruší povrchová ochrana tak je to v kelu :roll:
jirka
Fiaťák

Příspěvek od jirka »

nebo tomu trochu přitni, udělej cunami a voda ti vyletí z výfuku :)
chiefs-
Začátečník

Příspěvek od chiefs- »

a ještě jeden dotaz. cuká mi to když třeba projiždím pravotočivou zatčkou dam tam dvojku a přidam tak to začne cukat nevite čim by to mohlo bejt?? a nejhorší je že to děla jenom občas
David-pv
Začátečník

Re: HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku

Příspěvek od David-pv »

chiefs- píše:chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní když mi cáka benzín z výfuku při asi cca 4tis. otáčkách. a jakou by to mohlo mit přičinu. diky (motor 1,1)
Je to voda a opravdu je to běžné. Při zahřívání se ve výfuku kondenzuje vlhkost protože je chladný a to je ta kapalina, která ti jde z výfuku...
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Re: HELP - Teče nějaká kapalina z výfuku

Příspěvek od Patrik »

chiefs- píše:chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní když mi cáka benzín z výfuku při asi cca 4tis. otáčkách. a jakou by to mohlo mit přičinu. diky (motor 1,1)
Buď rád, že ti to teče. Je to voda. Vzniká správnou funkcí katalyzátoru. Kdyby byl v háji, voda by ti netekla ...
Akorát to snižuje životnost výfukového systému, zejména zadního tlumiče, kde voda kondenzuje nejvíc. Ale to se nedá nic dělat, je to daň emisím ...
Je dobré to občas vysušit delší razantnější jízdou.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

No nevim jestli má katalizátor na to nějakej vliv.Já ho tam nemam a taky mi z vejfuku de voda.
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

Vencapunto píše:No nevim jestli má katalizátor na to nějakej vliv.Já ho tam nemam a taky mi z vejfuku de voda.
No bez katu by tam moc neměla být. V benzinu je voda jen v malém množství jako nečistota, může se tam dostat i s vlhkým vzduchem ze sání. Kdežto u třícestného katu je jedna ze 4 chemických transformací: 2 C2H6 + 7 O2 = 4 CO2 + 6 H2O. Takže auta s katem "tečou" mnohem víc.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“