Zdravím ,
Mám Fiat qubo a dnes se mi začal sám spouštět zadní stěrač, když jsem pustil přední na cyklovač. Nevíte po čem mám jít? No a další co mě dnes ráno překvapilo,bylo po odemknutí dálkou ráno mi zablikala potkávací světla. Pak už to neudělalo. Čím by to mohlo být? Děkuji za jakoukoliv radu
Zadní stěrač se sám spouští
Moderátoři: peta.smolik, Katy
- Reklama
Re: Zadní stěrač se sám spouští
Hokej v elektrice, baterka, vyhnilý konektory, spojený dráty v průchodkách do dveří, studeňáky v elektronice.. Schema a měřit, chce to někoho kdo měřit opravdu umí... Fyzicky jde zkontrolovat kabeláž v průchodkách do dveří, stav konektorů, napětí baterky (i když ta asi bude OK pokud startuje), kostry..
Teď mi to dokonce psalo check stop lights(zkontrolovat brzdové světla),ale ty svítí...auto startuje. Na PC mi to psalo, že je špatné relé na podávání benzínu
Tak jsem se díval na kabeláž a nic jsem nezjistil. Jen to, že se mi stěrač v zadu dá do pohybu při sešlápnutí brzdového pedálu. Vyměnil jsem žárovky, jedna byla (černá) chvilku ok a pak se opět zpustil.
Tipuju průchodka do zadních dveří, rozjetá izolace a propojený drát od brzdy se stěračem..
To je možné,dnes mi to nedělalo. Brzdové světla svítila,ale zase mi přestalo svítit levé koncové. Pokud světlo svítilo celé komplet,tak stěrač jel i bez zapnutí
Vánoční stromeček dělá běžně špatná kostra. Často u světel vzadu, ale i u některého ze spotřebičů. Nejlépe se to hledá jako kostry u těch dvou spotřebičů, co blázní současně. Až se to najde a odstraní, tak vyzkoušet co dělá souběh ostatních spotřebičů. Vadných koster můž být víc a nebo právě spojení těch koster na jednom jediném místě.
Tak závada odstraněna. Problém byl v konektoru na světle