Ačkoliv nemám Bravu, motor máme stejný - zkouším to tedy i zde. S Multiplou (benzín 1.6) jsme asi 14 dní nejeli a mezitím začaly první mrazíky (tedy jednou bylo i mínus 8 ).. Včera jsem to chtěl jen tak na zkoušku nastartovat a dle mého očekávání se to nepovedlo. No nic, baterka byla v autě nějaká původní a stejně jsem počítal, že na zimu koupím novou. Pro jistotu jsem nechal baterku přes noc na nabíječce, ale ráno to bylo to samé - tedy startét má ukrutnou snahu otočit motorem až přitom pohasínají kontrolky.. Tak jsem šel koupit novou baterku v přesvědčení, že ta stará má už prostě dost, ale ani nová, nabitá Varta Blue Dynamic 55Ah s tím neotočila. Dnes večer jsem ještě zkoušel motor natočit přes startovací kabely (z Oktávky 1.9) a úplně to samé. Startér kvičí jako podříznuté prase, občas se motor jakoby pomalu protočí, kontrolky pohasínají a nic..... Kurňa to tam něco zamrzlo nebo co? Samozřejmě jsem auto na zimu připravil (nový olej, filtry, kapalina na -30).. Nemáte někdo nějaký nápad co se to děje?? Údajně je konstrukční chyba u všech Multipel, že při dešti stéká voda na startér (nebo alternátor??), takže byto zamrzlo??
psochor@email.cz
HELP !! - startér neotočí motorem, baterka je nová
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Vyřešeno
Zahada je vyresena - skutecne natekla voda do alternatoru a tam zamrzla. Starter pak samozrejme nemohl otocit ani motorem. Pomohlo zarazeni 5-ky a cuknuti autem - alternator povolil a bylo. Takze to je navod pro vsechny majitele Multipel, holt soudruzi v Italii udelali nekde chybu.....