Dodělání tempomatu
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
Dodělání tempomatu
Zdravím všechny majitele tohoto úžasného auta . Neřešíte někdo stejný problém jako já a to ten, že jste si koupili verzi bez tempomatu a teď vám chybí? Poptával jsem jeden servis, který mi stanovil cenu na cca 8500 s tím, že mi nezaručí funkčnost a pak přímo autorizák, kde jsem auto kupoval, kde mi řekli, že mi to udělají za 12-13000,ale tempomat (ovládání) nebude ve volantu, ale přidají další páčku, což nechápu a nechci to akceptovat. Řešil to někdo také? Díky
- Reklama
Re: Dodělání tempomatu
Neřeším protože za těch pár peněz jsem si ho do Típka nechal dát. Ne adaptivní, ale jen ten normální a stačíHenryPupil píše:Neřešíte někdo stejný problém jako já
Můj názor je, že za tyhle peníze co za dodělání tempomatu chtějí a nějakou přidanou páčku, která bude trčet bůhví kde bych na to hodil bobek ....
Sám jsem byl poučen z minulého auta. Tam jsem ho neměl a při dlouhých dálničních přesunech, mě bolela otlačená pata od plyn. pedálu. Takže u Fiata to byla jasná volba.
Fiat Tipo 1.4 T-Jet hatchback 2018
Red Amore
Red Amore
-
- Začátečník
Tím myslíš, že sis ho tam nechal dát při koupi, viď? To jsem podcenilVilda píše:Neřeším protože za těch pár peněz jsem si ho do Típka nechal dát.
Tak tak .... za cenu asi 4500 Kč se mi to zase nezdálo tak drahé. Nicméně po přečtení Tvojí anabáze, co by obnášelo dodatečné dodělání tempomatu, bych ho oželel
Fiat Tipo 1.4 T-Jet hatchback 2018
Red Amore
Red Amore
Ahoj, na mém předchozím autě (Chevrolet) se nechal tempomat demontovat snadno, stačilo sehnat na vrakaci nebo koupit za velké peníze u prodejce origo ovládací panel s tlačítky a vyměnit. Ve volantu stačilo zaslepku co je místo tlačítek vyloupnout, a osadit tlačítky, pod zaslepkou veškeré konektory jsou připravené, tak že jen zacvaknout a ještě osadit pojistku a tempomat fungoval.
Třeba bude mít i fiat udelanou přípravu
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
-
- Začátečník
TipoLPG píše:Ahoj, na mém předchozím autě (Chevrolet) se nechal tempomat demontovat snadno, stačilo sehnat na vrakaci nebo koupit za velké peníze u prodejce origo ovládací panel s tlačítky a vyměnit. Ve volantu stačilo zaslepku co je místo tlačítek vyloupnout, a osadit tlačítky, pod zaslepkou veškeré konektory jsou připravené, tak že jen zacvaknout a ještě osadit pojistku a tempomat fungoval.
Mám v plánu to takto vyzkoušet, ale moc tomu nedávám, protože v autorizáku říkali, že kabelaž sice nachystaná je, ale řídící jednotka tempomatu ne :/ . Taky je problém náše auto na vrakáči sehnat, ikdyž nejaký rozstřelený se snad objeví (nikomu to samozřejmě nepřeju). Každopádně díky
Pak dej vědět jak to dopadlo, přiznám se, tempomat v autě také nemám, zatím mi to nějak nevadí jeho absence, ale kdyby to domontovani bylo nějak jednoduché, tak bych ho také dodělal.
Ako píše Vilda poučen z minulých nezdarú
Tak isto som to chcel v aute od výroby ,dorábať a zasahovať do hotového auta a to ešte prídavnou páčkou z toho som už vyrástol
Tak isto som to chcel v aute od výroby ,dorábať a zasahovať do hotového auta a to ešte prídavnou páčkou z toho som už vyrástol
Ahoj, taky by mě to zajímalo. Ve Fiatu Bravo II jsem si ho také dodělával. Nebyla to taková věda, jen nejdražší položka byla páčka. Koupil jsem z Alfy, perfektně seděla. Dráty jsem tahal z konektoru u baterie. Někteří už ty dráty měli přivedené až k volantu, bohužel já ne. Zkusím se podívat do volantu, jestli tam nejsou přivedené dráty, pokud ne, podívám se do boxu u baterky. Mám ten samý motor, co jsem měl v Bravu, takže by to neměl být problém. Kdybyste někdo zjistil více, tak se podělte.
Bravo II 1.4 16V 66kW - bejvalka 2009
Tipo sedan 1.4 16V 70kW Plus 2016
Musí se dokoupit tlačítka co jsou na volantu a přes diagnostiku aktivovat tempomat. Dle servisu cena kolem 7 tisk Kč
https://www.fiatparcacim.com/index.php? ... ct_id=5060, něco takového? A kdo říkal, že se to musí aktivovat přes diagnostiku? Na Bravu jsem nemusel taky nic nastavovat.
Bravo II 1.4 16V 66kW - bejvalka 2009
Ahojte,
montujem originálne tempomaty na FIATz a do Tipa ho v pohode dorobiť viem.
V prípade otázok ma kontaktujte na chrener1980@gmail.com alebo na +421903609842
Majte sa
montujem originálne tempomaty na FIATz a do Tipa ho v pohode dorobiť viem.
V prípade otázok ma kontaktujte na chrener1980@gmail.com alebo na +421903609842
Majte sa