Jak snížit spotřebu?

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
RosolJaroslav
Začátečník

Jak snížit spotřebu?

Příspěvek od RosolJaroslav »

Mám Palio 1,6 , spotřeba kolem 9 litrů. Nevíte jak jí nejlíp minimalizovat?
Díky
Reklama

bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

do letošního února jsem jezdil s felicií MPI-teď mámTD palio-ale s felčou když jsem ji dovezl , jsem jezdil kolem 8 na 100-šílený.Jenže až jsem se s ní naučil a rozjezdil ji k obrazu svému - jezdil jsem za 6,3 a v létě nebyl problém jezdit pod 6-tím chci říct -nezoufej-zkus základní věci-filtr vzduchu,polosyntetiku olej,brzdění motorem-vstřikování je vypnutý asi do 2000-pod 2000 většina aut zase zapne,svíčky,lehčí noha, je toho spoustu...Dá se šidit elektronika-např.ovlivnit teplotu nasávanýho vzduchu změnou odporu,felča to měla tak, že čím teplejší vzduch tím chudší směs-ale hůř to jelo, takže výsledek-víc se na to muselo šlapat=0.Syn si udělal do BXa vypínač kterým řídící jednotce navolí dřívější zahřátí motoru.......To sou věci pro hračičky -dřív mě to bavilo-teď u disela tolik možností nemám
bigben.m
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bigben.m »

ještě mě napadlo-u škodovek co jsem měl občas dřely přední brzdy, destičky - vždycky zjara jsem to rozhejbával a čistil od soli-teď s paliem jsem se s tím nesetkal , ale co kdyby...?
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Jo možný to je.Zvedni auto a zkus ručně zahejbat kolem.Jestli to dře tak vyčistit atd.
vavo
Fiaťák

Příspěvek od vavo »

bigben.m píše:ještě mě napadlo-u škodovek co jsem měl občas dřely přední brzdy, destičky - vždycky zjara jsem to rozhejbával a čistil od soli-teď s paliem jsem se s tím nesetkal , ale co kdyby...?
+1

mal som pridrety valec na prednom kole (Palio r.v.98). Po vycisteni dojazd na volnobeh sa zvacsil na min. 50%. A trochu to znizilo aj spotrebu :)
Palio Weekend, 1.2, 75k - minulost :) => Peugeot 307 1.6
Punto II, 1.2, 44 kW
onc
Znalec

Re: Jak snížit spotřebu?

Příspěvek od onc »

RosolJaroslav píše:Mám Palio 1,6 , spotřeba kolem 9 litrů. Nevíte jak jí nejlíp minimalizovat?
Díky

... podival bych se na vzduchovy filtr ... jestli bude za*rane tak ti to udela
tak 0.5 az 1l na sto ... dal jestli jezdis kratky trasy tak spotreba bude taky
vyssi ... dalsi veci je benzin co tankujes - kvalitni ti snizi spotrebu min o pul
litra na sto ... dale jizdni styl a vytizeni auta ... jeste by mohlo pomoct
resetovat RJ ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak snížit spotřebu?

Příspěvek od dedo.miki »

RosolJaroslav píše:Mám Palio 1,6 , spotřeba kolem 9 litrů. Nevíte jak jí nejlíp minimalizovat?
Díky
Tu ponúkam tiež jednu možnosť:Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Palio“