Croma II, nejde zapnout tempomat na 6st.

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
paaulooss
Fiaťák

Croma II, nejde zapnout tempomat na 6st.

Příspěvek od paaulooss »

Zdravím,

nejde mi zapnout tempomat na 6 př. st. Vůbec. V poloze on zelená kontrolka na palubce svítí ale nic se neděje.
Na pětku tempomat zapnout lze ale po chvíli se samovolně vypne.
Co s tím? Děkuji.
Reklama

panaman1
Znalec

Re: Croma II, nejde zapnout tempomat na 6st.

Příspěvek od panaman1 »

teoreticky moze byt problem v brzdovom, alebo spojkovom kontakte na pedaloch. a RJ vyhodnoti ze brzdis a vypne tempomat alebo ze stlacas spojku. ale iba teoreticky..brzdy tu sviatia ako maju? ale zrejme su 2 okruhy na tom spinaci...
paaulooss
Fiaťák

Příspěvek od paaulooss »

Brzdy svítí, jak mají ale je mi divný, že nejde na šestku spustit vůbec. Na pětku jede na tempo tak 3 vteřiny, jak kdy než se vypne. Diagnostika píše akorát chybu P0579, což je prý zkrat na ovladači tempomatu.
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

no tak potom vies co tomu je...tak ho budes musiet asi vymenit...alebo rozobrat a prestriekat nejakym sprejom na kontakty a bud pomoze alebo nie...a mozno niekde uvidis poskodenu kabelaz...
RUBI
Fiaťák

Příspěvek od RUBI »

Odpověděl jsi si sám na jmenovaný problém :D
paaulooss
Fiaťák

Příspěvek od paaulooss »

Je mi divný, že 4 roky staré auto má špatný kontakt na spínači tempomatu a na pětku jde (někdy) a na šestku vůbec.
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

ako sme pisali skur rozobrat kam sa az sotanema a prestriekaj to nekaym sprejom na kontakty, mozno aby vlhkost a podobne veci... ublizit to nemoze....inak vymena...pripadne ak mas odkial tak si ho skus pozicat a uvidis ci to pojde...
paaulooss
Fiaťák

Příspěvek od paaulooss »

Dnes jsem rozebral páčku tempomatu, vyčistil a tempomat stejně nejde, jak má. Na 4. st. tempomat funguje jak má, na pětku běži 2 vteřiny a na 6. st. se nezapne vůbec.
Nevíte, čím by to mohlo být,,??
Engi
Začátečník

Příspěvek od Engi »

Chtěl bych se zeptat jak složité je vyndat a rozebrat packu tempomatu? Stačí sundat kryt pod volantem a pak jen odpojit nebo to je složitější? Dík za informaci
Fiat Croma Nuova 1.9JTDm 110kW Dynamic
Fiat Marea Weekend 1.6 76kW
paaulooss
Fiaťák

Příspěvek od paaulooss »

Nejdřív si volant posuneš co nejvíc nahoru a zároveň vysuneš dopředu, sundáš kryt pod volantem (3 křížáčky). Dále odpojíš konektor zezadu z páčky tempomatu. Pak na těle páčky jsou dva křížový šroubky, ty musíš odšroubovat ten horní ( je tam blbej přístup ale dá se to, dělal jsem to samotným křížovým bitem ) a nakonec jsou tam dva cvočky, přes který, když je odehneš tu páčku vysuneš do strany ven. Chce to trpělivost ale až jí budeš sundavat po druhé, tak to budeš mít za 5 min. hotový. Samotná páčka se dá rozebrat taky a to tím, že od toho kroužku on/of se dá vršek vycvaknout. Jde to docela silou ale nemá se tam co ulomit. Tak hodně štěstí. Ale ta páčka to neřeší. Já jí rozebral, vyčistil a stále to píše, že obvod jee krátký nebo přerušený a nevím, co to je... Na čtyřku funguje no problemo ale jinak ne... Fakt nevim, jestli je třeba na převodovce nějaký čidlo pro zařazenou rychlost nebo něco tkovýho..
Engi
Začátečník

Příspěvek od Engi »

Děkuji moc, mám trochu jiný problém. V mrazech nejde zapnout. Jakmile se oteplí tak funguje. Chci to pročistit a projít kontakty a uvidíme ;-)
Engi
Začátečník

Příspěvek od Engi »

Tak jsem si pořídil diagnostiku a zjistil proč nefunguje tempomat. Vypadla na mě chyba spínače brzdy. Zatím pomohlo pročištění konektoru.
Odpovědět

Zpět na „Croma“