Zdravim
kedze teraz je dazdive obdobie urcite sa kazdy stretol s vodou v aute
stala sa mi neuveritelna vec ja si rano sadnem do auta, nastartujem pridam plyn a pocujem vzadu curkanie vody pozrem do spetneho zrkadla a co vidim z tretieho brzdovho svetla mi tecie voda na plato
som chytil do ruky zadny ostrekovac a dost sa volne pohybuje, asi letne slniecko vysusilo gumove tesnenie, odskrutkoval som tretie brzdove a este som nieco z neho vylial, este ma napadla jedna vec ze ked otvorim kufrove dvere ze tiez voda moze stiect opacnym smerom po okraji ramov okna a ked zatvorim kufrove dvere tak to stecie na plato a do tretieho svetla, tak som pozrel preco neodteka z dutin kufrovych dvery voda, na spodku kufrovych dvery su dva otvory na odtok vody ale je v nich aj mala gumicka na doraz dvery ale este ma tam byt medzierka na odtok vody. na lavej strane som to mal upchate zvnutra neakym papierom a na druhej strane bola gumka tak zatlacena ze neprepustala vodu, tak som tam mal asi vzdy po dazdi bazenik, dufam ze mi to zvnuta nebude hrdzaviet, do dutin sa vzdy dostane voda cez hriadel zadneho stieraca a najviac cez zadny zamok (ktory mu uz zase nefunguje) ktory ma iba take penove tesnenie ktore uz takmer netesni lebo je vytlaceny tvar karoserie do peny a stvrdnute od tepla
no to neni zatial vsetko
na druhy den rano si sadnem do auta a to uz svietilo paradne slnko, ale citim v aute neskutocne vlchko ako v saune, trosku pomohlo vyvetrat
myslel som si ze je este niekde nasiaknuta voda,
cez den potom zase prsalo vela som jazdil po mokrych cestach
na druhy den sadnem do auta rano, zase svieti slniecko va uate mam sparno a teraz ma prekvapilo ze mam vlchke pasy po vytiahnuti.
to bol pre mna trosku sok kedze tecenie cez ostrekovac som predsa opravil, zeby predtym natieklo vela vody do auta?
tak sup s autom do garaze, vytiahol som vsetko s kufra von, vybral som von dno kufra a zostal som v soku moje rezevne kolezo a zdvyhak boli zaliate asi 5-8litrami vody, vybral som von koleso a plastovy drziak zdvyhaku, co ma dost prekvapilo ze mam plno strku a malych kamienkov okolo kolesa odkial sa mi to tam nabralo? no tak to urcite nenatieklo cez ostrekovac
co si pametam tak na jar ked som cistil auto tak som umyval rezervne koleso a impregnoval som ho sprejom na pneumatiky a vyzeralo ako nove, a cele dno som mal pekne vyumyvane, a teraz disk chytil lisaj hrdze - skoro ma slak trafil
hlavne som nechapal odkial sa nabrali kamienky ved strk v aute nenosim
tak som podaval dole tapacir z kufra a ostal som nemilo prekvapeny, v prvom rohu kufra pod svetlom sa presusila taka hruba nalepka na zaslepovanie dier v aute a cez 2cm dieru som videl na pneumatiku, takze tadial mi hadzalo koleso vodu priamo do auta. ta hruba gumenna-smolova nalepka vyzera ako dynamat. ocistit okolo a zalepit
tak a teraz som dal dalsi tapacir dole ktory je pod zamkom, a tam na mna kukala poriadne velka diera
je tam otvor na vzduchove klapky v plastovom rame, a jedna klapka mi tam uplne chybala, takze tadial nalietali vsetky kamene a ta hromada vody ked som jazdil po mokrej ceste a cez plne kolajnice vody - musim niekde pozhanat cely ten plastovy ramik, mal som ho ale vyhodil som ho do kontajnera, jaj ako by sa mi teraz zisiel
este predtym davnesie mi tiekla voda aj cez celne sklo ale to sa zafuklo lakom pri drobnej oprave a prestalo tiect
Punto 2 - mk188 - zatekanie - zatekani
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
- SpiritWolker
- Všeználek
Punto 2 - mk188 - zatekanie - zatekani
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
- Reklama