Pískání pravého zadního kola
Moderátor: peta.smolik
-
- Fiaťák
Pískání pravého zadního kola
Tak....uz se nejakou dobu potykam s problemem piskajiciho praveho zadniho kola. Nekdy to neudela nekolik set kilometru, ale jakmile prejedu vetsi nerovnost (treba pri najezdu na patnik, resp. chodnik) to zacne piskat (silnejsi piskani se projevuje v zatackach). Vetsinou se tak deje az po zahrati (tudiz po par kilometrech najezdu). Asi 2x za pul roku se mi i rozehralo kolo, ale vzhledem k tomu, ze kdyz byla moznost hodit to na zvedak, tak jako na potvoru vse ustalo ---> nebyl jsem schopen na nic prijit
Ukony, ktere jiz byly provedeny:
-Vycisteni brzd (stoceni okraju kotoucu, kompletni vycisteni, vcetne kontroly pistku a zda to nekde nedrhne treba o "oplechovani" kotoucu, jen na pravem kotouci jsou videt lehke drazky)
- vymena brzdove hadicky vedouci ke kolu
Takze se ptam:
1. stalo se to uz nekomua jak jste to resili?
2. muze to byt lozisko kola? nejak si nejsem jist, jestli muze i piskat, protoze jinak pri jizde nic nehuci.
3. lanko rucni brzdy je asi blbost,ze? - kdyz ji vubec nepouzivam.
Diky za odpovedi
Ukony, ktere jiz byly provedeny:
-Vycisteni brzd (stoceni okraju kotoucu, kompletni vycisteni, vcetne kontroly pistku a zda to nekde nedrhne treba o "oplechovani" kotoucu, jen na pravem kotouci jsou videt lehke drazky)
- vymena brzdove hadicky vedouci ke kolu
Takze se ptam:
1. stalo se to uz nekomua jak jste to resili?
2. muze to byt lozisko kola? nejak si nejsem jist, jestli muze i piskat, protoze jinak pri jizde nic nehuci.
3. lanko rucni brzdy je asi blbost,ze? - kdyz ji vubec nepouzivam.
Diky za odpovedi
Fiat Croma 2006 (pred FL) 1,9 JTD 16V EMO, panorama
- Reklama
Re: Pískání pravého zadního kola
Ahoj kolego, když ti to začne pískat ,zkusil jsi lehce přitáhnout ruční brzdu ??
Může to být destička a nějaký tvrdší kousek v ní. Pokud se zvuk změní je to brzda a pokud ne ,hledej jinde.
Mě to dělalo občas tak jsem na destičce proříznul pilkou čistící drážku a je klid.
Ať se podaří opravit
Může to být destička a nějaký tvrdší kousek v ní. Pokud se zvuk změní je to brzda a pokud ne ,hledej jinde.
Mě to dělalo občas tak jsem na destičce proříznul pilkou čistící drážku a je klid.
Ať se podaří opravit
-
- Fiaťák
Zadni brzdy kompletne dole a probehla jak vizualni kontrola, tak vycisteni. Nevypadalo, ze by ve smesi melo byt neco tvrdsiho. A myslis, ze by to delalo jen obcasne a hlavne po najedu na nejakou vyvyseninu?
Ja se proste nechtel dostat do stavu, ze vymenim brzdy (ktere jsou jeste pomerne slusne) a budu zase do auta cpat, protoze to brzdy nebudou.
Ale i presto diky za nazor a urcite to vyzkousim
Ja se proste nechtel dostat do stavu, ze vymenim brzdy (ktere jsou jeste pomerne slusne) a budu zase do auta cpat, protoze to brzdy nebudou.
Ale i presto diky za nazor a urcite to vyzkousim
Zkus jak začne pískat ,tak přitáhni brzdu a poslouchej, od toho bych se odrážel
-
- Fiaťák
Dneska zase Cromule poslala (začalo to při přejetí větší nerovnosti -nájezd na chodník).
Zkoušel jsem tu akci s přiřazením ruční brzdy, ale výsledek žádný. kolo se i zahřívá (ale jen někdy).
Mate ještě nějaké nápady? Tedy předtím, než výměním desky a kotouče?
Diky
Zkoušel jsem tu akci s přiřazením ruční brzdy, ale výsledek žádný. kolo se i zahřívá (ale jen někdy).
Mate ještě nějaké nápady? Tedy předtím, než výměním desky a kotouče?
Diky
-
- Začátečník
Můj doktor mi to samé teď opravuje na pravém předním kole. Podle všeho je to brzdový třmen. Nevrací se destičky tak jak mají.
Edit : výměna brzdové hadičky, jiné destičky a po problému.
Edit : výměna brzdové hadičky, jiné destičky a po problému.
Fiat Croma, r.v. 2006, 2,4 JTD
Řešil jsem stejný problém jednoduše jsem rozebral zadní brzdy a zjistil jsem že jsou destičky nepohyblivé vše jsem řádně procistil namazl grafitkou a je po problému;-)
-
- Fiaťák
Tak....kolo uz nepiska (uz nejakou dobu). Vymenil jsem brzdove kotouce a desky a vse ostatni vycistil.
Nastal ale jiny problem a to ten, ze se kolo po trosku delsi jizde (po 15-20km) solidne zahriva (nekdy i smrdi po spalenine), okamzite po jizde jsem zkousel auto prizvednout a kolem zatocit a nikde nic nedrhne. Takze kolo slo dolu, vse znova vycisteno a nasledne vymeneny kotouce a desky znovu + brzdova hadicka (po tom drhnuti se cele zakalily). Pistky se pohybuji uplne zlehka, nikde nic zatuhle, ale problem pretrvava (a kotouce pomalu zase meni barvu)):roll:
Nevite, cim by to mohlo byt? Vzadu nic nehuci, takze jsem nepredpokladal lozisko. Ale zase kdyz se dotknu sroubu ci stredu kola, tak je z toho celeho nejvice vrele (da se o nej normalne popalit).
Diky za eventualni pomoc
Nastal ale jiny problem a to ten, ze se kolo po trosku delsi jizde (po 15-20km) solidne zahriva (nekdy i smrdi po spalenine), okamzite po jizde jsem zkousel auto prizvednout a kolem zatocit a nikde nic nedrhne. Takze kolo slo dolu, vse znova vycisteno a nasledne vymeneny kotouce a desky znovu + brzdova hadicka (po tom drhnuti se cele zakalily). Pistky se pohybuji uplne zlehka, nikde nic zatuhle, ale problem pretrvava (a kotouce pomalu zase meni barvu)):roll:
Nevite, cim by to mohlo byt? Vzadu nic nehuci, takze jsem nepredpokladal lozisko. Ale zase kdyz se dotknu sroubu ci stredu kola, tak je z toho celeho nejvice vrele (da se o nej normalne popalit).
Diky za eventualni pomoc
Ahoj kolego, zkus za kolo zatahat směrem od auta na vršku běhounu ,ale když stojí na zemi.
Pokud to neklepe tak to ložisko není a popřípadě ještě vyhákni lanovod a běž to projet ,jeslti se zahřeje.
A druhé kolo je také teple nebo ne?
Pokud to neklepe tak to ložisko není a popřípadě ještě vyhákni lanovod a běž to projet ,jeslti se zahřeje.
A druhé kolo je také teple nebo ne?
-
- Fiaťák
Zitra za to zkusim zatahat, ale podle me to taky nebude lozisko. Druhe kolo se mi zahralo jen jednou za celou tu dobu, jinak stale hreje pouze prave zadni
- Ale netusim, kde ten lanovod vyhaknout - S tim bys mohl jeste blize poradit?
Thx
- Ale netusim, kde ten lanovod vyhaknout - S tim bys mohl jeste blize poradit?
Thx
Přímo na brzdiči je oko viz obrázek na odkazu
http://autodily.mjauto.cz/fiat/croma-19 ... S933E.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mělo by to jít vyháknout nebo se musí druhý konec pod autem v úrovni ruční brzdy. koukni na odkaz auto kelly lanovody
http://autodily.mjauto.cz/fiat/croma-19 ... S933E.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mělo by to jít vyháknout nebo se musí druhý konec pod autem v úrovni ruční brzdy. koukni na odkaz auto kelly lanovody
-
- Fiaťák
Dobra, diky za odpoved.....nejdrive zahybu a pokud nebude zitra prset, tak to zkusim vyhaknout. Otestuju to pak na nejake 20-30km trase a uvidime....
-
- Fiaťák
Pod autem jsem jeste nelezel (takze lanko neni odpojene), ale kolem jsem zkusil zacloumat (a to jsme si nebral servitky, auto se hybalo, jakoby v nem soulozilo stado slonu)a nic se neozyva.
Dnes jsem odjel 50km (25+25km) a kolo se nezahralo (nedela to vzdy, jen obcas, hlane po jizde: plyn - brzda).
Jen si porad neumim zduvodnit, proc by to mohl byt lanovod rucni brzdy (vzhledem k tomu, ze rucku vubec nepouzivam). Po delsi ceste, kdy se ustroji zahraje, tak se muze nekde zadrhnout a to ne vzdy
Nemuze se nekde tlakovat brzdovka a pak se nevracet zpatky? Hadicka je sice vymenena, ale kdo vi. Brzdovy valecek to delat nemuze - i kdyz veskere ustroji u trmenu a se trmeny spojene funguje bezne bez zadrhnuti?
Ale i presto, jakmile bude prilezitost, tak ho zkusim odpojit a poradne to projet - jenze vzhledem k tomu, ze problem nenastava pravidelne, pochybuji, ze na neco prijdu.
Dnes jsem odjel 50km (25+25km) a kolo se nezahralo (nedela to vzdy, jen obcas, hlane po jizde: plyn - brzda).
Jen si porad neumim zduvodnit, proc by to mohl byt lanovod rucni brzdy (vzhledem k tomu, ze rucku vubec nepouzivam). Po delsi ceste, kdy se ustroji zahraje, tak se muze nekde zadrhnout a to ne vzdy
Nemuze se nekde tlakovat brzdovka a pak se nevracet zpatky? Hadicka je sice vymenena, ale kdo vi. Brzdovy valecek to delat nemuze - i kdyz veskere ustroji u trmenu a se trmeny spojene funguje bezne bez zadrhnuti?
Ale i presto, jakmile bude prilezitost, tak ho zkusim odpojit a poradne to projet - jenze vzhledem k tomu, ze problem nenastava pravidelne, pochybuji, ze na neco prijdu.
Ahoj ahoj , to co popisuješ tak to může být váleček ,nemusí se vrátit do původní polohy.
Jde o to že pokud odpojíš ručku tak už to může být jen hydraulika,tím eliminuješ další možnou.
Osobně se divím lidem kteří nepoužívají ruční brzdu a nevím důvod proč tak nedělají !!!!
protože až je potřeba tak je zatuhlá nebo zarezlá a nefunguje a tím je možnost následného přehřívání.
A další věc ,když dáš rychlost aby jsi zabezpečil vozidlo a váha je zadržovaná pouze rychlostí-mírný sklon,velký kopec tak zbytečně trháš -zatěžuješ silentbloky motoru a převodovky a ty pak za jízdy třepou celým autem.
Já osobně nepoužívam ručku jen v garáži kdy auto stojí dva a více dní,kvůli přilepení paken na kotouč.
jinak pokažde když zastavím
At´se podaří
Jde o to že pokud odpojíš ručku tak už to může být jen hydraulika,tím eliminuješ další možnou.
Osobně se divím lidem kteří nepoužívají ruční brzdu a nevím důvod proč tak nedělají !!!!
protože až je potřeba tak je zatuhlá nebo zarezlá a nefunguje a tím je možnost následného přehřívání.
A další věc ,když dáš rychlost aby jsi zabezpečil vozidlo a váha je zadržovaná pouze rychlostí-mírný sklon,velký kopec tak zbytečně trháš -zatěžuješ silentbloky motoru a převodovky a ty pak za jízdy třepou celým autem.
Já osobně nepoužívam ručku jen v garáži kdy auto stojí dva a více dní,kvůli přilepení paken na kotouč.
jinak pokažde když zastavím
At´se podaří
-
- Fiaťák
Ja nepouzivam rucku, protoze mam automat a zatim jsem nestal v takovem kopci, ze by to bylo nutne Pijde mi zybtecne, kdyz zvolim "P" davat jeste rucku. Na druhou stranu je mi janse, ze si tim tak trochu koleduju
A odzkousim ji tim odpojenim, at to muzu eliminovat
A odzkousim ji tim odpojenim, at to muzu eliminovat