hadica z odvetrania veka ventilov
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
hadica z odvetrania veka ventilov
ahojte, mám Punto 1,2 16V a mám roztrhnutú hadica z odvetrania veka ventilov.
Neviem ju nikde zohnať. Pasuje táto hadica z nejkého iného motoru fiat?
Neviem ju nikde zohnať. Pasuje táto hadica z nejkého iného motoru fiat?
- Přílohy
-
- hadica
- IMAG0437.jpg (69.13 KiB) Zobrazeno 5744 x
-
- hadica
- IMAG0436.jpg (84.47 KiB) Zobrazeno 5744 x
- Reklama
Re: hadica z odvetrania veka ventilov
ja som ju tiez akosi nezohnal a nechcelo sa mi dovolenku brat aby som siel do fiatu
nakoniec som objednal odtialto:
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-PUNTO-BR ... 1e5e0f11d0" onclick="window.open(this.href);return false;
nakoniec som objednal odtialto:
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-PUNTO-BR ... 1e5e0f11d0" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto MK2 1.2 16V HLX, r.v. 2000
- šutr
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky praskla, tak jsem ji sháněl, nakonec jsem zašel stejně do Fiatu a tam mi ji do 3 dnů objednali za cenu 221,- Kč pokud se správně pamatuji. Tak neváhej a zajdi rovnou tam a když si připlatíš myslím 10% z ceny, jsou schopni ti ji objednat do druhého dne.
Fiat Punťo II, 1.2 16V - 59KW, r.v. 2000
http://www.fiatclub.eu/vozidlo/fiat-punto-1057
panove, kdyz je ten otvurek na sani (na ktery se nasazuje ta nejuzsi hadicka) ucpany, co se pak deje, resp. co to ovlivnuje? diky
FIAT PUNTO II 1.2 16V HLX 5d
- šutr
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No myslím, že to může mít vliv na kolísání otáček, ale nejsem si jistý.
Fiat Punťo II, 1.2 16V - 59KW, r.v. 2000
Caute chlapi,
Viete mi prosim z obrazkov priblizit zahady odvetrania mojho veka ?
1. Co majstri predomnou chceli dosiahnut, ked hadicu prerezali?
2. Da sa tato špirala v trubke vycistit, bez otvorenia veka ventilov? Mne sa ju nepodarilo vytiahnut.
3. Tu mi chyba srobik? Pravidelne odtial vystrekuje olej (aspon myslim ze to je olej) v minimalnych davkach - kryt vzduchoveho filtru je zospodu mokry nad tymto otvorom.
Inak motor taha dobre, spotreba je vynikajuca.
Len v dojazdoch k semaforu na volnobehu kolisu otacky v rozpati 100-150 rpm.
(sviecky aj skrtiaca klapka su fit).
Viete mi prosim z obrazkov priblizit zahady odvetrania mojho veka ?
1. Co majstri predomnou chceli dosiahnut, ked hadicu prerezali?
2. Da sa tato špirala v trubke vycistit, bez otvorenia veka ventilov? Mne sa ju nepodarilo vytiahnut.
3. Tu mi chyba srobik? Pravidelne odtial vystrekuje olej (aspon myslim ze to je olej) v minimalnych davkach - kryt vzduchoveho filtru je zospodu mokry nad tymto otvorom.
Inak motor taha dobre, spotreba je vynikajuca.
Len v dojazdoch k semaforu na volnobehu kolisu otacky v rozpati 100-150 rpm.
(sviecky aj skrtiaca klapka su fit).
- Přílohy
-
- 01 olejova hadica.jpg (57.41 KiB) Zobrazeno 5295 x
-
- 02 - chladenie veka ventilov.jpg (75.39 KiB) Zobrazeno 5295 x
Punto II 1.2 16v - môj staničný špeciál
Skusim si odpovedat po studiu zopar for
1. V minulosti asi slo do sania vela oleja a spinila sa skrtiaca klapka. Z prerezanej hadice olej zrejme kvapkal na veko. Mozno to v minulosti preliali olejom
Pri inych motoroch som cital ze s prerezanou hadicou si motor moze nasiat falosny vzduch. Je to pravda?
Asi kupim novu hadicu (je rozthnuta aj v pravom uhle).
2. Stale to neviem vytiahnut tu spiralu, skusim mierne nasilie z vrchu.
3. Niektore motory maju v tomto mieste upevneny plastovy vak sania. Dieru naslepim.
Mate please podobne poznatky?
1. V minulosti asi slo do sania vela oleja a spinila sa skrtiaca klapka. Z prerezanej hadice olej zrejme kvapkal na veko. Mozno to v minulosti preliali olejom
Pri inych motoroch som cital ze s prerezanou hadicou si motor moze nasiat falosny vzduch. Je to pravda?
Asi kupim novu hadicu (je rozthnuta aj v pravom uhle).
2. Stale to neviem vytiahnut tu spiralu, skusim mierne nasilie z vrchu.
3. Niektore motory maju v tomto mieste upevneny plastovy vak sania. Dieru naslepim.
Mate please podobne poznatky?
Mám to přetržený na úplně stejným místě, předchozí majitel omotal hadici směřující do sání izolepu, zřejmě aby to nesálo vzduch....
Dost lidí dělá, že díru do sání zaslepí a na víko ventilů dá delší hadici směřující pod auto, ať si to plive na zem, když nastane přetlak, což je fajn, ale někde jsem četl, že pokud nastane podtlak, tak by to mohlo údajně nasát nečistoty......
Taky je na to takzvaný Oddychový filtr, ale to je kokotina, protože se po čase zanese tím olejem a pak se to stejně ''ucpe''
Podle mě je nelepší, zároveň bohužel i nejdražší řešení, dát tam OCT ( Oil Catch Tank ), to je nádoba, která olej a olejové výpary zachytává, jednou za čas, až tam toho bude víc, tak jednoduše vyleješ a jedeš dál.....
Nakonec nejjednodušší řešení.... Tu prasklou hadici něčím omotat nebo jí spojit kusem jiný hadice a nechat to tak jak to je jasný, půjde to všechno do sání, ale kdyby to mělo výraznej vliv, tak by se to přece masově nedělalo takhle, max párkrát do roka pro klid na duši vyčistíš škrtící klapku..
Rád si počtu i jiné názory, tak to mě, ať přijdeme na to, co bude pro ty naše Punta nejlepší
Martin
Dost lidí dělá, že díru do sání zaslepí a na víko ventilů dá delší hadici směřující pod auto, ať si to plive na zem, když nastane přetlak, což je fajn, ale někde jsem četl, že pokud nastane podtlak, tak by to mohlo údajně nasát nečistoty......
Taky je na to takzvaný Oddychový filtr, ale to je kokotina, protože se po čase zanese tím olejem a pak se to stejně ''ucpe''
Podle mě je nelepší, zároveň bohužel i nejdražší řešení, dát tam OCT ( Oil Catch Tank ), to je nádoba, která olej a olejové výpary zachytává, jednou za čas, až tam toho bude víc, tak jednoduše vyleješ a jedeš dál.....
Nakonec nejjednodušší řešení.... Tu prasklou hadici něčím omotat nebo jí spojit kusem jiný hadice a nechat to tak jak to je jasný, půjde to všechno do sání, ale kdyby to mělo výraznej vliv, tak by se to přece masově nedělalo takhle, max párkrát do roka pro klid na duši vyčistíš škrtící klapku..
Rád si počtu i jiné názory, tak to mě, ať přijdeme na to, co bude pro ty naše Punta nejlepší
Martin
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
NoFka, tak si ma posmelil a rozrezanu hadicu som zalepil izolepou.
Chcem vyskusat ako sa to bude spravat a ci bude spinit skrtiacu klapku.
Aj ja som skor za povodne riesenia.
Inak uz som vytiahol aj spiralu - olejovy tlmic (problem c.2). Islo to kombinackami z vrchu. Vid foto
Chcem vyskusat ako sa to bude spravat a ci bude spinit skrtiacu klapku.
Aj ja som skor za povodne riesenia.
Inak uz som vytiahol aj spiralu - olejovy tlmic (problem c.2). Islo to kombinackami z vrchu. Vid foto
- Přílohy
-
- pred a po.jpg (33.69 KiB) Zobrazeno 5156 x
Moja skúsenosť: zbadal som tiež náhodou že tá hadička je prasknutá ale nie zrejme deravá... vo fiate za cca 8E, vyčistil som tú sieťku a po nahodení novej hadičky sa zjavne znížili vibrácie ktoré mi šli do volantu... motor ide kľudnejšie - menj vibruje, traktor zvuk ostal ale spokojnosť. Zaujímavé je že tá povodná hadica nebola nikde deravá len na viacerých miestach popraskaná ... možno pomohlo hlavne vyčistenie toho sitka lebo je úzke a vysoké a možno už malé zanesenie výrazne zníži odvetranie...
sporting speedgear r.v. 2000
Shodou okolnosti tu hadicku take shanim. Je pretrzena take v tom zebrovani a zrejme prisava vzduch. Navic po zapnuti klicku zapalovani mi piska bud skrtici klaplka nebo krok. moturek. Muze to spolu souviset?
Pouzitou nemuzu vubec sehnat. Zatim jsem ji sehnal novou v Uniauto.cz , ale chteji za ni 288kc. To se mi zda dost za kus hadice. Jeden monter ji kupuje ve Fiatu za 150 kc, ale nenapsal mi kde.
Diky
Pouzitou nemuzu vubec sehnat. Zatim jsem ji sehnal novou v Uniauto.cz , ale chteji za ni 288kc. To se mi zda dost za kus hadice. Jeden monter ji kupuje ve Fiatu za 150 kc, ale nenapsal mi kde.
Diky
- Přílohy
-
- Gumove kolinko.JPG (62.85 KiB) Zobrazeno 4874 x
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
Tak lacnejšie to asi nikde nekúpite - aspoň čo som pozeral... 8E je cca 220CZK je možno dosť ale bohužiaľ.... doporučujem to vymeniť, vymeniť aj tie idiotské spony za obyčajné a vyčistiť tú kovovú špirálu ktorá je vnútri kovovej rúrky ktorá ide z veka ventilov- vybrať ju kliešťami a prestrieknuť nejakým riedidlom alebo čističom karburátorov...
Finta je že sú tam 2 vyústenia - pred klapku aj za... keby to bola obyčajná hadička tak by asi stačilo dať hocakú inú - nejaký zvyšok... ale tu treba Y...
... čo sa mi stalo po výmene tej hadičky a vyčistení tej špirálovej sieťky - po studenom štarte idú otáčky rýchlo dole, potom olíšu, mierne sa dusí, niekedy nereaguje na plyn... na následný štart v poriadku... podľa iných vlákien by to mohol byť senzor tlaku-teploty? alebo to súvisí s tou výmenou a prečistením tej špirál? bordel tam bol.... skúsil som odpojiť baterku na cca hodinu ale stále ten štart resp. čas po štarte je o ničom....
To fakt ja som to chcel tiež spraviť len som sa k tomu nedostal a teraz už ani asi nechcem práve, že to ma byť proti kolísaniu otáčok a motor nemá tak vybrovat a hučať.Nie naopak ale zatiaľ ju mam poriadku tak to nechám tak
Punto II 1.2 16V HLX,r.v.2001,5.dv.,