Check engine

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
nagmanat
Začátečník

Check engine

Příspěvek od nagmanat »

Ahoj, dneska rano jsem nastartoval a vyskocilo na me Check engine + zustala rozsvicena oranzova kontrolka tusim motoru..Chod se mi moc nelibil a poprve to dokonce chciplo..Auto mam druhy rok (nebylo nove, r.v.2008) a myslim ze jsem to jeste nevidel tak jsem se toho zalek a jel radeji do prace mhd..Davam to za vinu mrazu, protoze auto stoji venku a dnes bylo asi -15. Nekde jsem cetl ze to muze byt baterkou a coz me tak napada ze ta moje je asi i puvodni, ale zase tenhle tyden ty mrazy byly taky (sice trochu mensi) a startovani bylo na jedno cvrnknuti, takze baterkou to asi nebude.

Diky za postrehy

Bravo 1.6 77kW
Reklama

nagmanat
Začátečník

Re: Check engine

Příspěvek od nagmanat »

Aditivum pomohlo, navic s tou oranzovou kontrolkou se necha dle manualu v klidu jet.
bravo2007
Začátečník

Příspěvek od bravo2007 »

nestalo sa niekomu ze po nastartovani mu este par sekund blikalo zhavenie a vypisovalo asi tri slovicka musim si to presne pozriet co to pise a stava sa mi to iba ked startujem studeny motor potom uz to nerobi ked hocikedy za tepla natocim mimochodom vtedy sa kontrolka zhavenia zobrazi asi len na sekundu z dovodu tepleho motora a samozrejme ze uz nic nevyhadzuje.. moze to byt porucha niektoreho zhavica mam 75 000 km...???
fiat bravo 1.9 multijet 88 kw emotion 10/2007
Darth.W
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Darth.W »

mne sa to minule stalo ze po nastartovani blikala kontrolka zhavenia a tiez pisal nejaku blbost ale potom prestal a vsetko ok ... asi len trosku tuhsia nafta bola a aj ked auto je v garazi, zrovna teplo v nej nie je a vonku bolo tak -25
[color=#FF0000]http://www.youtube.com/waderlord29[/color]
Fiat Tipo sedan 1.4 70 kW Italia Extra
lukynen
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od lukynen »

Ahoj kolego pokud ti bliká kontrolka žhavení tak ti odešel jeden ze žhaviču. Auto do -8 pomale nežhavý tak to vůz nemusel dříve poznat. Tato signalizece už byla i na mařence :mrgreen: 8)
bravo2007
Začátečník

Check engine

Příspěvek od bravo2007 »

no ale aj ked je vonku + 10 stupnov tak blika ale uz nevadi pred dalsou zimou ich vymenim a asi vsetky aby bol pokoj pozeral som ceny a za tych 20 eur jeden by mohol byt...
fiat bravo 1.9 multijet 88 kw emotion 10/2007
jurincek
Začátečník

Příspěvek od jurincek »

Caute pani,

kontrolky zhavenia mi tiez zacali blikat, myslim ze odkedy mi raz v januari zamrzla nafta. Vtedy som totiz viac krat po sebe zhavil a tocil a tocil ale nenatocil. Ale neviem ci to suvisi prave s tymto...
Auto stale startuje bez sebemensich problemov, kontrolky vsak blikaju stale, aj ked je plus 10. Moja otazka znie, do akej miery je hlasena zavada nebezpecna resp. moze autu vazne skodit? Jedna sa len o zhavice alebo to moze byt aj hlasenie brzdoveho spinaca, svetiel a inych veci, ktore so zhavenim ako takym nemaju nic spolocne? Tak tomu vraj je u niektorych VW modeloch.

Opakujem, startuje bez problemov.

Mam krasne Braveno 1.9 JTD 110kw a robi mi straaasnu radost :)

Diky za vase rady
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“