1.2 16V hydroštely
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
1.2 16V hydroštely
Zdravim fiataci.
Chcem sa spýtat vec ohladne hydraulických zdvihátok ventilu.
Popis:
Stala sa mi taká vec že po výmene rozvodového remeňa som pár krát potočil račnu motor či to všetko sedí zložili sme a naštartovali. Ale motor dostal do zvuku nejake kovove cenganie až rachot ako naftak. Ako motor bezal pekne, netriaslo nim, cize remen je nasadeny Ok. Samo obledol som ze sa podarilo trafit ventil. Tak sme skusali tlaky i ked iba odhadom a zdalo sa že všetky valce až na menšie rozdiely su Ok. Ako podla mna keby nesedi ventil ako u skodovky tak to kycha do sania ci do vyfuku, ale toto slo pekne až na ten cinkot, ktory siel z hora pravdepodobne 2hy valec.(skoda že som moc nepridal max 1500ot/min ..mozno by stichli) Ale s obavami som to racej vypol a zhodili sme vačkovu skrinu. Opticky i na pravitko su všetky vetlile v rovine a po zatlaceni cvakaju rovnako (zvuk - sila). Tak sme este pozresli zdvihatka. Asi 6ks ma este zive strunky ostatne nic. Vyhrkal som z nich olej (pekny humus) rozhybal ich a zmontovalo sa to. Aby nevypadli chytili sa zospodu na vazelinu. Nuz a ked som opet zacal pretacat motor račnu 2 piesty tlakovali a 2 nič.. ako absolut som nechapal čo sa deje, po chvili ako keby sa 1 chytil a zacal tlakovat. Neštartoval som to bo som sa bal ze pridrelo zvdihatka, ale opet ked sme dali dole vackovu skrinu a nic pridrete nebolo vsetky sli lahko, (až moc bo sa mi to pomiesalo) povypadavali von.
Otázka:
1.Aký zvuk asi vydáva zlé zdvihátko. Resp. ako zistit zlé aspom priblizne? Tie strunky?
2.Mám vobec pravdu s tým zdvihatkom?
3.Je možné že piestik zdvihatka je tak stlacený že ani nestlačí ventil(nedociahne - aky je zdvih cca piestuku)? To by vysvetlovalo problem tych 2ch valcov co sa jeden chytil. Alebo sa pridrel? -> toto ma asi najviac trapi
Chcem sa spýtat vec ohladne hydraulických zdvihátok ventilu.
Popis:
Stala sa mi taká vec že po výmene rozvodového remeňa som pár krát potočil račnu motor či to všetko sedí zložili sme a naštartovali. Ale motor dostal do zvuku nejake kovove cenganie až rachot ako naftak. Ako motor bezal pekne, netriaslo nim, cize remen je nasadeny Ok. Samo obledol som ze sa podarilo trafit ventil. Tak sme skusali tlaky i ked iba odhadom a zdalo sa že všetky valce až na menšie rozdiely su Ok. Ako podla mna keby nesedi ventil ako u skodovky tak to kycha do sania ci do vyfuku, ale toto slo pekne až na ten cinkot, ktory siel z hora pravdepodobne 2hy valec.(skoda že som moc nepridal max 1500ot/min ..mozno by stichli) Ale s obavami som to racej vypol a zhodili sme vačkovu skrinu. Opticky i na pravitko su všetky vetlile v rovine a po zatlaceni cvakaju rovnako (zvuk - sila). Tak sme este pozresli zdvihatka. Asi 6ks ma este zive strunky ostatne nic. Vyhrkal som z nich olej (pekny humus) rozhybal ich a zmontovalo sa to. Aby nevypadli chytili sa zospodu na vazelinu. Nuz a ked som opet zacal pretacat motor račnu 2 piesty tlakovali a 2 nič.. ako absolut som nechapal čo sa deje, po chvili ako keby sa 1 chytil a zacal tlakovat. Neštartoval som to bo som sa bal ze pridrelo zvdihatka, ale opet ked sme dali dole vackovu skrinu a nic pridrete nebolo vsetky sli lahko, (až moc bo sa mi to pomiesalo) povypadavali von.
Otázka:
1.Aký zvuk asi vydáva zlé zdvihátko. Resp. ako zistit zlé aspom priblizne? Tie strunky?
2.Mám vobec pravdu s tým zdvihatkom?
3.Je možné že piestik zdvihatka je tak stlacený že ani nestlačí ventil(nedociahne - aky je zdvih cca piestuku)? To by vysvetlovalo problem tych 2ch valcov co sa jeden chytil. Alebo sa pridrel? -> toto ma asi najviac trapi
Fiat Punto 60SX Cult 1.2 8V mk1
Fiat Punto Sporting 1.2 16V mk2a
- Reklama
Re: 1.2 16V hydroštely
Pises 16V a v podpise mas 8V.
U Mk2 8V sa ventily nestretnu.
U Mk2 8V sa ventily nestretnu.
Punto Sporting 1.2 16V 59kW 2002 - 188A6000
Ak ma pamat neklame tak mk1ka 8 ventilova nemala hydraulicke vymedzovanie vole ci?
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Dik kluci, no ale v popise mam sucasne auto.. ano to je 8V a ma podlozky to som uz tiez robil. Ale momentalne menim za Punto mk2 1.2 16V sporting 2001 motor 188 A 5.000. A skvor ako vymenim v profile a presadnem, tak som chcem vymenit remen a...
máš dobře nasazený řemen? není přeskočený, jak si s tím motorem ručně točil?
jak je na tom olej?
jak je na tom olej?
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
No jak zni spatna zdvihatka: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=k0FmQq5LhQ0" onclick="window.open(this.href);return false;
pripadne dalsi videa po zadani "bad hydraulic lifter"
pripadne dalsi videa po zadani "bad hydraulic lifter"
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Přidám taky poznatek. Pístek v hydroštelu nesmí pružit a když na něj zatlačíš,tak z těch mazacích otvorů - dírek nesmí lézt olej.Pokud ano,tak to znamená,že je hydroštel vadný a neudrží v sobě tlak oleja. Nečetl jsem pozorně příspěvek, ale mohlo se stat to, že když jste s motorem manipulovali, tak jste vytlačili olej z těch hydroštelů-proto po nastartovaní divný zvuk. Já po 3/4 roce nakopnul svoje hgt, kde je nový variátor nový hydroštely a motor dlouho stál. Když jsem to nakopnul, hrkly mi slyz do očí, že je něco špatně Ten zvuk byl šílený a než se to ustálilo a než čerpadlo natlačilo olej do těch všech serepetiček,tak to trvalo cca 5-7s Mohlo se stat, že se ti přidřel hyrdroštel a tím pádem špatně fungoval ventil a následně se podpálil.Těžko říct,jak teď poradit.Já bych asi volil následovně.100% jistota že jsou rozvody ok,nastartoval bych a na volnoběch bych to nechal brblat cca 10s-pokud by se nic nezlepšilo, vypnout.Znovu sundat a pak mrknout na ty hydroštely-už by v nich měl byt natlačený olej a poznáš,který je špatný.Pak bych se mrknul,jestli není podpálený ventil atd...
prikladám princíp hydraulických zdvíhatiek sú aj v reze, princíp by mal byt rovnaký, je to z Bravo 1.4/16V, ak si to pozorne prečítate tak pochopíte prečo je treba držiavať vizkozitu uleja
- Přílohy
-
- hydraulicke zdvíhatko.jpg (62.37 KiB) Zobrazeno 5201 x
-
- hydraulicke zdvihatkob.jpg (40.32 KiB) Zobrazeno 5201 x
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Velmi pekne vsetkym dakujem.
Vase postrehy sa zhodovali s realitou. Auto je z talianska cize bez korozie ale motor zanedbany. Olej bol uplna kolomaz, este som to aspon z vrchu pocistil naftu a pooblieval cistym olejom a nechal pretiect bo sa mi nechcelo davat vanu dole ked netece.
Tie zdvihatka sa hybali vsetky v 6tich este sla ta strunka inak ak sa odtial vytlacil ojej (stacilo poriadne prstom ztlacit ci poklepat o dosku) tak boli v prdeli vsetky (ako tych 6 by sa chytilo ale po 500km sa poseru aj tie) tak som ich vymenil. Podarilo sa mi ich zohnat za 10€/ks tak aspom to tak neblelo. Po zlozeni som dal cisty olej trocha racnou na klukovke (vyvodovom) potocil, pekne sa hned chytili vsetky piesty. Po nastartovani to este rachotilo tak som popridaval a cim dalej to bolo tichsie a tichsie. Vcera som sa konecne previezol po administrativnu STK a cca po 40km to stichlo uplne tak som velmi rad ze je to ok.
Tak este raz vsetkym dakujem za postrehy.
PS: to "rogi" -> PLS link na tu literaturu(nazov) k tej brave, dik
Vase postrehy sa zhodovali s realitou. Auto je z talianska cize bez korozie ale motor zanedbany. Olej bol uplna kolomaz, este som to aspon z vrchu pocistil naftu a pooblieval cistym olejom a nechal pretiect bo sa mi nechcelo davat vanu dole ked netece.
Tie zdvihatka sa hybali vsetky v 6tich este sla ta strunka inak ak sa odtial vytlacil ojej (stacilo poriadne prstom ztlacit ci poklepat o dosku) tak boli v prdeli vsetky (ako tych 6 by sa chytilo ale po 500km sa poseru aj tie) tak som ich vymenil. Podarilo sa mi ich zohnat za 10€/ks tak aspom to tak neblelo. Po zlozeni som dal cisty olej trocha racnou na klukovke (vyvodovom) potocil, pekne sa hned chytili vsetky piesty. Po nastartovani to este rachotilo tak som popridaval a cim dalej to bolo tichsie a tichsie. Vcera som sa konecne previezol po administrativnu STK a cca po 40km to stichlo uplne tak som velmi rad ze je to ok.
Tak este raz vsetkym dakujem za postrehy.
PS: to "rogi" -> PLS link na tu literaturu(nazov) k tej brave, dik