Dobry den ako prve sa chcem ospravedlnit za zakladanie novej temy, no konkretne riesenie som nikde na fore nenasiel, aj ked sa to okrajovo preberalo. Problem je uz od kupy auta z druhej ruky, pri otoceni kluca do 1. polohy necham normalne zhavit motor, po zhasnuti kontrolky v 98% ostava svietit kontrolka motora, po nastartovani auto naskoci ale neda sa pridavat plyn, auto ide len na volnobeh, aj s pedalom na zemi... doteraz som si z toho hlavu moc nerobil, nechal ho nazhavit vypol, a potom nastartoval pekne bez zhavenia a ziadna kontrolka motora nesvietila, v poslednom case sa ale fatalne zvysila dymivost ked mu trochu slapnem na krk, staci 3000-3500 otacok a je to dymova clona (uplne cierny sadzovity dym), na 5 stracam vela vykonu a spotreba sa tiez zvysila. Dalsia vec je skackanie auta na stvorke pri 50-60 km/h.
Preliezol som forum a zistujem ze auto ma asi vsetky neduhy tohto motora, no nikde som nenasiel ziadne riesenie... auto bolo na diagnostike v 2 servisoch a nic, teraz je po vymene filtrov a oleja a este sa to zhorsilo. Obavam sa ze to bude cerpadlo, posledny mechanik mi odporucil experta na cerpadla a bojim sa, ze uz len samotna prehliadka bude draha, mate nejake odporucania, rady, finty, triky... co by tomu mohlo byt ? moze to byt cerpadlo, trisky, EGR ventil, alebo nieco ine ?
a v akej cene sa pohybuju tieto diely, hlavne to cerpadlo...
Ocenim kazdu radu, dakujem
Punto mk2 1.9 D - dymenie, startovanie trhanie...
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Punto mk2 1.9 D - dymenie, startovanie trhanie...
ja mam 1.9 D a mam presne tento problem ako ty...spravil si s tym už nieco ? diki moc
Mne zas auto nedymi a normalne startuje ale ked sa drzim v 1800-2000 otackach a kusok pridam auto zacne skakat. Trisky vraj menil predchadzajuci majitel. mam Punto MK2 1.9D
- SpiritWolker
- Všeználek
ked vam po nastartovani nefunguje pedal tak vam prestalo fungovat cerpadlo nafty a musite ho kupit alebo dat zrepasovat co je dost drahe, je to bezna zavada na 1.9D
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu