Tvrdý chod spojky
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Tvrdý chod spojky
Ahoj Punťáci, vím že patřím s Paliem do jiné sekce(ale motory jsou stejné), aly myslím si, že tento problém mají i Punta. Takže k věci, trochu mně u Palia(1.2 44kw r.v.2001 najeto 97tis) trápí těžší chod spojkového pedálu. Já už si tak nějak zvykl, ale bude s autem jezdit i polovička a na tu chodí spojka hodně ztuha. Tak by mne zajímalo, zda by se dal chod spojky nějak "změkčit". JInak se spojkou žádné problémy nejsou kromě tohoto. Líbí se mi třeba chod spojky u Dobla, ale tam je asi spojka hydraulická a né lanková...díky všem za názory a případné rady:)
- Reklama
Re: Tvrdý chod spojky
jestli je hydraulická nebo mechanická, je celkem jedno. jediný co pomůže je nová spojka. ale to bych nechal až na dobu kdy to bude mít i jiný projevy. vzhledem k tomu že to má 97 tis, tak to zas tak dlouho trvat nebude.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
racer píše:jestli je hydraulická nebo mechanická, je celkem jedno. jediný co pomůže je nová spojka. ale to bych nechal až na dobu kdy to bude mít i jiný projevy. vzhledem k tomu že to má 97 tis, tak to zas tak dlouho trvat nebude.
Tak je docela dost rozdíl v ovládání. Aspoň tedy co jsem třeba jezdil s Doblem,tak tam šla spojka krásně lehce...takže se s tím toho moc udělat neudělá. Jaká je teoritcká životnost té spojky? Já že s ní zatím nemám žádné problémy,zabírá od podlahy a neprokluzuje...akorát ten těžší chod..
Životnost spojky - podle toho jak s tím zacházíš.Může vydržet 250tis. nebo třeba taky jenom pade 

Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Tak zacházím s ní celkem slušně,žádné hrabačky a podobné blbosti....takže si myslím,že ještě tak 50tis vydrží...ale to už stejně asi to auto mít nebudu:)
hydraulická chodí celkově o něco líp, ale postupem času stejně tvrdne. třeba u mýho punta (hydraulika) když spojka končila, tak byla tvrdá jako kámen. jiný auta s mechanickou proti tomu hadr. s novou to pak šlo jako když šlápneš do bláta. Nic jinýho než nová ti nepomůže, maximálně ti tady někdo poradí že máš promazat čep pedálu a lanko, tim si ale pomužeš možná tak maximálně o 1%. dokud to funguje, tak to nech plavat.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Dával jsem komplet novou sadu a chod hadraulické spojky se nijak výrazně nezlepšil. Na to, že je to hydraulika, je třeba ji ovládat poměrně velkou silou, obzvlášt na začátku kroku, než se překoná odpor.
Grande 2007 5dv 1,3 JTD 66kW,digi dual AC, B&M - sold
Punto 2003 5dv 1,9 JTD 63kW 6bag,AC - sold
Punto 2003 1,3 JTD 6bag, digi dual AC -sold
Punto 2003 5dv 1,9 JTD 63kW 6bag,AC - sold
Punto 2003 1,3 JTD 6bag, digi dual AC -sold
Predvčerom som jazdil chvílku na Ibize r.v. 2005. Po stlačení spojkového pedálu som sa zlakol, že som niečo odtrhol- tak lahko šiel:D. Proste som kopol do prázdna.... Po hodine som si presadol do mojho auta a pri pokuse stlačiť spojku som zistil, že nedokážem prekonať odpor spojky
. Je to fakt tvrdá spojka... 

mk2b 1.4 16V 5D