problém s elektřinou
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
problém s elektřinou
čau, mám dost obrovský problém (((( ... měl jsem vytáhnutý motor, dneska jsem vše poskládal zpět, ale mám obrovský problém a už mi s toho hrabe :( .. zapojím baterku, vše ok, není tam benzín ještě, takže jsem to nestartoval, ale když odemknu auto, centrál nefičí, nic v kabině auta nesvítí atd, jen pořád svítí baterka ( nemám v zapalování klíček ) ... může mi někdo poradit co s tím ??? už potřebuju at auto vyjede ( a toto mě dostalo ((( děkuji moc za každou radu !!!!!
Punto MK1 1.2 1998..
- Reklama
Re: problém s elektřinou
nejspíš bude zkratovaná kladná dioda v alternatoru
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Tak. tak vyzera to na diodu. Odpoj alternator a pozri ci zhasla. Ak hej, tak potom vymontuj alternator a premeravaj jednotlive diody mostika. Asi bude treba vymenit celu usmernovaciu listu. Pozor na skrat kladnych kablov k alternatoru voci kostre ak ich budes odpajat z alternatoru.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
díky za rady ... dneska pro změnu mi to dělá to, že sice už funguje vše v kabině, ale jak je vstřikování nebo co to je, tak to strašně hučí a bere to baterku .. to jako by pořád bralo benzín a hučí to jak blbé .. už mě to auto nebaví ..
Punto MK1 1.2 1998..
může mi prosím někdo popsat, jak má být zapojené startování ??? je tam cca 5 kabelů ( doufám:D), tak jak a co a k čemu má být .. připadá mi, že toto mám špatně, protože když nechám nabít baretku, tak jde centrál atd, ale když sednu do auta a otočím třeba světla, tak to hned krachne .. děkuji moc !!!!
Punto MK1 1.2 1998..
Nenašiel som tému kde by sa to hodilo píšem to tu.
1.problém je zo stieračmi:seka mi s nimi ale keď pridržím páčku idú normálne aj na vyšich stupňoch ako keby dakde bola slabá kostra alebo nedostavala prúd.
2.problém je zo posvietenim tlačidiel hmloviek a city serva:blikajú pri naštartovanom motore len slabo ale nesvietia ale keď zapnen servo a hmlovky tak kontrolky svietia na pristrojovke.
Tak preto si myslím že oba tieto problémy súvisia s kostrou.
Ale inak všetko funguje ostatne tlačítka svietia a všetko ide niekde to bud prebíja alebo ta kostra?
1.problém je zo stieračmi:seka mi s nimi ale keď pridržím páčku idú normálne aj na vyšich stupňoch ako keby dakde bola slabá kostra alebo nedostavala prúd.
2.problém je zo posvietenim tlačidiel hmloviek a city serva:blikajú pri naštartovanom motore len slabo ale nesvietia ale keď zapnen servo a hmlovky tak kontrolky svietia na pristrojovke.
Tak preto si myslím že oba tieto problémy súvisia s kostrou.
Ale inak všetko funguje ostatne tlačítka svietia a všetko ide niekde to bud prebíja alebo ta kostra?
Punto II 1.2 16V HLX,r.v.2001,5.dv.,