Únik oleja medzi motorom a prevodovkov

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Matto
Všeználek

Únik oleja medzi motorom a prevodovkov

Příspěvek od Matto »

Už dávnejšie som si všimol, že pod Puntom zostávaju kvapky oleja, dnes bolo auto na zdviháku tak som to omrkol a zistil som, že to slzí z miesta medzi motorom a prevodovkov, podľa mechanika s gufera, ten únik nieje až tak veľký, takže by som to chcel riešiť až po zime, ked mám v pláne vymeniť aj spojku, ale chcem sa spýtať, oplatí sa mi zatial investovať do nejakých prípravkov na utesnenie motora? či je to zbytočné?
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Reklama

majco
Všeználek

Re: Únik oleja medzi motorom a prevodovkov

Příspěvek od majco »

To sa utesniť nedá len výmena gufera alebo pretesnenie olejovej vane záleží kde to presakuje .
a ak ideš meniť spojku tak to sprav rovno spolu. hlavne zisti či je to motorový alebo prevodový olej až vieš ktoré gufero kúpiť.
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

škoda :( , dúfal som niečo dočasne pomôže, chcel som to vymeniť spolu s tou spojkou až po zime, no nič, uvidím ako sa to bude vyvíjať...,k tomu oleju, je to motorový, čiže tečie to od motora, preto ma aj napadlo či by sa nedal použiť, nejaký prípravok , čo sa používa napr. na staré motory na utesnenie, zvýšenie tlakov atd. ale aj tak vdaka za info :wink: .
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
skybar
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od skybar »

Mne to slzilo na opačnej strane,tiež gufero=len vymeniť,spolu zo spojkou,nebudeš sa vtom predsa 2x vŕtať!
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“