![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Poradíte někdo něco?
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Díky,m.
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Jakákoliv oprava alternátoru se nevyplatí!!! (vlastní zkušenost) Za novej(Magneti Marelli) jsem dal 5500 a doufám že mně přežijeleo69 píše:Tak jsem se konečně dostal zase k autu (jezdí s ním totiž hlavně a pouze drahá polovička) a mrknul na ty proudy. Altík dobíjí a dává 13,9 a ukostřovací body na autě vypadají ok. Kdyby za to mohl ten klakson, tak by prý ta světla "blikala" až když bych troubil a tekl do něj proud. Koupil jsem dnes i fungl novou baterii (zima má prý být tuhá) a rovnou ji i namontoval. Než jsem ale vyndal tu starou (baterii), tak jsem zrovna dnes (kdy jsem byl s autem konečně o něco déle
) vysledoval toto: Když jsem ještě s tou starou baterií nastartoval, tak se následně na to nějakou dobu to napětí chvělo a po nějaké době, a ujetí pár km do dílny na změření, se to chvění (kolísání) srovnalo a svítilo to rovnoměrně. Někdo mi říkal, že by to mohlo dělat relé v altíku, kdy toto po tom, co detekuje dobití baterie a zjistí, že je do plna, tak takhle,z důvodu poškození, jakoby splašeně spíná a rozepíná...
Teď s tou novou baterií to musím ještě posledovat, ale zdálo se mi to také chvět. Každopádně díky Vám přátelé za rady a další se uvidí. Zima nám odhalí, co jsme přehlédli v létě
![]()
P.S: Moc se mi do toho altíku nechce hrabat, protože při posledním repasu zlobivého altíku tento napraskl a poroučel se do kytek. Tenhle je tam teprve krátce namontovaný z jiného vozítka a děsím se ho nechat zase rozebírat a ladit... Ale jestli přestane dobíjet, tak mi nic jiného nezbyde.![]()
m,
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |