NESTARTUJE BA/LPG

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
tomasko
Začátečník

NESTARTUJE BA/LPG

Příspěvek od tomasko »

Ahoj, moje Punto nestartuje tak ako by malo..snazil som sa najst odpoved v prispevkoch ale nenasiel som presne tento problem..pokial som nieco prehliadol, osprav.sa,
auto je Punto 75 ELX, 1997,LPG v 1998, O.M.V.L..
problem je pri startovani, sledujem to 3 tyzden a v podstate na 95% to prebiehalo vzdy tak isto. Prepinac medzi LPG a BA mam na strednej polohe, kedy si automaticky prepina. pri startovani dlho toci toci, a nastartuje az po dlhsom case..nikedy az na druhy-treti krat.brat ma tiez Punto(1996) a chyti mu to na tuk..baterku som meral,pri vypnutom motore cca 12,6 pri zapnutom 13,8..
neviete cim to zlepsit??sviecky som vymenil NGK, vzduchovy filter je cisty..
skusal som startovat aj tak, ze som prepol na BA a po nastartovani prepol na LPG. stym ze pri dojazde som opat prepol na benzin..startoval o cosi lepsie ale tiez velka bieda.plus sa VZDY stalo to, ze po prepnuti na LPG motor par sekund isiel a potom,je jedno ci som pridaval alebo nie, jednoducho zdochol!!!...potom nastartovanie prebiehalo este tazsie a na prvy krat nastartovat sa ani nepodari. ked uz potom chyti tak fici normal, aj volnobeh, a do otacok..
auto som s touto chybou kupil, tak netusim ako to bolo predtym. okrem toho ked otocim klucom tak ho musim podrzat nie uplne na doraz, pretoze vtedy nestartuje.treba ho podrzat tak v 3/4 polohe aby starter zacal tocit...
prosim o akukolvek radu, zacinam byt z toho nervozny.. :|
vopred dakujem
Reklama

macosx
Začátečník

Re: NESTARTUJE BA/LPG

Příspěvek od macosx »

Mám uplně stejný problém, s rozdílem že mám Pandu 1.2, lpg je nové sekvenční, na benzín, ale nejde nastartovat, problém nastal po 3 týdnu přestavby, diagnostika dělaná 3 x vše v pořádku, vyměněn snímač tlaku a teploty nasáv.vzduchu, baterka, svíčky yttriové i origo fiat, paliv. čerpadlo ok, nikdo neví čím to je... Auto má najeto jen 50.000km ! Určitě je to tou přestavbou před tím jezdilo 100% start na půl otočení věnce i v mínus 20 ti... Teď ať je horko zima, jak auto dojede a stojí více než 3 hodiny točím na 20x. Zkoušel sem i s plynem bez, vypnuté lpg, plná nádrž benzínu, nový benzín v-power, aditiva stále točím na 15 x. V servisu lpg tvrdí, že je to fiatem, ve fiatu, že je to lpgčkem..přestavbu dělal lpgservis brno, Jeneweinova, celý auto navíc zasvinili, ztratili zapalovač, polámali plastové části v motoru, reklamace odmítají řešit, majitel je arogantní frajírek :oops:
Punto 00 1.2 8V sx, Panda 1.2 8V dynamic
miror
Fiaťák

Příspěvek od miror »

Jak to nakonec dopadlo? Řešim teď v podstatě totéž.
Rada přijde hodně vhod!
Panda 1.2 Dynamic (rv2004), LPG od 115tis.km v březnu2012
mladej
Fiaťák

Příspěvek od mladej »

chlapi zajedte tam kde vam montovali LPG a musi vam to sladit mate to maoc bohaty
miror
Fiaťák

Příspěvek od miror »

Počkat, i když to vždycky startuje jen na benzín?
mladej
Fiaťák

Příspěvek od mladej »

jj potrebujes rozpojit pamet řj
miror
Fiaťák

Příspěvek od miror »

Tedy odpojit řídící jednotku motoru od řj. lpg? Totiž - nechal jsem celou řj. motoru přehrát novým sw (bal jsem se, že byla zblbla od lpg), ale pořád startuje stejně blbě. A měl jsem za to, že když je na vypínači lpg přepnuto na benzín, je to jako by tam lpg nebylo vůbec. (ani plyn se tam nedostane, jednak přes elektroventil a jednak přes vstřikovače lpg, pokud neni blbý těsnění - což neni - ověřováno). Takže když je to přepnutý na benz, stále komunikuje řj. motoru s pamětí řj. lpg, kde si bere údaje kvůli kterým dělá moc bohatou směs?
mladej
Fiaťák

Příspěvek od mladej »

no tam se musi rozpojit pamet rj motoru ne lpg a da se tam relatko skus na 10 minut odpojit baterku a uvidis zlepseni tim smazes chyby rj motoru
miror
Fiaťák

Příspěvek od miror »

Tak naštěstí se událo několik změn, takže už startuju normálně. Jen nemůžu s jistotou říct, která změna byla směrodatná :( : Dojezil jsem 3měsíce starý benzín (Globus95) - 3dny jen na benz, nalil jsem tam 98 oktanový - druhý ráno jsem nastartoval hned. Nechal jsem přehrát řj LPG, novou kalibraci, nastavení.
Takže to mohlo být i sračkama v palivu, i benzínem 98 kterej je blíž mapám víceoktanovýho LPG, pořádnou porcí naježděných korekcí na benzín a poté nastavení LPG jiným montážníkem.
Vzhledem k bodu razantní změny - po načepování novýho paliva to bylo jak úplně jiný auto, bych to viděl nejblíž tomu, že ať bylo v nádrži cokoliv, bylo to tejden od tejdne horší.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“