Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Můžeš to více popsat o co jde? Pokud se bavíš o f-ci klimatizace, tak to spíše vypadá, že máš malou náplň (žádný obsah chladiva). Nemáš někde únik - zelený olej, který pod UV lampou svítí - kontrastní látka.
Tlakový spínač najdeš někde na dehydrátoru, nebo blízko něj. Když půjdeš po trubkách v okolí PP kola. Je tam systém s TXV (Teplotní eXpanzní Ventil) jako má Marea. Další spínač najdeš na kompresoru. Mrkni, zda nejsou zaoxidované kontakty.
Ještě mne napadlo, zda jsou relé ok. Mrkni také na ně.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
No napln mam plnu, lebo ked otocim gombikom na jednotku tak mi hned zopne klima nemusim ani stlacit aby isla klima, proste hned sa zopne, nejde nastavit aby isiel iba ventilator ktory mi do auta vhana vzduch z vonka, klimu zastavim iba ked otocim gombikom na nulu.
mukky píše:No napln mam plnu, lebo ked otocim gombikom na jednotku tak mi hned zopne klima nemusim ani stlacit aby isla klima, proste hned sa zopne, nejde nastavit aby isiel iba ventilator ktory mi do auta vhana vzduch z vonka, klimu zastavim iba ked otocim gombikom na nulu.
Zatial pokukam to co si pisal, dik zatial
Jak se u Punta spíná klimatizace? Není to náhodou tak, že se ten knoflík stlačí?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Podíval jsem se do schématka od Punta. Ten termostat bude umístěn někde ve středovém panelu. Je to tříkontaktní součástka (vstupní dráty barvy - modrobílá, bíločerná a žlutofialová). Tem modrobílý drát vede z regulátoru ventilátoru topení a klimatizace, který je v tom středovém panelu. Ten bíločerný drát vede do dehydrátoru, resp. presostatu u PP kola.
Bohužel nevím, kde přesně to je, nemám Punto s klimatizací a Marea to má jiné (řízení pomocí termistorů).
Stejně si však mysllím, že máš pokažený ten vypínač v tom ovladači. Pokud nerozepne okruh, jede to stále.
Dve podstatne veci tu nepadly a to rok vyroby a kam mas namireno foukani.
Ono jde o to ze novejsi auta to maji tak, ze pri ofuku okna pri moznosti oroseni se automaticky pusti klima. Neni to nahodou tim?
Druha moznost je jak pise Graun vadny spinac.
Termostat s tim nema nic spolecneho neb klima jak jsem pochopil se pousti rucne. Jsou auta kde tudle moznost clovek nema, ale punto neni ta cenova kategorie.