Po zahřátí nejede
Moderátor: peta.smolik
Po zahřátí nejede
Ahoj. Mám Tipo 1.4i mr1991, jednobodový vstřik. Vše funguje super dokud se neohřeje motor. cca 1-2min. po ohřátí vody na 90°C se vypne elektrika (nedává jiskru) a také benzín. Ani kapička. Když to vychladne opět to jede. Nevíte co s tím?
- Reklama
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tipo nejede - pomoooc!
Biggest píše:Ahoj. Mám Tipo 1.4i mr1991, jednobodový vstřik. Vše funguje super dokud se neohřeje motor. cca 1-2min. po ohřátí vody na 90°C se vypne elektrika (nedává jiskru) a také benzín. Ani kapička. Když to vychladne opět to jede. Nevíte co s tím?
Ahoj mě to děla uplně to same taky bych na to rad přišel už si stím nevím rady poradte prosím
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
lacin píše:No chtelo by to promerit snimac otacek na klice, ten muze po zahrati prestat fungovat, no anebo mas KO digiplex. Tam si ale nejsem jisty, jak se da promerit... Zkusit si od nekoho digiplex pujcit a vyzkouset...
no pravě čidlo na otačky je dobre ale ten digipplex po zahřátí začne dělat takove věci a skoušel sem vyměnit asi 3x a vždy jak se to zahřalo tak to dělalo opět to same a ještě to dela po zahřatí toho digiplexu že vytočim motor tak do 4500 až 5000 tak to střile do vyfuku
Čidlo je tam jen jedno indukční jehož signál zpracovává říd. jedn. zapalování Digiplex a ta spíná indukční cívku a posílá signál otáček do říd. jedn. vstřikování mono-jetronic. To čidlo se nejlépe zkouší osciloskopem, ale když není dá se po zastavení motoru (při závadě) změřit ohmetrem. Má mít 700-900 ohmů.
Re:
ten digiplex bys měl mít v létě dobře chlazený , obdobně jako v PC doma.redbull píše:lacin píše:No chtelo by to promerit snimac otacek na klice, ten muze po zahrati prestat fungovat, no anebo mas KO digiplex. Tam si ale nejsem jisty, jak se da promerit... Zkusit si od nekoho digiplex pujcit a vyzkouset...
no pravě čidlo na otačky je dobre ale ten digipplex po zahřátí začne dělat takove věci a skoušel sem vyměnit asi 3x a vždy jak se to zahřalo tak to dělalo opět to same a ještě to dela po zahřatí toho digiplexu že vytočim motor tak do 4500 až 5000 tak to střile do vyfuku
jak se moc zahřeje , tak tranzistory teplem mohou pracovat chybně