Nechce štartovať po zohriati

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

tuner
Začátečník

Nechce štartovať po zohriati

Příspěvek od tuner »

Zdravím všetkých, mám problém so svojím puntom, ktoré nechce štartovať po zohriatí,ked je motor studený tak naštaruje na prvý raz bez plynu a môže byť aj - 20,ale ked sa zohreje tak naskočí až ked pridám plný plyn, myslím si že je to čidlo teploty chladiacej kvapaliny na sacom potrubí ale diagnostika to neukázala. Mám punto 1,2 60 r.v 96. Neviete mi poradiť?
Reklama

corleone
Zkušenej Fiaťák

Re: Nechce štartovať po zohriati

Příspěvek od corleone »

Změř to čidlo ohmmetrem při studeném a zahřátém motoru, očisti kontakty a konektor, zkontroluj vzduchový filtr. Jsou svíčky hnědé nebo černé od sazí? Hází to po zahřátí jiskru na všechny 4 válce?
Punto 55S Mk I
tuner
Začátečník

Příspěvek od tuner »

Nazdar všetci, dnes som čidlo teploty vymenil a nič sa nezmenilo,sviečky aj filter mám nové,punto ide veľmi dobre - len ten štart za tepla, už neviem čo to môže byť
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punťas hgt »

V mkI se moc nevyznám, ale nemají náhodou 2 čidla teploty???
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

[quote="tuner"]Nazdar všetci, dnes som čidlo teploty vymenil a nič sa nezmenilo,sviečky aj filter mám nové,punto ide veľmi dobre - len ten štart za tepla, už neviem čo to môže byť[/quota

ake cidlo si to vymenil?na sacom potrubi?ja neviem o tom ze tvoj motor ma na sacom potruby snimac chladiacej kvapaliny,max.vaha vzduchu je na sacom potruby,ale tiez nie na tvojom motore.Takze daco mas popletene...inak moze to byt aj snimac chladiacej kvapaliny,ked je motor teply a nastartujes ho tak volnobeh drzi normalne?
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
dedii
Fiaťák

Příspěvek od dedii »

snimac teploty co je v bloku je snimac na budik teplomeru a ten snimac co je v sacom potruby je na meranie teploty a dava signal udaje pocitacu
Punto 55 1.1S 40kW r.96 ; 3D ; prejdená TransAlpina 2163mn.m.-Transfagaras-Bukurešť 2235km
tuner
Začátečník

Příspěvek od tuner »

Serus Jani,ja mam punto mk1,ktoré ma 2 čidla teploty, jedno je na motore a druhé na saní, to na motore má jeden kábel a ukazuje teplotu motora a to na sani má káble dva,z ktorého idú údaje do riadiacej jednotky - to som vymenil a nič. Moje punto neštartuje za tepla bez plynu ale keď mu pridám plyn tak naštaruje a voľnobeh drží normálne
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

Chlapi..mam ten isty problem.. co to moze byt? Uz ste menili tesnenie pod hlavou? nemoze to byt sprievodny znak?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

No vůbec netuším, jakej system mají mkI a jak je to řešený. Když už ale nastartuješ šlape to normálně???? nekolísají otáčky, není to líný, nebo tak něco????
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

punťas hgt píše:No vůbec netuším, jakej system mají mkI a jak je to řešený. Když už ale nastartuješ šlape to normálně???? nekolísají otáčky, není to líný, nebo tak něco????
otacky drzi ok ...iba sa par sekund dusi pri rozbiehani..
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Zkusit snímač množství, teplota nasávaného vzduchu.
hotyno
Fiaťák

Příspěvek od hotyno »

No ja sice mam mkII, ale tiez mi nestartovalo, ked bol motor teply, teda velmi zle.Inak naskocil aj pri -20 ako si pisal. Repas startera a sicko je v najlepsom poriadku
FIAT Punťo MK2 1.2l (44kW/60k) ELX 5d. - KAČENKA
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

hotyno píše:No ja sice mam mkII, ale tiez mi nestartovalo, ked bol motor teply, teda velmi zle.Inak naskocil aj pri -20 ako si pisal. Repas startera a sicko je v najlepsom poriadku
no jo ale to se projevovalo tím,že motor se jakoby pomalu otáčel.Zkrátka startér neměl tu silu nebo snad ne???
Annabelle
Začátečník

Příspěvek od Annabelle »

Dobrývečer, zajímalo zda jste někdo na závadu přišel - dělá mi to samé, za studena chytne hned, po zahřátí vůbec, jen s velkými obtížemi nebo vůbec. Diagnostika dobrý, baterie v pořádku, ted je to v servisu a snazi se na to prijit....nekdo jiny jste tu mel stesti??? Co vam nasli?
Punto 1,2i 2000, benzín.
sekanec
Začátečník

Příspěvek od sekanec »

Mam tiez problem zo startom ked je auto teda motor este teply!Mam Fiat Punto Mk2b!Bol som s tym aj vo fiat servise a cuduj sa svete, nic tam ti mechanici nenasli :roll: V zime je to o.k. lebo motor vzdy skoro vychladol, ale teraz ked uz je teplejsie, tak to hneva! Pri studenom starte je to o.k. a startuje perfektne a aj ked je motor len trochu zohriaty po kratkej jazde neni problem, ale ked sa uz zohreje viacej, tak po vypnuti motoru a po chvilke statia a znovu nastartovani, tak uz to hneva a dost ma to stve! Starter toci v pohode, tak to bude asi v tom cidle, neviem.Prosim kde presne najdem to cidlo ktore posiela udale o teplote chladiacej kvapaliny do riadiacej jednotky, skusil by som ho vymenit, len neviem kde je!Foto alebo podrobnejsi popis by bolo uplne super! Za info vopred dakujem!
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“