RADA-Fiat Punto II Sporting nebo HGT
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
RADA-Fiat Punto II Sporting nebo HGT
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s koupí nového fiata, nevím jestli koupit sportinga nebo rovnou HGT, u sportinga je výhoda spotřeba a pojištění ale nevím jestli opravdu jezdí dobře a není líný, nikdy jsem v něm nejel a nebo jestli není lepší hgt. Prosím poraďte.Díky lukáš.
- Reklama
Re: Fiat Punto II Sporting nebo HGT
plus pro Sporting - 6 kvaltů, nízka spotreba, malá pojistka.lukas1515 píše:Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s koupí nového fiata, nevím jestli koupit sportinga nebo rovnou HGT, u sportinga je výhoda spotřeba a pojištění ale nevím jestli opravdu jezdí dobře a není líný, nikdy jsem v něm nejel a nebo jestli není lepší hgt. Prosím poraďte.Díky lukáš.
plus pro HGT - hukot výkon.
Vyber si...
Opravdu se bat nemusis, ze by Sporting nejel
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Na jižní spojce pražskýho okruhu sem "závodil" s Oktávkou 1,9TDi. Oba sme to rvali na hranici moznosti tech aut a bez problemu sem s nim drzel krok. Kdybych v tom sedel sám jako ten v ty Oktavce, tak bych mu dal mozna i na prdel. Jenze sem mel vedle sebe 140ti kilovy hovado, takze to nebylo uplne vono
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Srovnavali sme na táhlý rovince akceleraci s kamosovo 206tkou 2,0HDi a nemel nejmensi sanci.
Nebo nedávno, sem se predhanel zase s týpkem s Mitsubishi Colt 1,3i (o 25 koní víc nez má Sporting) a jak pruznym zrychlenim, tak maximálkou sem to vyhral ja. Ten 6tej kvalt je bomba. Po dálnici 190km/h no problemo. Navic je ta rychlost celkem spořiva (180km/h=10l) a zaroven "táhne" i v táhlym stoupání.
Osobne jsem v HGT nikdy nejel takze nemuzu porovnat...mam sportinga Mk2 a jako liny me vubec nepripada, je pravda ze do 3000 nic moc ale potom mala raketa rekl bych ze je to spis 1,6 a ne 1,2...napr. bracha ma 2.0 New Beatle a natrhnu mu prdel
ma na tom zasluhu urcite i ta 6 rych. prevod. .....mno... kdyz vemu ze HGT ma o 50 koni navic tak to bude masakr
ale kdyz se zase divam na tu spotrebu ve meste 11,5 l
to je taky masakr...ale jestli Ti na benzinu nezalezi tak neni co resit..........Jo a napsal jsi ze chces novyho fiata tak doufam ze nemyslis Mk3 ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Punto Sporting 1.2 16V MkII
Tak ten sporting se mi zdá že bude asi třída
, rád bych ještě slyšel názor od někoho kdo řídil HGT, to bude asi opravdu pecka když je sporting super.Taky bych rád znal reálnou spotřebu hgt a kvalitou, výbavou bude asi o chlup vybavenější než sporting. Díky moc za odpovědi. Jo a nové punto asi těško na to nemám prachy, chtěl bych něco kolem roku 2000-2002, zřejmě dotáhnu z ciziny.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
- Fiaťák
Automat je fajn. Ale me od nej dost odradil fakt, ze 0-100 udela za 12.3s (Sporting manual za 10,6s). Navic spotreba je taky vyssi - 6.5l kombinovana oproti 5,3l u manualuSporting 1.2 píše:No ja mam sporting 1.2 tiptronic, mam 7 rychlosti a lenivec to teda nie je. na sprint je to bomba lebo ti neklesaju otacky ako pri manualnej prevodovke.len stojis na pline atukas do paky) no proste parada.nemam skusenost s HGT ani sportingom s manualom a ten tipronic je ok
)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
-
- Fiaťák
no to si cital v prirucke. ale podla mna tiptronic vyprasi manual na ciare. a nehovoriac o vyhodach ako napr ze u tiptroniku sa ti nemoze stat ze pretocis motor, pohoda pri rezime automat, zene to na krizovatke neskape, esteticky efekt nalestenej paky v interieri,...
) moj subjektivny nazor-tvoj ti samozrejme neberiem
)
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Oboji sou papirovy hodnoty primo od vyrobce. Ale to je normalni, ze automat papá trochu víc a je o neco línější.Sporting 1.2 píše:no to si cital v prirucke. ale podla mna tiptronic vyprasi manual na ciare. a nehovoriac o vyhodach ako napr ze u tiptroniku sa ti nemoze stat ze pretocis motor, pohoda pri rezime automat, zene to na krizovatke neskape, esteticky efekt nalestenej paky v interieri,...) moj subjektivny nazor-tvoj ti samozrejme neberiem
)
PS: ta chromovana páka vypada fakt luxusně
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
-
- Fiaťák
-
- Fiaťák
Na HGT se mi hlavne libi, ze ma kotouce i vzadu (ne ze by ty "predimenzovany" u Sportingu nestacily...). Taky ma trebas TCS(protiprokluz), mp3 radio v zakladu, atd.lukas1515 píše:Tak ten sporting se mi zdá že bude asi třída, rád bych ještě slyšel názor od někoho kdo řídil HGT, to bude asi opravdu pecka když je sporting super.Taky bych rád znal reálnou spotřebu hgt a kvalitou, výbavou bude asi o chlup vybavenější než sporting. Díky moc za odpovědi. Jo a nové punto asi těško na to nemám prachy, chtěl bych něco kolem roku 2000-2002, zřejmě dotáhnu z ciziny.