Zdravím a potřebuji radu,
při řazení zpátečky se mi nevrací zpět ten kroužek co se posunuje na řadicí páce nahoru.Nevíte kde je problém?Tipuji to na nějakou prasklou pružinu,ale nevím kde hledat popř.kde co rozdělat.Dík za pomoc.
Zpátečka na řadicí páce
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Zpátečka na řadicí páce
FIAT PUNTO II r.v. 2000 1242ccm 44kW
- Reklama
Re: Zpátečka na řadicí páce
podle mého stačí sundat kokuli ( stačí trocha hrubé síly) a pod ní je přímo na tom kroužku pružina, která se opírá právě o t kouli zespoda.. zkus to a uvidíš, skoro na tom nic není.. jediný problém bude možná v tom sundání té koule, chce to nervy ze železa a sílu a snad to půjde..
Můj milášššek:Fiat Punto II. 1,2 8V 2001
Ty jo tak to mám strach za to zabrat by se to nevyrvalo odspoda s celým klackem...to se nemuže stát?
co si pamatuju, tak je na té tyči i na kouli zespoda tisícihran, takže zde pomůže jedině tah nahoru.. podle mého by se s přiděláním řad. páky snad stát nic nemělo, pokud tedy nebude aplikována brutal force.. pomalu to zkoušej rozhýbat, jestli to je přilepené, musí to za chvilku povolit..
ps možná ti pomůže tohle téma.. je to sice ze začátku na mk1, ale postup na sundání je v podstatě stejný..
ps možná ti pomůže tohle téma.. je to sice ze začátku na mk1, ale postup na sundání je v podstatě stejný..
Tak díky moc už je dole je nasazená na tisícihranu a ještě byla zalepená.
Jinak přesně jak píše "jémák"byla prasklá pružina co se opírá o kouli a tím tlačí ten kroužek dolů.
Dík jdu shánět nějaké podobné "péro"
Jinak přesně jak píše "jémák"byla prasklá pružina co se opírá o kouli a tím tlačí ten kroužek dolů.
Dík jdu shánět nějaké podobné "péro"
rád jsem pomohl.. osobně mě pak po prvním sundání vůbec nedržela a tak jsem ji zalepil tekutýma hřebíkama v tubě, takže ji už asi nikdy dolů nedostanu..