Neběží ventilátor u chladiče
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Neběží ventilátor u chladiče
Zdravím.
Mám Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, převodovka automat. Včera se mi rozsvítila červená kontrolka u teploměru. Po zavolání do servisu Fiat mi řekli ať auto hned odstavím a nechám ho odtahovkou převézt k nim. Vodu v chladiči jsem měla, ale neběžel ventilátor. A jelikož se v tom vůbec nevyznám - co mám očekávat? Čím by to mohlo být? Já jen aby na mě nezkusili že to chce výměnu xxx za několik tisíc, když to třeba bude pojistka, nebo čidlo, apod. Pomůžete?
Děkuji
Mám Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, převodovka automat. Včera se mi rozsvítila červená kontrolka u teploměru. Po zavolání do servisu Fiat mi řekli ať auto hned odstavím a nechám ho odtahovkou převézt k nim. Vodu v chladiči jsem měla, ale neběžel ventilátor. A jelikož se v tom vůbec nevyznám - co mám očekávat? Čím by to mohlo být? Já jen aby na mě nezkusili že to chce výměnu xxx za několik tisíc, když to třeba bude pojistka, nebo čidlo, apod. Pomůžete?
Děkuji
Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, automat
- Reklama
Re: Neběží ventilátor u chladiče
Pojistky F 06 a 07 6 je první rychlost 7 druhá. Takže v motorovém prostoru pojistková skříňka.
Naposledy upravil(a) Petr1968 dne 01 zář 2009, 15:10, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem pracně sesmolila odpověď na předchozí příspěvek a on zmizelPetr1968 píše:Má to klimu?
Má to klimu, ale včera jsem jí nepoužívala. Proč?
Teď se jen děsím té zprávy od Fiatu
Protože verze s klimou má dvojrychlostní větrák. Pojistky 6 a 7
Petr1968 píše:Protože verze s klimou má dvojrychlostní větrák. Pojistky 6 a 7
A to znamená co? To je blbý?
(fakt jsem, co se týče auta, mimo.... )
Stejně je to v servisu,takže už je to jedno. Může to být vadný kabel ,ukostření,pojistka,spálený motor,opotřebené kartáčky v motoru . Stejně je to v servisu ,tak co už tady dělat?
Hm . Chtěla jsem být trochu v obraze až na mě budou zkoušet co všechno museli vyměnit a co budu muset zaplatit Děkuji za příspěvkyPetr1968 píše:Stejně je to v servisu,takže už je to jedno. Může to být vadný kabel ,ukostření,pojistka,spálený motor,opotřebené kartáčky v motoru . Stejně je to v servisu ,tak co už tady dělat?
Co na to říct? Bude to banalita.
Obávám se, že můj autorizovaný servis to tak neuvidíPetr1968 píše:Co na to říct? Bude to banalita.
Ricardo Plzeň. Každý mě odrazuje od autorizovaného servisu - ale já nikoho jinýho v Plzni a okolí neznám kdo by dělal FiatyPetr1968 píše:Který?
Na zběžnou prohlídku stačil soused garážník. Vyzkoušet jestli ventilátor běží po připojení napřímo. 12V,zkusit pohnout pojistkou(vyměnit) podívat se na ukostření,vodiče A potom teprve servis
Tak teď jsem jim volala a že by to teoreticky mohl být regulátor rychlosti ventilátoru. Že funguje na 3 rychlost. Prý vyměnit nějaký odpor (cena 1390,- Kč). Šli ho teď projet, takže mi ho možná totálně odrovnají - na to že já musela zavolat odtahovku a vůbec s ním nejezditPetr1968 píše:Na zběžnou prohlídku stačil soused garážník. Vyzkoušet jestli ventilátor běží po připojení napřímo. 12V,zkusit pohnout pojistkou(vyměnit) podívat se na ukostření,vodiče A potom teprve servis
Který ventilátor má 3
rychlosti?? Na chladiči? Já mám tedy dvourychlostní. Nemyslí náhodou topení,ventilace? A s tím to šlo do opravy? Já myslel ,že nejde sahara na chladiči
rychlosti?? Na chladiči? Já mám tedy dvourychlostní. Nemyslí náhodou topení,ventilace? A s tím to šlo do opravy? Já myslel ,že nejde sahara na chladiči
Naposledy upravil(a) Petr1968 dne 02 zář 2009, 10:04, celkem upraveno 1 x.
Co já vím? Napsala jsem co mi řekli...Petr1968 píše:Který ventilátor má 3
rychlosti?? Na chladiči? Já mám tedy dvourychlostní.