Zdravím všechny,
asi před třemi měsíci jsem se stal majitelem Multiply rok výroby 2002, 1,6 benzín a mám jeden problém. Procházel jsem vaše fórum a na něco podobného jsem narazil, ale nijak mi to nepomohlo, takže se na radu zeptám znovu. Můj hlavní problém je že se mi stále rozsvicí kontrolka motoru a řídicí jednotka píše ENGINE CIRCULATION FAULTY. Na diagnostice to vždy vyhodí dvě chyby, imobilizer a katalyzátor. Auto normálně jezdí a na výkonu se to nijak neprojevuje. Vyměníl jsem svíčky, kabely ke svíčkám a jediné čeho jsem dosáhl je že se to třeba rozsvítí po ujetí více kilometru. Chtěl jsem si nechat vyměnit katalyzátor, ale mám tam typ, který navazuje přímo na motor a v replice ho nevyrábějí. Nový stojí 16 tísíc a něž do toho půjdu, chci se zeptat jeslti se někdo z vás s něčím podobným nesetkal a jestli není jiná možnost.
Děkuji
kontrolka motoru
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
- Reklama
Re: kontrolka motoru
Co lambda? A nejde původní katalyzátor odstranit a mezi trubky navařit univerzál za patnáct stovek? Případně zkusit zjistit, zda katalyzátor není spečený (to by sípalo a po vypnutí motoru by v něm ještě chvilku syčelo), pokud ne, tak bych to neřešil (za ty prachy). V případě problémů se dá katík vykuchat, jen je potřeba pořešit emise...
Prostě dát do takové zbytečnosti jako katalyzátor 16K se mně zdá úlet!
Prostě dát do takové zbytečnosti jako katalyzátor 16K se mně zdá úlet!
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Katalyzátor jde odstranit. A někteří koumáci projdou emisemi i bez katalyzátoru a bez úplatku Co si třeba za 100-150 kč zajít na Emise?Jen tak? Nemá to EGR ventil? Ovšem proč to háže poruchu imobilizéru nevím Co reset počítače? Kolik to má najeto?
najeto má cca 125000. Vyříznout kat a nahradit ho univerzálem mě taky napadlo, ale musím někde nechat vyrobit díl který nahradí starý kat, který navazuje na motor. Zkusím ještě zajet na emise a pak do fiatu kvuli lepší diagnostice. Imobilizer možná zlobí kvuli psovi, když ho nechám v autě musím zamykat jen kličem,jinak když se pohne, tak se spustí alarm. Každopádně moc děkuji za rady, dám vědět jak jsem dopadl.
V imobilizéru sa dá deaktivovať vnútorný senzor pohybu. Na 1 sekundu ani tolko nie zapneš zapalovanie a hneď ho aj vypneš. Mala by sa rozsvietiť indikačná dioda poplašáku a tým pádom máš odpojený senzor pohybu vo vnútri vozidla.
A nebavíme se už o alarmu? Imobilizér s čidlem pohybu jsem ještě neviděl.
Sorry máš pravdu. Ale na základe popudov z alarmu môže zapôsobiť imobilizér.