Podivej, myslím, že vypustit olej, nalít jiný a vyměnit ho třeba po 5tis. Já liju BP-někdo tvrdí největší sračka. Můj strýc tam dělá obchoďáka, dlouho jsem s ním o tom diskutoval a nastínil mi trochu marketingovou politiku. Věř tomu, že BP, není ve skutečnosti to, co je a věř, že třeba Castrol není, to co je..... Já liju 5W40-Visco 5000. Je to olej, pod který se podepsaly firmy jako BMV,Porsche, tuším Audi...., jak jsem psal zatím bez problémů (nechci dělat reklamu!!!!!!

. Dneska v podstatě pokud chceš vyrábět olej, musíš splňovat ISO a to má drsný kriteria a musí je splňovat všichni.
Jinak co se týká motoru. Problém byl ten, že olej odrovnával lambdu. Software v jednotce je asi blbý, protože nenapsal ani hlášku, že se třeba pohybuje v nereálných hodnotách.....Až jsem jí měřil měřákem, tak jsem zjistil, že je KO. Motor šlapal, akorát někde kolem 4-tis ten motor úplně výkonově umřel. Vyměnil jsem jí a auto zas nějaký čas lítalo jak drak.Když jsem pochopil, že jde opravdu do tuhýho a je něco moc špatně bylo, že při ustálený rychlosti a 2.5 tis otáček motor klepal. Při akceleraci, nebo deceleraci nic. Pak se stalo to, že jsem v 50-ce chtěl předjet důchodca a uto najednou bylo bez výkonu. Dojel jsem dom, na 5km sežralo litr oleja, ale pořád šel nakopnout a šel krásně za plynem. Jenom někde při 2.5 tis.ot. to šíleně zaklepalo a z výfuku vyletěl černý dým.
Na otázku zda se zbavit motoru, nebo ne, neumím dát jednoznačnou odpověď. Ber tohle spíš jako informaci o tom, s čím jsem se pral já a kolik to stálo. Pokud budeš hovado, zbav se auta. Pokud nechceš, jezdi až se závada jednoznačně projeví a pak sežeň druhý motor, protože když pak k ceně auta přičteš cenu opravy motoru zjištíš, že si mohl mít jiný auto. Poradím ti ještě jednu věc, se kterou by ses asi potýkal. Já jsem sehnal z mnoha mechaniků jenom jednoho, kterej rozuměl tomuhle motoru. Jinak mi neuměli ani vysvětlit, jak tam pracuje ten variátor. Mechanik, který nevěděl, jak je u tohodle motoru uložená klika a nevěděl jak nastavit rozvody s variátorem, pro mne nebyl dobrý mechanik

.