nestartuje - venku mrzne
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Nestartuje
ja by som to videl na vodu v palivovej sustave...
od nadrze az po filter je dlha trasa a su tam zahyby...moze sa tam niekde drzat voda,je to blizko zeme tak to lahko natiahne mraz a zamrzne..
preto aj ked to das do garaze voda je ,,roztopena,, a ide to...
vyskusal by som vybrat tu palivovu hadicu,dat ju na dlhsiu dobu do tepla (izbova teplota) a potom ju prefukat kompresorom.
urobil som to este na Golfe a pomohlo...
od nadrze az po filter je dlha trasa a su tam zahyby...moze sa tam niekde drzat voda,je to blizko zeme tak to lahko natiahne mraz a zamrzne..
preto aj ked to das do garaze voda je ,,roztopena,, a ide to...
vyskusal by som vybrat tu palivovu hadicu,dat ju na dlhsiu dobu do tepla (izbova teplota) a potom ju prefukat kompresorom.
urobil som to este na Golfe a pomohlo...
Croma 1.9 jtd 110 kw
Stilo 1.9 jtd 59 kw
Stilo 1.9 jtd 59 kw
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: nestartuje
čuste , tak som tu nový a škoda že môj prvý prispevok je zrovna sem ... kúpil som tento kýbel http://www.puntotuning.eu/fotky/thumbna ... ?album=145 v novembri 2008.
Dnes už druhy krat som sa prešiel do roboty pešo
Ked štartujem tak toči ale slabučko , pritom ako točim sa mi vždy resetne palubovy počitač a dookola až pokym sa neotoči vôbec . Prvý krat sa mi to stalo minuly týžden , rano som nenatočil a ked som prišiel večer z roboty tak chytil na prvy krat , aj ked dnes to chytlo na tak 2sek a hned zhaslo. Tak ked pridem dnes s roboty tiež skusim , ale už ma to vytáča , baterka je tam magneti marelli od 2005 a je 40Ah.
Ked som tu čital tak tu bola spominana ta voda vo výfuku , len mne to nesiči , ale slabo toči až nenatoči tak to vyzera na baterku len mam pocit že zas večer na prvu chyti ...
nejaké návrhy na možný problem ? thx
Ked štartujem tak toči ale slabučko , pritom ako točim sa mi vždy resetne palubovy počitač a dookola až pokym sa neotoči vôbec . Prvý krat sa mi to stalo minuly týžden , rano som nenatočil a ked som prišiel večer z roboty tak chytil na prvy krat , aj ked dnes to chytlo na tak 2sek a hned zhaslo. Tak ked pridem dnes s roboty tiež skusim , ale už ma to vytáča , baterka je tam magneti marelli od 2005 a je 40Ah.
Ked som tu čital tak tu bola spominana ta voda vo výfuku , len mne to nesiči , ale slabo toči až nenatoči tak to vyzera na baterku len mam pocit že zas večer na prvu chyti ...
Fiat Punto 1.2 8v 44kw ELX rv. 2002
Fiat Punto 1.8 16v 96kw HGT rv. 2001
Chevrolet CRUZE LS+ rv. 2010
Skoda Octavia L&K 1.9 TDI 81kw
Fiat Punto 1.8 16v 96kw HGT rv. 2001
Chevrolet CRUZE LS+ rv. 2010
Skoda Octavia L&K 1.9 TDI 81kw
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no v prvom rade vymen baterku a daj si tam 44Ah so startovacim prudom aspon 360 Amperov.. lebo ked to pomaly toci a resetuje palubny pocitac, tak to jednoznacne nema stavu..netSensk1 píše:čuste , tak som tu nový a škoda že môj prvý prispevok je zrovna sem ... kúpil som tento kýbel http://www.puntotuning.eu/fotky/thumbna ... ?album=145 v novembri 2008.
A ze vecer to natoci je Ok.. auto sa ti vyhreje na slniecku a je to Ok..
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
Jednoduse si to potvrdis tim, ze pri startovani nesmi poklesnout napeti pod 10V. Pokud ano, tak baterka je k.o.
To, ze je z roku 2005 nic neznamena, nehlede na fakt, ze to auto melo v sobe plno elektrickych "vychytavek", ktere tu stavu proste konzumuji ve velkem.
To, ze je z roku 2005 nic neznamena, nehlede na fakt, ze to auto melo v sobe plno elektrickych "vychytavek", ktere tu stavu proste konzumuji ve velkem.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle ten akumulátor vyndat a mimo vozidlo pořádně nabít.A při připojování pořádně překontrolovat stav připojovacích svorek a roubíků na akumulátoru,ty se musí jen lesknout.Přechodový odpor na těchto svorkách při startování dokáže pěkně potrápit.Také bych se podíval na ten mínusový konec jak je připojený ke kostře.Ten je také nejlépe odpojit a přádně stykové plochy do leskla očistit.Pak když se podaří nastartovat tak změřit nabíjecí napětí zda má správnou hodnotu.Někdy stačí po delším neuspěšném startování sáhnout na výše zmiňované spoje a pokud jsou jen trošíčku teplé pak máte jasno.I u "bezůdržbového" akumulátoru se dají sundat zátky a změřit si před zimou hustoto elektrolitu.A hned poznáte skutečný stav nabití.Akumulátor nabíjený pouze v autě nikdy není nabit na 100%,kvůli omezení plynování.A při pořádných mrazech ještě původní kapacita klesne na polovic.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Re: Punto 1.9D - tazko startuje
mattaxis píše:Zle startovalo ked sa ochladilo tak som kupil novu baterku(banner),furt to zle startovalo, tak som kupil
zhavice (champion) a po vymene tych to furt zle startuje..
neviem ako dalej..
cerpadlo je dobre,,palivovy filter je novy..
a aby toho nebolo malo tak sa mi stala este jedna vec..
po nastartovany som presiel 200m, auto zacalo trhat a potom zhaslo..
motor toci ale neodpali..
co hovorite na to ze mam v palivovom potrubi vodu,ktora zamrzla cize mi neprejde nafta..
tym padom iba vycucalo vsetko z filtra...
No co fiataci,,poradite???
No takto.
Mne sa stalo to isté auto nastartovalo a po 3 sec. zdochlo a potom ani zanič nastartovať.
Auto šlo da garáže nakoľko bola zamrznutá nafta (ulakomil som sa na lacnú tak zamrzla)
nafta rozmrzla vymenil som paliv. filter a natankoval alpin diesel na OMV doplna a odvtedy bolo už aj -15 a v pohode to rano naskočilo na prvý šup.
Fiat CROMA 1,9 JTD 16V M-JET 110Kw 150k r.v. 09/2006
http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Punto 1.9D - tazko startuje
hej hento problem prikladam tiez tej zamrznutej nafte..vela parafinu a vody. teraz davam aditivum Castrol a ide super ale na druhej strane vobec nemrzne a auto byva v garazi..
Ale nestartuje to uplne hladko..zo zaciatku ho trosku trha..mam dojem ze su zle (nastavene,zapchate) trisky a nerozprasuju ale iba curaju...
neviem co s tym...
No takto.
Mne sa stalo to isté auto nastartovalo a po 3 sec. zdochlo a potom ani zanič nastartovať.
Auto šlo da garáže nakoľko bola zamrznutá nafta (ulakomil som sa na lacnú tak zamrzla)
nafta rozmrzla vymenil som paliv. filter a natankoval alpin diesel na OMV doplna a odvtedy bolo už aj -15 a v pohode to rano naskočilo na prvý šup.[/quote]
Ale nestartuje to uplne hladko..zo zaciatku ho trosku trha..mam dojem ze su zle (nastavene,zapchate) trisky a nerozprasuju ale iba curaju...
neviem co s tym...
No takto.
nafta rozmrzla vymenil som paliv. filter a natankoval alpin diesel na OMV doplna a odvtedy bolo už aj -15 a v pohode to rano naskočilo na prvý šup.[/quote]
Croma 1.9 jtd 110 kw
Stilo 1.9 jtd 59 kw
Stilo 1.9 jtd 59 kw