stillo píše:Ja pouzivam DUNLOP Wintersport 3D 185/65 (model 2007, tusim nastupca vzoru M3).
Hluk velmi nizky. Bzdia na mokrej ceste (pri 0C) velmi dobre. Na snehu som este nemal moznost skusat (globalne oteplenie aj v Polsku
Mám úplně stejné, spokojenost maximální...
Na Puntu 1,2 8v máme barum polaris2, ale to je děs. Připadám si, že na kluzkém povrchu jezdím s trochu zataženou ruční brzdou...
Stříbrná JTD 110, 2001, zatmavená okna, sportovní nárazníky v barvě
Já jezdim na Dvojkách Polariskách už léta ( Peugeot 205, Renault Megane Scenic a teď Mlok) a nikdy jsem neměl žádnej problém, ono je to taky o stylu jízdy ... když to klouže, nejedu jak magor, protože to klouže... žeano ...
Kik píše:Já jezdim na Dvojkách Polariskách už léta ( Peugeot 205, Renault Megane Scenic a teď Mlok) a nikdy jsem neměl žádnej problém, ono je to taky o stylu jízdy ... když to klouže, nejedu jak magor, protože to klouže... žeano ...
Pol2 jsou zimní pneu, takže v zimě jistě poslouží a asi nejsou vyloženě špatné, spíš jde o to, že se za stejné peníze nebo o něco málo více se dají pořídit lepší kousky.
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Mám na kolech gumy označené M + S, vím co to značení znamená, ale zároveň jsem si přečetl, že se takto značí i celoroční pneu. Jak poznám zda mám zimní nebo celoroční pneu. Děkuji.
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!
andreapipo píše:Mám na kolech gumy označené M + S, vím co to značení znamená, ale zároveň jsem si přečetl, že se takto značí i celoroční pneu. Jak poznám zda mám zimní nebo celoroční pneu. Děkuji.
M+S = Mud and Snow (bláto a sníh), označují se takto zimní pneu, zimní pneu může také označovat symbol vločky (to je novější značení) nebo oboje (i MS i vločka).
Celoroční pneu mají označení pro zimní, protože musí jako zimní fungovat. Celoroční v podstatě vychází ze zimní pneu s tím, že se snaží různými metodami dosáhnout toho, aby slušně fungovaly i v létě. Jestli je tvoje pneu zimní nebo celoroční, poznáš jen podle toho, že se podíváš na stránky výrobce nebo dodavatele (nebo nějakýho e-shopu) a podle označení to dohledáš. Ale celoroční je primárně zimní a právě proto má označení jako zimní, což je důležité, protože se s ní smí vjet tam, kde jsou předepsané zimní pneu.
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Kik píše:Já jezdim na Dvojkách Polariskách už léta ( Peugeot 205, Renault Megane Scenic a teď Mlok) a nikdy jsem neměl žádnej problém, ono je to taky o stylu jízdy ... když to klouže, nejedu jak magor, protože to klouže... žeano ...
Ono, když to klouže nejezdím jako magor. Jde o trakci. Když potřebuju vyjet z garáže a s mulťou jedu jako král, Punto se nahoru prostě nevyškrábe. Testoval jsem i favorita na kleberech, ten jel taky bez problémů.... Ale určitě jsou i ty polarisy lepší, než letní, že. Naprosto souhlasím, že za cenu polarisů je možno mít podstatně lepší pneu
Stříbrná JTD 110, 2001, zatmavená okna, sportovní nárazníky v barvě
Tak jsem na nadcházející zimu objednal objednal nové papuče: Kumho KH21, našel jsem na ně test celoročních pneu v německém Autobildu http://global.hankooktire.com/Tech/h730_test_8.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; , kde dopadly velice dobře a v jednom e-shopu jsem narazil na opravdu vynikající cenu: http://www.pneu-central.cz/kumho-kh21-1 ... i/d-74423/" onclick="window.open(this.href);return false;
Goodyear 4Seaons už na mě byly dost drahý (1975Kč/ks) a Barum Quartaris zase moc nový a nevyzkoušený (navíc se v tom testu usadily až za Kumhama)
Tak doufám, že budu spokojen. A při tom svým hledání na netu jsem narazil na výbornou stránku, kde lidé můžou přidávat vlastní hodnocení pneumatik: http://www.tyretest.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Komu nedělá problém aspoň jednoduchá angličtina, může tam najít uživatelské zkušenosti snad na každou pneumatiku, která existuje. Doporučuji zkouknout sebevražedné kousky typu Wanli
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Koupil jsem MPlu se zimnima Kingstar (made in China). Je to opravdu strasny. Jakmile je malicko mokro, tak to strasne, ale opravdu strasne klouze. Dokonce i na suchu, kdyz je v zatacce pisek tak jsem najednou o pul metra smerem do protismeru. Kdyz to srovnam s Michelinama co mam ted tak varuju vsechny kdo by chteli takto setrit na nepravych mistech a chteli si koupit super levne cinske pneu.
Tipo 1.4 T-Jet LPG kombi (2017)
F127 0.9 (1975), Sport 1.05 70HP (1980), 1.05 50HP (1977)
Ex: Multipla 1.9 JTD 115k (12/2002)
Ex: Punto I. 1.2 8V 60SX (1995)
To jsi ovšem objevil Ameriku V jedněch testech jim chyběla stupnice na zhodnocení . Pro spořivé Debica,nebo Barum. Ale nikdy Wanli,Fortuna a jiné . Vedle těchto sraček je Barum Polaris 2 superhyper guma.
Když se dobře hledá, dají se najít i top pneušky za celkem lidovou cenu, ale chce to pořádně gůglit. Ty "moje" Kumha za 1310 je super cena, jinde minimálně o 300 víc (doufám, že v tom není žádnej háček ). Ještě jsem se koukal na Hankooky H730, který v tom Autobildu skončily druhý, ty se dají sehnat tak od 1650 výš...
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
kubiii píše:Když se dobře hledá, dají se najít i top pneušky za celkem lidovou cenu, ale chce to pořádně gůglit. Ty "moje" Kumha za 1310 je super cena, jinde minimálně o 300 víc (doufám, že v tom není žádnej háček ). Ještě jsem se koukal na Hankooky H730, který v tom Autobildu skončily druhý, ty se dají sehnat tak od 1650 výš...
HE HE, tak je v tom háček: Dobry den, pneumatiky, ktere jste si objednal (4 ks Kumho KH21 195/60 R15 88H celoroční) bohuzel nemame skladem a jsou nedostupne do konce roku 2009 i u naseho dodavatele.
Proto bohuzel musim vasi objednavku stornovat.
Dopr...
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW