Občasné škrtanie pri preradení
Moderátor: peta.smolik
Re: Občasné škrtanie pri preradení
Pred pár dňami som dal auto do servisu, keďže som nejak nebol schopný nájsť otvor na nalievanie oleja do prevodovky, vymenil sa pôvodný olej za ten ktorý odporúča výrobca a škrtaniu pri preradení je koniec
Fiat Bravo II, 1.9 JTDm 88Kw Emotion, 2007, Rosso Orgoglioso
- Reklama
Mchael píše:Pred pár dňami som dal auto do servisu, keďže som nejak nebol schopný nájsť otvor na nalievanie oleja do prevodovky, vymenil sa pôvodný olej za ten ktorý odporúča výrobca a škrtaniu pri preradení je koniec
Ten istý problém mam aj ja... Len sa chcem spýtať že Tebe to prestalo "škrtať" hneď po výmene? Alebo si nabehal viac km a postupom času to prestalo?
Fiat Tipo hatchback 1.4 T-Jet 2017
Škrtanie prestalo ihneď, ako sa vymenil olej, avšak môj problém bol, že tam bol olej inej špecifikácie, síce kvalitnejší, ale GL5 a má tam byť GL4(+). Čo som sa pýtal tak hypoidné prevodovky a ich spôsob mazania funguje trochu iným spôsobom než bežné synchrónne prevodovky a pri niektorých to môže robiť práve to škrtanie.
Možno ponaučenie pre budúcnosť dávať do auta čo tam patrí a neexperimentovať.
A máš 5kvalt alebo 6?
Možno ponaučenie pre budúcnosť dávať do auta čo tam patrí a neexperimentovať.
A máš 5kvalt alebo 6?
Aha... mne tam v servise dali 75w90 GL5. Od vtedy mi to začalo škrtať. Potom som si zohnal podla manuálu Tutela car technyx 75w-85 GL-4 Plus a dal vymeniť. Predtým mi to robilo vždy keď som podradil z 5 na 4. Teraz po výmene mi to občas ešte spraví... To je ponaučenie len dúfam že ten predchádzajúci olej mi niečo nepoškodil...
Mám 5kvalt....
Mám 5kvalt....
Vidím, že sme tam mali rovnaký olej. Asi som to zakríkol, lebo dnes to veru znova škrtlo z 5. na 4. tak teraz neviem či si to nejakým spôsobom sadne alebo to mám radšej riešiť ďalej, zase aby sa mi rozsypala prevodovka to nemám veľmi v záujme
Oni sa držia tých ich "tabuliek" V servise sa so mnou naťahoval že podľa "tabuliek" tam má byť 75W90. Tak sme sa dohodli ze si donesiem svoj olej a oni to len vymenia. Dúfam že sa to polepší. Zatiaľ mám na tom novom oleji nabehaných nejakých 30 km...
Pre zatiaľ sa mi osvedčilo podraďovať cca pri 60km/h z 5. na 4. a je to bez škrtnutia
Bol som na dlhšej trase a už len raz mi to spravilo a to som dosť často podraďoval... Mne sa zas osvedčilo že som dal z 5 do neutrálu chvíľu som počkal a potom do 4...
Šťastný to človek. Ja som ju musel dať repasovať a menili sa synchróny, vidlička a nakoniec aj spojka. Z môjho postrehu zaberala príliš skoro a podľa stavu mechanika už nevypínala tak, ako by mala tak bola nutná výmena
To nechápu,
když nevypíná spojka a je hydraulika, tak stačí odvzdušnit, když je lanko tak seřídit.
Vadná spojka spíš prokluzuje, ne ?
když nevypíná spojka a je hydraulika, tak stačí odvzdušnit, když je lanko tak seřídit.
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Fuha.. Koľko si zaplatil za opravu?Mchael píše:Šťastný to človek. Ja som ju musel dať repasovať a menili sa synchróny, vidlička a nakoniec aj spojka. Z môjho postrehu zaberala príliš skoro a podľa stavu mechanika už nevypínala tak, ako by mala tak bola nutná výmena
Podľa toho čo mi ukazoval na dieloch tam bola voľa. Menila sa vidlička, simering a synchrón na 4ke a celá spojková sada.Vitaml píše:To nechápu,
Komplet aj s celou spojkovou sadou to stálo 890€. Najdrahšia časť všetkého bola práca. Údajne keby s tým jazdím ďalej tak do roka je celá prevodovka na odpisjojo007 píše:Fuha.. Koľko si zaplatil za opravu?Mchael píše:Šťastný to človek. Ja som ju musel dať repasovať a menili sa synchróny, vidlička a nakoniec aj spojka. Z môjho postrehu zaberala príliš skoro a podľa stavu mechanika už nevypínala tak, ako by mala tak bola nutná výmena