Poradíte ohľadom Brava?

Moderátor: peta.smolik

Mischo
Fiaťák

Re: Poradíte ohľadom Brava?

Příspěvek od Mischo »

Skus sa previest ak mas moznost popripade v KE sa vieme stretnut mensia partia a si pozries aj sa prevezies na benzine aj na nafte. A ziskas dojem sam co by si chcel. Nieje problem sa stretnut + vieme aj co to vybavit :wink:
500X Multiair 140
Reklama

mv_cz
Začátečník

Příspěvek od mv_cz »

Těžko říci proč někdo prodává auto s tak malým nájezdem. Benzín si nekupují lidé co za rok najedou 20 nebo 30 tis. km. Spoustu lidí třeba omrzí, prodávají po záruce, chtějí kombík, koncern nebo tak. Já třeba prodával GP po pěti letech, najeto asi 45k km, jen jsem prostě chtěl něco většího, rychlejšího a s klimou.
No a naopak pán, co mi auto prodával byl už důchodce a prostě si každé 3 roky dopřával nové auto, objednával akorát 500L :-) Za tři roky najet jen 11 tisic je sice extrém, ale asi si spočítal, že prodat auto za 3 roky za poloviční cenu se mu ještě vyplatí. No asi nemusím říkat, jaký byl o auto zájem. Volal jsem v sobotu v 7 ráno chvíli po uveřejnění inzerátu na webu a byl jsem snad už čtvrtý v pořadí. Protože jsem měl hotovost, rovnou jsem ho zarezervoval. Sám prodejce ve fiatu říkal že by ho bral pro svoji dceru, ale nebyla rozhodnutá, takže tak ;-)
A protože fiaty a alfy si u nás nedrží ceny, je to dobré pro kupující, horší však pro prodejce :-(
mr.brain
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od mr.brain »

Mám Bravo, rv. 2007, když jsem ho koupil - najeto 43 000 km (i podle jednotek a údaju z diagnostiky - dělal jsem si sám, takže vím, co mi to vyhodilo za hodnoty). Protože mám ještě jedno auto do města a na zimu a většinu km najedu po městě, tak jsem s Bravem za rok najel cca 7000 km (prakticky ho používám pro delší cesty). Je třeba zjistit kdo byl předchozí majitel a pak se to dá nějakým způsobem odhadovat...

Navíc, pokud auto má nepracující důchodce jezdící jen na nákupy a na chalupu, tak ten nájezd kolem 5000 km/rok v ČR je celkem ještě v normě. Strejda v roce 2009 koupil nové auto, teď má najeto asi 38 000 km.
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“