Chyby Fiatu Bravo
Moderátor: peta.smolik
Re: Chyby Fiatu Bravo
dnes to je 22.02. bol som u mechanika, jedine čo mi našiel za chybu bolo strekovače bez napajania, a to kvôli tomu že som vytiahol poistku čerpadla a strekov, chcel som prefukat valce, kedže som nemal klúč na sviečky, ale už som si kúpil
povedal mi, že to čo som mu opísal robia turbo benzíni 1,4 150k ,že ak sa naštartuje motor za určitích okolností v chladnom a vlhkom počasí na minutu a vypne na stenách valcov sa vyzráža vlhkost, a potom pri naslednom naštartovaní sa zahadžu sviečky ktoré zostanú nefunkčné, a to bol môj prípad presne sa to správalo ako prechlastané. Bravo bolo vonku, naštartoval som a potiahol do vnútra a zhasol, a už bolo vystarane.Predviedol mi to na svojej delte.Ešte skúsim vyvoziť z vyšok benzínu a odskúšam nabrat bud OMV alebo shell, aby sa vylúčila varianta s benzínom. Niekedy ani pc nepomôže, ked nie su skúsenosti.
povedal mi, že to čo som mu opísal robia turbo benzíni 1,4 150k ,že ak sa naštartuje motor za určitích okolností v chladnom a vlhkom počasí na minutu a vypne na stenách valcov sa vyzráža vlhkost, a potom pri naslednom naštartovaní sa zahadžu sviečky ktoré zostanú nefunkčné, a to bol môj prípad presne sa to správalo ako prechlastané. Bravo bolo vonku, naštartoval som a potiahol do vnútra a zhasol, a už bolo vystarane.Predviedol mi to na svojej delte.Ešte skúsim vyvoziť z vyšok benzínu a odskúšam nabrat bud OMV alebo shell, aby sa vylúčila varianta s benzínom. Niekedy ani pc nepomôže, ked nie su skúsenosti.
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
- Reklama
no vidis, netreba hned stresovat, ked si nemal ani chybovu hlasku zapisanu, nebolo to take zle, ja som vtedy mal - aj jantarova kontrolka preblikla, zaklad su sviecky OK, musia byt pekne tehlovo cervene suche, ziadne mokre, cierne, biele nic take...este ked budes davat dole airbox pozri ci nemas zospodu v rohoch fugy...podla mna mas a filter ti tam lieta volne...
BRAVO 2010, 1,4 66kW, Tempomat ,LPG BRC
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
plechovicu som nechal vonku po príchode od mechanika, aj tak padal sneh, verím že jú ráno v pondelok naštartujem na sviečky sa pozriem ked bude teplejšie, aj na box s filtrom.
Chyby Fiatu Bravo
mam problem ze sa mi zohrieva predne koleso spolujazdca aj ked com isol cca 10 km trasu bez brzdenia ostatne kolesa su pekne studene...brzdy mam komplet vymenene (vsetky kotuce+platnicky+kvap) mal niekto podobny problem ??? mohla by mi pomoct opravna sada na strmen alebo treba novy ???
fiat bravo 1.9 multijet 88 kw emotion 10/2007
zohrievalo sa koleso aj pred tou vymenou? Robí to aj keď odstaviš auto na hodinu? Viem že Tipo, Uno, Punto1, tam to robili hadičky ked "napučali" vznutra pri naplnení nie original brzdovou kvapalinou, ak sa použila klasická najlacnejšia vyrobená v čechach alebo naplnená na slovensku. Hadička ak napučí v znútra funguje ako jedno cestní ventil , ak sa to odstavilo po čase to zmizlo ale zas ked sa brzdilo sa to natlakovalo a blokovalo koleso. Snad ten čo ti menil tie brzdove dosky by si všimol že maš pridretí v brzdovom strmeni piest lebo asi ťažko by tam "natlačil" nové
Od PC ti to nikto nezisti, sak zdvihni auto a hned vies co je vo veci. Bud to je ako pise Rogi, alebo treba rozhybat piestik, potom prichadza do uvahy opravna sada, este to moze byt pridrete vo voditkach, to musi chodit pekne volne ! Niekedy treba trosku dopasovat... V kazdom pripade s brzdami nesranduj, treba to riesit ! Akoze velmi dobre, ze si odsledoval prehrievanie. Neviem ci to moze robit pridrete kolove lozisko ? Taky problem som zatial na aute nemal...
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
ano robilo to aj pri starych brzdach + to smrdelo a pri rychlosti okolo 100 a viac sa prejavoval hluk do kabyny a trosku triasol volant tak som to dal hned vymenit lebo aj tak uz to bolo zrele na vymenu..a ten co to robil mi aj hovoril ze to ide tasie to kolo ako ostatne ale moc tomu nedal a ja som hned vedel ze to bude problem som mu to hovoril ze co to robi... tak zatial nejazdim nepotrebujem zvlnit ten kotuc tak si to vyriesim niekde inde kvapalinu mam original nastastie som kupil liter tie piesty vyzerali ok ale ked som chytil tie strmene tak behali okrem toho jedneho kde je problem tak skusim to pozret pod tu prachovku co tomu je..
fiat bravo 1.9 multijet 88 kw emotion 10/2007
Tak sa musim "pochvalit":
Po cca 48000 km mi odisla spojka. Unava pruzin. Na spojku je to dost malo kilometrov.
Prejavilo sa to odrazu. Zastal som na krizovatke na stopke, ked som chcel znovu zosliapnut pedal, odpor bol iny nez mal byt a nadokazal som vobec zaradit rychlost.
Ale musim pochvalit servis, v jeden den na poludnie som to tam dal, o 24 hodin bola spojka hotova. Smola bola, ze sme boli s detmi na prazdninach.
Samozrejme, ze spojku nemali na sklade, cakalo sa na kuriera
Spojku mi ukazali, naozaj to bola deformacia pruzin, evidentne prekrocenie medze pruznosti.
Vobec prvykrat sa mi stalo, ze som na nejakom aute musel menit spojku. A to niekdajsie sluzobne dostavali tiez zabrat.
Nuz asi na mna vysla statistika.
Napriek tomu som s tym autom spokojny, hoci naklady na vymenu spojky boli take, ake keby som si kazdy mesiac odkladal 10 EUR. Auto ma 33 mesiacov.
Do nicoho ineho som zatial nemusel investovat.
Po cca 48000 km mi odisla spojka. Unava pruzin. Na spojku je to dost malo kilometrov.
Prejavilo sa to odrazu. Zastal som na krizovatke na stopke, ked som chcel znovu zosliapnut pedal, odpor bol iny nez mal byt a nadokazal som vobec zaradit rychlost.
Ale musim pochvalit servis, v jeden den na poludnie som to tam dal, o 24 hodin bola spojka hotova. Smola bola, ze sme boli s detmi na prazdninach.
Samozrejme, ze spojku nemali na sklade, cakalo sa na kuriera
Spojku mi ukazali, naozaj to bola deformacia pruzin, evidentne prekrocenie medze pruznosti.
Vobec prvykrat sa mi stalo, ze som na nejakom aute musel menit spojku. A to niekdajsie sluzobne dostavali tiez zabrat.
Nuz asi na mna vysla statistika.
Napriek tomu som s tym autom spokojny, hoci naklady na vymenu spojky boli take, ake keby som si kazdy mesiac odkladal 10 EUR. Auto ma 33 mesiacov.
Do nicoho ineho som zatial nemusel investovat.
Škoda Olctavia III 1,6 TDI Ambition; rv 2017
Bravo (II) Plus 1,4 66kW; rv 2010
minulosť s FIATom:
Panda Dynamic 1,2; rv 2006
Cinquecento Primavera 900i; rv 1996
500F; rv 1971
Bravo (II) Plus 1,4 66kW; rv 2010
minulosť s FIATom:
Panda Dynamic 1,2; rv 2006
Cinquecento Primavera 900i; rv 1996
500F; rv 1971
Tak a už konečne mám aj ja chybu na 18 000 € aute mi tečie cez brzdové svetlo do auta voda Bol som ho umývať a manželka sedela v aute a ked so sadol že odchádzam z myčky tak mi hovorí " aha tečie nám do auta" skoro ma trafil šlak Mali ste niekto stým problém
myslíš tretie brzdové svetlo?
Ano presne tretie brzdové svetlo.
tiež sa na to pozriem, občas citiť ako by bol v kufry vlhký papier aj ked neprší , inak všetký auta prechádzaju cez vodnú skúšku, tak by sa to prejavilo ešte vo fabrike, na vlastne bulvy som videl postriekanu palubovku, a na podlahe 2cm vody po takej skúške
Určite pod tým svetlom je tesnenie, jedno čo sa mi nepáči je tryska ostrekovača priamo v konštrukcii svetla , ak sa dokopem pozriem si to v Elearny ako tom tam poskladali.
Určite pod tým svetlom je tesnenie, jedno čo sa mi nepáči je tryska ostrekovača priamo v konštrukcii svetla , ak sa dokopem pozriem si to v Elearny ako tom tam poskladali.
Tiez som mal v zime vlhko v kufri, podozrieval som lyziarky a z nich roztopeny sneh. Nakoniec sa ukazalo, ze mi len tiekla bandaska z vodou do ostrekovaca . Pokial to mas v zaruke, nech sa trapia v servise s tym, ani bych sa toho nechytil...
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Ano dám to do servisu ale musím si brať na to dovolenku lebo to chcú najprv vidieť a druhí krát až opravovať čiže cesta dvakrát. Jedna cesta 130km krát dva.A druha dovolenka . No samá starosť keby to spravili hned tak ešte ako tak.Takto iba nervy
Fasa...Nestaci povedat o co ide telefonicky ?? Sak sa objednam a pridem rovno na opravu na termin ! Zaruku nemusis uplatnovat tam kde si to kupil, zmenil by som servis na tvojom mieste.
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Multiecuscan 2,2
excars:
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW