Ranní starty

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Ranní starty

Příspěvek od FetesBrod »

Omlouvám se, jestli to tu už bylo, na ranní starty už nemám nervy :twisted: dneska bylo přez noc pod nulou no a ráno, kolem 10 hodiny jsem startoval, auto nabíhalo tak na 30 procent s hroznym čoudem, chcípalo, plyn nepomáhal. Chudák baterka, tak na třetí trápení to chytlo.Mám tam tak 3 měsíce staré svíčky Denso. Dneska si jedu koupit do ATU svíčky NKG, co tu pořád tak radíte, cenu mi řekli 129,- jedna, tak doufám že to sedí. Až to bude, napíšu vám, jak to dopadlo. No a co vy :D

ještě jsem z nouze koupil přípravek, co zamezí zamrzání vody v nádrži a vzniku ledových kristalků :D
MK2 1.2
Obrázek
Reklama

Buchtič
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Ranní starty

Příspěvek od Buchtič »

FetesBrod píše:ještě jsem z nouze koupil přípravek, co zamezí zamrzání vody v nádrži a vzniku ledových kristalků :D
to jezdíš na destilku bo proč?
Fiat Punto 60 SX Cult, r.v. 1998, 5dv black -> Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 2008 5DV black
Obrázek
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
zokot
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zokot »

nalej tam trochu lihu :wink:
je to stejný účinek jako kupovaný svinstva :lol:
Fiat PUNTO 60 (1994)
Fiat GP 1.9 (2006)
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

borvicku 8)
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

mafi píše:borvicku 8)
Tu raději do sebe ať nezamrzneš :lol:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

nevim no, někdy mi to doporučil, jsem z hor, tady je kláda :) štve mě to hrozně, vždy jen ten jeden start, pak už to startuje normálně kdykoliv chci
MK2 1.2
Obrázek
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

starty zavisia okrem mechanickych a elektrickych casti motora aj od hustoty oleja ked je husci tazsie startuje a hlavne ked je uz pri intervale vymeny ale aj chladiacu vymen nieze cerpadlo sa trapi zamrznutou vodou v motore :lol:
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

olej mám měněný před 14 dny, chladící kapalinu novou, bezín v-power, doufám že mi ty NKG pomůžou, musim někoho sehnat, kdo mi je tam hodí, nemám na to klíč
MK2 1.2
Obrázek
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

FetesBrod píše:Omlouvám se, jestli to tu už bylo, na ranní starty už nemám nervy :twisted: dneska bylo přez noc pod nulou no a ráno, kolem 10 hodiny jsem startoval, auto nabíhalo tak na 30 procent s hroznym čoudem, chcípalo, plyn nepomáhal. Chudák baterka, tak na třetí trápení to chytlo.Mám tam tak 3 měsíce staré svíčky Denso. Dneska si jedu koupit do ATU svíčky NKG, co tu pořád tak radíte, cenu mi řekli 129,- jedna, tak doufám že to sedí. Až to bude, napíšu vám, jak to dopadlo. No a co vy :D
no nevím jestli chceš kvalitní svíčky, tak určitě nebudou stát jen 129kč. i ty lepší NGK stojí okolo 500kč viz tu: http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svic ... -iridiove/
a co třeba DENSO? http://www.bullock-praha.cz/sortiment/d ... --moto.htm
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

Pokud je doporučuje Fiat a do některých se dával jako prvovýroba, tak předpokládám, že by měli fungovat normálně, nechci žádné zázraky a kw navíc. No a drahé svíčky do chabé 1.2 nemá cenu dávat, to se na mě nezlob. Maximálně bratrovi do VW CC. Ty DENSA, co tam mám teď stály 800,- a pokud ty starty jsou způsobený svíčkama, tak jsem na ně ujel 5000km
MK2 1.2
Obrázek
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Madmike: Michale, neplet jim tady hlavu, za tu NGK jsem daval 109CZK/ks, takze ta cena za 129 je vyssi...
jdi do nich, mam je vyzkousene a jede to (mam stesti, ze je tam stejny typ jak pro marejku, tak pro puntaka :lol: :lol: )
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
mad mike
Všeználek

svíčky

Příspěvek od mad mike »

to FetesBrod: tak to jo,soráč doted jsem měl naftáka a nemáš v profilu uvedenou motorizaci. pokud jsou ty ngk vyzkoušené, tak do toho jdi, ale vyzkoušel bych nejprve jestli ty staré hážou jiskru, a pokud to nestartuje vždy jen jednou, a teplé pak jo tak bych tipoval že to svičkama nebude. s tou vodou v benzínu nevím, záleží kde tankuješ. vím že prodávají nějaké sajrajty co na sebe vážou vodu z paliva
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“