motor sa trapi na 3 valce!!-help

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
waterford26
Fiaťák

motor sa trapi na 3 valce!!-help

Příspěvek od waterford26 »

Zdravim...pred nedavnom som kupil punto r. 2000 1.2 8V a uz mam problem :(. Pred dvoma tyzdnami mi odpadol vyfuk a tak som jazdil s dierou v strednej casti (kat. bol len prichyteny o podvozok ale neprizvarany naspat k vyfuku). No asi po tyzdni mi zacalo auto obcas ist len na tri valce...vzdy je to len na okamih..tak 3-6 sekund ale je to neprijemne pri predbiehani kedze stracam vykon a trosku to aj zatrasie. Dochadza k tomu hlavne pri akceleracii, ale aj pocas plynulej jazdy tak pri roznej rychlosti. Motor nezdochne pri volnobehu. Len mi to proste obcas zacne ist na 3 valce. Mechanik povedal, ze sviecky su ok..vymenil jeden kabel (vraj iskril) ale stale je to rovneke. A robi mi to vacsinou ked prsi..a tu v Irsku prsi casto :cry: . Neviem ci to ma suvis s tym vyfukom alebo nie..vyfuk je uz teraz porobeny ale ono to skace na tri valce stale..pocas 10 km asi tak 3-4 krat..vacsinou mimo mesta..v meste malokedy. Vie niekto poradit??..tu je servis kua drahy...diky moc.
Naposledy upravil(a) waterford26 dne 17 říj 2008, 23:11, celkem upraveno 1 x.
Reklama

rado2711
Začátečník

Příspěvek od rado2711 »

no idealne by bolo vymenit sviecky aj mechanici trepu niekedy hovadiny :D a ta vymena nie je na skodu a tiez nie je na skodu vymenit aj svieckove kable. dalsia vec nemas bielu emulziu v oleji? ak hej tak to moze byt tesnenie hlavy.neubuda ti voda?
waterford26
Fiaťák

:shock: :shock: :shock: ..no tak tie sviecky pomenim..a aj tie kable..ale take otazky ze ci mi neunika voda alebo nieco biele v oleji..to ja netusim...voda odkial a ako zistim ten olej..na ryske isto nie ze?? :wink: ...a nemoze to byt ta vecicka( neviem ako sa to vola) odkial idu tie kable na sviecky??..rozdelovac zeby :mrgreen: ..ja sa fakt nevyznam v tychto veciach..to len ma tak logicky napadlo :?:
rado2711
Začátečník

Příspěvek od rado2711 »

no v prvom rade by si mal ubytok vody a nasledne by si to zbadal aj tak keby si otvoril viecko kam sa leje olej :D
waterford26
Fiaťák

..no...takze..sviecky vymenene...kable tiez...olej je ok...voda je ok....kua tak co to moze byt????????????????..to tu nikto nemal taky roblem???? :( :( :( :evil: :evil: :evil:
mad mike
Všeználek

nejede

Příspěvek od mad mike »

co třeba špatná lambda? pokud jsi jezdil s urvaným katem tak může být v háji
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
waterford26
Fiaťák

..nooo..lenze ja netusim kde to je a co to vlastne je ta lambda...inac tu strednu cast vyfuku mi tam hodili z ineho auta..ani netusim z coho to bolo :twisted: :twisted: :twisted:
rado2711
Začátečník

Příspěvek od rado2711 »

waterford26
Fiaťák

diky..tak uz som trochu v obraze..ja myslel, ze to ide az na koniec vyfuku..som sa bal, ze mi to odfajcili odtial ked mi to menili..uff
slavek311
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od slavek311 »

Přesně takový problem jsem měl před měsícem,ale se starým Puntem 55s(96).Odešla mi tzv. ZAPALOVACÍ CÍVKA..Stálo to olkolo900Kč.,ale nevím jak je to řešené u novějších Punt(Vaše).
waterford26
Fiaťák

tak horror som si prezil na moje nervy vcera...zacinam neznasat IAT!!..kua mne tak cuka auto a sviecky aj kable su pomenene a vcera akoby mi dosiel benzin..zacalo auto z nicoho nic skakat a skapal motor..svetla svietili..a ja som pridaval plyn a zistim ze nereagovalo..proste skapal motor...potom som dlho startoval az som cakal kedy uz baterka odide a asi po minute naskocil ale trapil sa..akoby siel na tri valce...potom to prestalo a ked som sa pohol a chcel trosku akcelerovat tak v kazdom stupni mi to pri vyssich otackach zacalo skakat a akoby sa motor dusil doslova. Kua co to je????????..akoby nedostaval benzin..
mad mike
Všeználek

nejede

Příspěvek od mad mike »

1. jede pal. čerpadlo? při otočení klíčku bzučení?
2. hážou svíčky jiskru?
3. není odvařená lambda? asi na diagnostiku
4. výše uvedená zapalovací cívka? zjistit podle jiskry na svíci
5. kontrola funkce škrtící klapky
6. zasrané filtry(pal., vzduchový) zkontrolovat jako první¨
7. čidlo teploty nasávaného vzduchu?
8. čidlo teploty vody?
9. nejprve zkontrolovat konektory čidel jestli nejsou volné
atd.
začal bych od nejjednodušších věcí, nebo pokud můžeš obětovat prachy zavez to na diagnostiku a bud neco zjistí nebo nee
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“