únik oleje kolem vačkové hřídele

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
peca_t
Začátečník

únik oleje kolem vačkové hřídele

Příspěvek od peca_t »

Zdar Fiaťáci, má 4 měsíce Punto 1,2 8V SX a zjistil jsem že mi teče olej kolem vačkovky, teda ne zas tak moc ale kapky to jsou. Nechal jsem to přetesnit zároveň když dělali rozvoďák, ale po 1000 km to teče zas. Nemá s tím někdo zkušenost, je to normální ?
1,2 8V SX spotřeba 4,5
Reklama

liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

mysliš kolem zap.cívek nebo kolem řemenice vačky? u řemenice vačky by mělo byt gufero a u cívek okroužek,ten okroužek neměň jen ho dookola opatlej červeným silikonem a nandej spatky a maš klid :wink:
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

co je to remenica vacky? moze robit nejaky hluk? ozyva sa mi jemne pravidelne sa vracajuce buchanie niekde od ventiloveho vika.. bolo pretesnene ventilova viko.. mam tam naneseneho dost vela nejakej ciernej latky (asi nejaky utesnovaci silikon)... nemohlo to upchat nejake kanaliky na privod oleja do vacky a ta teraz klepe???
Je nieco take mozne? Klepot zacal az po pretesneni ventiloveho vika.. nemohlo z toho silikonu udrbnut niekde dovnutra a teraz tam strieka menej oleja?? mam pocit, ze ked prejdem vacsiu vzdialenost a sa to "premaze" poriadne, tak to skoro neklepe...

hm? any ideas?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

dvě nejhorší věci co se můžou udlat je dát na jakou koliv gumu silikon..spíše zda ti neteče těsnění pod víkem
peca_t
Začátečník

Příspěvek od peca_t »

teče to kolem víka blíž k zapalovacím cívkám, už to jednou přetěsnovali a právě červeným silikonem, tak asi ho tam dali málo, mě tvrdili, že vyměnili celý o kroužek ale asi ne když to teče po 1000 km :?
1,2 8V SX spotřeba 4,5
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

pokud je to dobře odmaštěné tak se silikon chytne i na gumu,tudiž starý okroužek tam nechat,odmastit,obmazat silikonem a narvat zpět, hotovo,a pokud ti to teče zpod těsnění víka ventilů,tak kup nový těsnění,žadny silikon,ono se časem to těsnění vyhřeje,zatvrdne a propouští pak olej
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
abusacek
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od abusacek »

Stanno píše:co je to remenica vacky? moze robit nejaky hluk? ozyva sa mi jemne pravidelne sa vracajuce buchanie niekde od ventiloveho vika.. bolo pretesnene ventilova viko.. mam tam naneseneho dost vela nejakej ciernej latky (asi nejaky utesnovaci silikon)... nemohlo to upchat nejake kanaliky na privod oleja do vacky a ta teraz klepe???
Je nieco take mozne? Klepot zacal az po pretesneni ventiloveho vika.. nemohlo z toho silikonu udrbnut niekde dovnutra a teraz tam strieka menej oleja?? mam pocit, ze ked prejdem vacsiu vzdialenost a sa to "premaze" poriadne, tak to skoro neklepe...

hm? any ideas?
Tak to máme stejnej problém. Mě teda oleje neteče, ale po přetěsnění ventilového víka se ozývá takovej divnej zvuk. Jako by něco klepalo na straně u zapalovacích cívek. Jako by tam bylo něco volnýho. Jak se motor zahřeje a jezdím, tak to přestane.
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

abusacek píše:
Stanno píše:co je to remenica vacky? moze robit nejaky hluk? ozyva sa mi jemne pravidelne sa vracajuce buchanie niekde od ventiloveho vika.. bolo pretesnene ventilova viko.. mam tam naneseneho dost vela nejakej ciernej latky (asi nejaky utesnovaci silikon)... nemohlo to upchat nejake kanaliky na privod oleja do vacky a ta teraz klepe???

hm? any ideas?
Tak to máme stejnej problém. Mě teda oleje neteče, ale po přetěsnění ventilového víka se ozývá takovej divnej zvuk. Jako by něco klepalo na straně u zapalovacích cívek. Jako by tam bylo něco volnýho. Jak se motor zahřeje a jezdím, tak to přestane.
konecne clovek co riesi ten isty problem ako ja... :( ten zvuk mi pripomina skakanie salky na podsalke...
uz si to nejak riesil? co ti povedali v servise???
ja len dufam, ze sa nic neoddrbe, bo ma porazi ..
abusacek
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od abusacek »

Stanno píše:
abusacek píše:

hm? any ideas?
konecne clovek co riesi ten isty problem ako ja... :( ten zvuk mi pripomina skakanie salky na podsalke...
Zatím to neřeším. V listopadu jdu na technicku a hodím autí do servisu na seřízení světel, a aby provedli i technickou tak jim o tom řeknu. Myslím, že to nebude nic vážnýho. Jinak ten zvuk přesně jak popisuješ. Hrnek na podšálku.
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

abusacek píše:
Stanno píše:
abusacek píše: Tak to máme stejnej problém. Mě teda oleje neteče, ale po přetěsnění ventilového víka se ozývá takovej divnej zvuk. Jako by něco klepalo na straně u zapalovacích cívek. Jako by tam bylo něco volnýho. Jak se motor zahřeje a jezdím, tak to přestane.
Zatím to neřeším. V listopadu jdu na technicku a hodím autí do servisu na seřízení světel, a aby provedli i technickou tak jim o tom řeknu. Myslím, že to nebude nic vážnýho. Jinak ten zvuk přesně jak popisuješ. Hrnek na podšálku.
kebyze si to poriesil, tak mi please daj vediet, nech viem co to je ....diik ..
inak mam pocit, ze mi trosku citit benzin v oleji.. what does it mean?
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“