zkoušel jsem před pár dny (kdy bylo teplo) zapnout klimu.Při zapnutí se ozýval od motoru takový zvláštní klapavý zvuk.Elektromagnetická spojka se sepla,kompresor se točil,tlak tam je,ale nechladí a motor se nezatíží při zapnutí klimy.Tento problém začal už vloni na konci léta ,kdy ten klapot začal být slyšet a chlazení sláblo.
Otázka za 500.Kde je problém??
nefunkční klima
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
- Reklama
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nefunkční klima
Vyzkoušej čidlo na chladiči (když koukáš do motoru tak je před tebou po pravé ruce vedle světla pod rohem chladiče ) může tam být špatný spoj a kompresor ti sepne natlakuje chladí ,ale málo a pak vypne a už ti jen dochlazuje a nemá takový výkon .Vlastně vůbec žádný. Protože je (možná ) ten spoj na konektoru a občas se spojí nebo rozpojí tak spíná a vypíná kompresor a občas zachrastí to kovové víčko na spojice kompresoru a to je ten zvuk . Je to jen dohad , ale u mne tomu tak bylo . Z klimy jsem dostal 30% výkon a po opravě (pájka a šikovné ruce " ne moje!" ) to za 30minut vyřešily a bylo po problému .
Multipla "BOBINA" 1,9 JTD rv.2001
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nefunkční klima
Jo a těch 500 si nech na sraz budeš je potřebovat . Neposlal jsem řešení na 100% ale jen názor a mojí zkušenost s málofunkční klimou.
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nefunkční klima
Tak nic . Já už myslel , že to 500 probendíme na srazu v Lánech a ty ho budeš ještě potřebovat .