Zdravim
Chcel by som sa spytat, ci je mozne aby mi z prevodovky vytieklo dost prevodoveho oleja? Mam Punto Mk2 1,2,8 V, r. v. 2002. Pod autom som si nasiel dost velku mlaku oleja, ktory ma pach ako prevodovy. Nikdy predtym neboli pod autom flaky od oleja ale teraz zrazu takyto velky flak. Flak bol po na lavej strane na mieste, kde od prevodovky ide hnaci hriadel (alebo homokineticky klb sa to vola? )cize daleko od olejovej vane alebo filtra, tak preto usudzujem, ze ide o prevodovy olej. Volant som mal vytoceny uplne dolava. Hned v pondelok idem s tym k mechanikovy, ktory zisti, ci ubudlo oleja v prevodovke ( alebo ci tam nejaky ostal) Chcem sa len spytat , ci je to mozne aby takto vytiekol olej naraz bez kvapkania( tipujem asi 2 dcl).
2.) Mate s tym niekto skusenosti ?
3.) je tam nejake tesnenie, ktore by mohlo povolit ked som mal plny vytoceny dolava ?
4.) Nemozem nieco pokazit ak by v prevodovke bolo malo oleja ?
HELP prevodovy olej ( vytiekol?)
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Je aj málo pravdepodobné, aby to vytieklo všetko naraz, určite ti len o niečo klesla hladina. Pravdupovediac, nikdy som s autom čo by nemalo olej v prevodovke nejazdil, takže neviem ti povedať ako by sa to prejavilo, ak to ide normálne, tak zrejme vytieklo len trochu a nič vážne by sa stať nemalo, ale bolo by dobré to čo najskôr dať opraviť a neriskovať nejaké prílišné opotrebenie prevodovky.
No za prve bych patral po tom, jestli ten flek byl od tebe. Pokud parkujes v garazi, tak to asi z tebe bude... Pokud na ulici, tak to mohl nechat na silnici nekdo pred tebou. Kdyz pod to lehnes - vidis nekde kapku, ktera by visela na prevodovce - misto, odkud to tece? Jediny, kama to muze tect je kolem unasece poloosy - tam je gufero. Ale ze by takhle naraz? Leda, ze by ti povylezl unasec z prevodovky - je tam zajisteny jenom takovym perkem a vsunuty do diry s tisicihranem. V podstate by stacilo ho zarazit zpatky. Aspon si to myslim, ze je to u 2002 Punt takhle.
Kazdopadne zkusil bych si stoupnout s autem tak, aby leva strana auta byla niz, nez strana prava - napriklad na patnik a nasimulovat tu stejnou situaci. Lehni pod auto a cuc, jestli to nekama netece
Potom se muze stat, kdyz prevodovka chytne nejakou supu, ze ti praskne - to se mi stalo na unu, kdyz jsem vletel do vyfrezovane neoznacene diry na silnici. Ale to uz jsou extremy.
A k tomu mnozstvi oleje: jestli mas dvanactku (nebo desitku? ted nevim)imbus, tak se podivej, kolik ho tam je. Je to zatka na imbus z predni strany prevodovky. Melo by byl oleje az po zatku. Pokud tam mas oleje malo, tak s tim moc nejezdi, ale pokud tam neco je, nehrozi bezprostredni nebezpeci. Pokud tam nic neni, tak uz bych nejezdil radsi vubec. Samozrejme prevodovka snese hodne, to mam vyzkouseny.
Kazdopadne zkusil bych si stoupnout s autem tak, aby leva strana auta byla niz, nez strana prava - napriklad na patnik a nasimulovat tu stejnou situaci. Lehni pod auto a cuc, jestli to nekama netece
Potom se muze stat, kdyz prevodovka chytne nejakou supu, ze ti praskne - to se mi stalo na unu, kdyz jsem vletel do vyfrezovane neoznacene diry na silnici. Ale to uz jsou extremy.
A k tomu mnozstvi oleje: jestli mas dvanactku (nebo desitku? ted nevim)imbus, tak se podivej, kolik ho tam je. Je to zatka na imbus z predni strany prevodovky. Melo by byl oleje az po zatku. Pokud tam mas oleje malo, tak s tim moc nejezdi, ale pokud tam neco je, nehrozi bezprostredni nebezpeci. Pokud tam nic neni, tak uz bych nejezdil radsi vubec. Samozrejme prevodovka snese hodne, to mam vyzkouseny.
Hustokrutost
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No dnes som bol u mechanika, vymenil mi prevodovy olej. Bolo ho tam vraj menej o 03,3 az 0,5 l, takze nic strasne, ale tiez sa mu nezdalo, ze by to vytieklo takto naraz, hovoril mi to co pises, ze to bude z toho gufera kde je unasac poloosy. Bol cely od prevod. oleja, takze idem zohnat to gufero a dam ho vymenitlacin píše:No za prve bych patral po tom, jestli ten flek byl od tebe. Pokud parkujes v garazi, tak to asi z tebe bude... Pokud na ulici, tak to mohl nechat na silnici nekdo pred tebou. Kdyz pod to lehnes - vidis nekde kapku, ktera by visela na prevodovce - misto, odkud to tece? Jediny, kama to muze tect je kolem unasece poloosy - tam je gufero. Ale ze by takhle naraz? Leda, ze by ti povylezl unasec z prevodovky - je tam zajisteny jenom takovym perkem a vsunuty do diry s tisicihranem. V podstate by stacilo ho zarazit zpatky. Aspon si to myslim, ze je to u 2002 Punt takhle.