Kolko oleja ide do MK2 1.2 16v ?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Kolko oleja ide do MK2 1.2 16v ?
Caute. Kolko L oleja ide do punta MK2? Chcem si to vymenit sam, a neviem presne kolko L kupit (doteraz som menil len v servise).
A aky kluc potrebujem na odtiahnutie vypustacieho srobu? Je to nejaky standardny alebo nieco specialne?
DIKY
edit: Nevsimol som si to v tom mojom nemeckom manuale, uz som nasiel ze pre 8V aj pre 16v je to rovnake, ale neni mi jasne preco udavaju dva objemy jeden je tam pre "Motorolwanne 2,5L" a druhy je "Motorolwanne und Filter 2,8L".
Tak kolko ho tam teda mam naliat?
A aky kluc potrebujem na odtiahnutie vypustacieho srobu? Je to nejaky standardny alebo nieco specialne?
DIKY
edit: Nevsimol som si to v tom mojom nemeckom manuale, uz som nasiel ze pre 8V aj pre 16v je to rovnake, ale neni mi jasne preco udavaju dva objemy jeden je tam pre "Motorolwanne 2,5L" a druhy je "Motorolwanne und Filter 2,8L".
Tak kolko ho tam teda mam naliat?
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
- Reklama
Taky to tak mam, i po vymene, a to jsem rikal, ze tam je 2.8l. Ale kaslu na to Ve Fiatu rikal, ze to muze vadit, ze prej se muze olej dostat na nejake cidlo, ale uz nevim, ktere. Nevi nekdo? Prej to staci jemne ofouknout.ygzo píše:No, dnes som si kontroloval pre istotu olej a zda sa mi, ze je ho tam mierne nad rysku MAX. Vadi to? Mam to odpustit? Alebo sa nic nedeje? Pocitam ze mi tam suchli cele 3 litre v tom servise. Budu tie 2dcl naviac vadit?
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No, tak s tym servisom som to asi posral, asi to bola posledna i len vymena oleja u nich. Bol som tam a povedal som im, ze toho oleja tam naliali mnoho, ze to mam nad rysku MAX (dali tam 3L) a tipek hned ze on to pozrie, tak pozeral na tu tycku meraciu ze ved to je OK, ze to je po hornu MAX, ale ono to bolo uz horsie vidiet a jednoducho toho oleja je tam nad rysku (inak by to bolo na tej tycke vidiet presne, ale ked je cela od oleja aj nad hornou ryskou a tam je uz taka ta strunka tak to uz dobre poznat nie je). Proste robil zo mna blbca ze ved tam ma ist 3 litre a ze to je OK. A ja ze ale v knizke je 2,8 , ale ze tiez si myslim, ze 2dcl tomu nemozu vadit a on ze tomu neveri, ze tam ma byt 2,8 litra, ze to nemoze byt pravda, ze to sa vzdy udava na zaokruhlene na 0,5 litra a teda moje auto ma mat 3 litre Ukazal som mu to v manuale aby veril, ale aj tak vysral som sa na nich a isiel prec, doma som v garazi odpustil ale 3dcl a uvidim, kedtak ich tam dolejem podla potreby.
Ono ja pocitam, ze ked sa vypustu stary olej, predsa len zostane na stenach motoru a vsetkych jeho castiach hadam aj 1dcl ak nie aj viac stareho oleja, tak ked sa naleje novy, malo by sa naliat uz len o nieco menej nez presne max co doneho vlezie - alebo sa mylim?
Ale moja skusenost s tymto servisom neni dobra, ked ani nevedia kolko oleja ma ist do konkretneho auta tak neviem ako riesia ine opravy...
A BTW teda aby sme mali jasno, tak moze tomu motoru nejako vadit, ze sa tam namiesto 2,8L daju 3L ? podla mna to nie je o tolko moc aby to malo robit problemy, ci hej?
Ono ja pocitam, ze ked sa vypustu stary olej, predsa len zostane na stenach motoru a vsetkych jeho castiach hadam aj 1dcl ak nie aj viac stareho oleja, tak ked sa naleje novy, malo by sa naliat uz len o nieco menej nez presne max co doneho vlezie - alebo sa mylim?
Ale moja skusenost s tymto servisom neni dobra, ked ani nevedia kolko oleja ma ist do konkretneho auta tak neviem ako riesia ine opravy...
A BTW teda aby sme mali jasno, tak moze tomu motoru nejako vadit, ze sa tam namiesto 2,8L daju 3L ? podla mna to nie je o tolko moc aby to malo robit problemy, ci hej?
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Srob je dole na vani, to zbadas, iny tam neni, je celkom zospodu. Potrebujes na to imbusovy kluc, neviem presne velkost, odhadom tak 10mm, mozno aj vacsi.Anduril píše:No podle servisu Fiat to prej vadi. Kde je sroub na odpusteni oleje? Taky bych si to pro klid duse radeji odpustil