DISKUZE - Prasklé čelní okno
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
DISKUZE - Prasklé čelní okno
Lidi poraďte. Nevíte jak je to s prasklým čelním sklem kvůli STK. Mám ho prasklé v levém spodním rohu. Oblouček o průměru asi 3 cm a vyhodili mě z stk (ale nejen kvůli tomu) Bavil jsem se se známým policajtem a ten říkal, že pokud to není ve stírací zóně (tam kde stírají stěrače), tak nevadí a vyhazovat neměl. Máte zkušenost? Nechci ho měnit.
Punto MKII 1.2
- Reklama
Re: Prasklé čelní sklo - kvůli stk. PORAĎTE
Nič iné ako výmena ti neostane pokial nemáš známeho !!nicco píše:Lidi poraďte. Nevíte jak je to s prasklým čelním sklem kvůli STK. Mám ho prasklé v levém spodním rohu. Oblouček o průměru asi 3 cm a vyhodili mě z stk (ale nejen kvůli tomu) Bavil jsem se se známým policajtem a ten říkal, že pokud to není ve stírací zóně (tam kde stírají stěrače), tak nevadí a vyhazovat neměl. Máte zkušenost? Nechci ho měnit.
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
-
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Tak tam něco nalep nějakou samolepící blbůstku a z venku měj dost zasrané okno jed za nákladákem v dešti parkrát a je to.
Samozřejmě musíš na jinou STK ne tam kde si byl.
Jo a na tu technickou chce jet bud časně ráno a nebo pozdě odpoledne těsně před zavíračkou.
A jestli to nevijde tak pak už nic jiného než nové sklo a třeba se s někým domluvit přes pojištovnu.
Samozřejmě musíš na jinou STK ne tam kde si byl.
Jo a na tu technickou chce jet bud časně ráno a nebo pozdě odpoledne těsně před zavíračkou.
A jestli to nevijde tak pak už nic jiného než nové sklo a třeba se s někým domluvit přes pojištovnu.
FANDAKUV FIJÁTEK--> STILO MULTIWAGON 1,9 JTD 8v <--115hp r.v.:11/2003
MANŽELKY FIJÁTEK------------->PUNTO I S 1,1 8v <-------------55hp r.v.:04/1996
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: DISKUZE - Prasklé čelní okno
Tady je odkaz: http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=1460nicco píše:Lidi poraďte. Nevíte jak je to s prasklým čelním sklem kvůli STK. Mám ho prasklé v levém spodním rohu. Oblouček o průměru asi 3 cm a vyhodili mě z stk (ale nejen kvůli tomu) Bavil jsem se se známým policajtem a ten říkal, že pokud to není ve stírací zóně (tam kde stírají stěrače), tak nevadí a vyhazovat neměl. Máte zkušenost? Nechci ho měnit.
na vyhlášku č.341/2002, kde je uvedeno, že :
Závadou podle odstavce 1 v zasklení vozidla je vždy
a) prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikosti větší než 20 mm
Tak asi tak...
FIAT PUNTO 1.8 HGT 96kW/130 prodán po 10letech skvělé služby
-
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
No dřív před 8 lety jsem z VW golf 1,6 GTI taky neprošel tak jsem potom šel někam jinam tam jsem trochu přitlačil víc na pilu s prachama a bylo to.
Taky jsem si to nešel opravit tam kde jsem neprošel.
Byl jsem V litoměřicích a neprošel no a pak jsem jel do ůstí n/l a ehjhle prošel.
A pozor žádný známí.
Ale je to fakt že to bylo už dávno nevím jak je to ted.
Taky jsem si to nešel opravit tam kde jsem neprošel.
Byl jsem V litoměřicích a neprošel no a pak jsem jel do ůstí n/l a ehjhle prošel.
A pozor žádný známí.
Ale je to fakt že to bylo už dávno nevím jak je to ted.
FANDAKUV FIJÁTEK--> STILO MULTIWAGON 1,9 JTD 8v <--115hp r.v.:11/2003
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady. Ještě teda podotknu, že ta prasklinka neni ve stírací zóně, takže odkaz na vyhlášku je sice na místě, ale mě se snad netýká. Každopádně jdu tam znova v pátek, tak dám vědět jak jsem dopadl, veze to tam známý a myslím, že FANDAKOVA taktika projde. Jde jim většinou o prachy..
Punto MKII 1.2
-
- Fiaťák
Před časem jsem dostal kamínkem do skla. Zajel jsem do autoskla zda-li se toto dá opravit Odpověď byla , že lze vrchní vrstvu skla v místě odfrézovat a zalepit za cca 400-500Kč, ale je to po opravě vidět a proto se oprava v zorném poli nedělá.
Vyřešilo se to výměnou skla za cca 6000,-Kč. Platím si 500Kč/rok pojištění čelního skla.
Vyřešilo se to výměnou skla za cca 6000,-Kč. Platím si 500Kč/rok pojištění čelního skla.