Prosím pomoc - upadlo mi ozubene kolo klikoveho hridele

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
dider
Začátečník

Prosím pomoc - upadlo mi ozubene kolo klikoveho hridele

Příspěvek od dider »

Ahoj všichni!

Včera se mi stala na cestě ze Slovenska hodně nepříjemná věc. Zhruba 400km :cry: od PRG mi za jizdy upadlo ozubene kolo klikového hřídele - to nejspodnější. Motor 1.6 r.v.97. Nejdřív jsem myslel, že nevydrželi rozvody, ale velké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že řemeny jsou OK a pod motorem leží kus železa. Takže odtahovka za 10K a teď stojí auto před domem a já nevím co s tím. Koukal jsem na rozvody a zdá se, tedy doufám, že všechno je OK - rozvodový řemen je na mísťe. To kolo(drží taky dva řemeny) je poškozené, vypadá to, že se urval takový ten klínek jak ho drží na hřídeli.

Jinak motor prostě zhnasnul za jízdy, ozvalo se pár zvuků, dupnul jsem na spojku a dál už nic nedělal.

Tak teď nevím co dál, odhaduji nákladnost opravy a vůbec nevím kam do servisu. Prosím o radu, možná se někomu něco podobného stalo a možně někdo znáte dobrý servis v Praze. Anebo prodej na součástky v případě nějaké nákladné opravy, fakt nevím.

Díky za opdovědi.
Reklama

stifmajstrABARTH
Znalec

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

ozubene kolo na klikovem hridely?a drzi dva remeny? :shock: co je to za kolo...jediny ozub kolo na klikovce me napada setrvacnik ale ten ti asi nevypad :lol: .....jinak bych asi zkusil servis Fiat... :arrow:
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
DaMe
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaMe »

študovanej pičus... :roll: 8)
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

DaMe píše:študovanej pičus... :roll: 8)

... :!: co takhle se se trochu krotit :!: ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“