HELP - LPG motor zháší

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
iqvos.

HELP - LPG motor zháší

Příspěvek od iqvos. »

Koupil jsem si fiat unto 75 ELX 1,3. rok výroby 1996 dovoz z německa.Nechhal jsem si namontovat LPG. Plyn je bezproblémový a hlavně je namotován u firmy ,která působí 8 let na trhu.
Po čase se mi objevilytyto potíže
Při jídě náhle dojde k uplnému poklesu otáček až na nulu a posléze k zasnutímotoru. Při jeho nastartoání dojde k tomu ,že nejde nastartoat. Při nastartování pořád svití imobilizér a po chvíli čekáni dojde nastartování.

Daalší jednoduchý problém je: Při vyřazení na neutrál při teplém motoru občas dojde ke klesání otáček a nakonec k zasnutí motoru.

Budu všem rád za jekékoliv podměny a nebo za řešení.
Kontaktní email je p.opatril@seznam.cz
Reklama

lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

A dela to i na benzin??? Jestli jenom na plyn, tak si skoc na revizni prohlidku. Stejne musis kazdejch 10000 km, nebo kazdej rok...
Hustokrutost
lukys

plyn

Příspěvek od lukys »

Zdravim, mě to dělalo skoro to samé, musí se seštelovat přísun směsi vzduchu a plynu. je to v motoru jak jdou od směšovače 2 hadice a na každé je šroub-regulátor, tak tim se zvýší otáčky atd.
mif
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mif »

Nebo to vůbec nemusí souviset s LPG.
Mě se stávalo, že to někdy najednou chcíplo a nešlo to nastartovat, po chvilce čekání to chytlo úplně normálně. Dělal to špatný snímač otáček, který asi po zahřátí špatně fungoval. Po výměně je to OK. Co jsem našel o Fiatech na netu, tak je to dost častá závada.
Fiat Punto 60sx
iqvos
Začátečník

dik vsem

Příspěvek od iqvos »

Diky všem. Dělá mi to pořád pry to je vadný krokový motorek . Tak uvidím nechal jsem si ho vyměnit. Plyn má revizi a je seřízený, ale hlavně prvně se musí seřídit benzin aby se mohl dořídit plyn. Děkuji Vám všem ale jestli máte ještě nějaké podněty budu jen rád.
venca

Re: dik vsem

Příspěvek od venca »

iqvos píše:Diky všem. Dělá mi to pořád pry to je vadný krokový motorek . Tak uvidím nechal jsem si ho vyměnit. Plyn má revizi a je seřízený, ale hlavně prvně se musí seřídit benzin aby se mohl dořídit plyn. Děkuji Vám všem ale jestli máte ještě nějaké podněty budu jen rád.
Ne krokový motůrek,ale servomotor volnoběhu! :wink:
Jak sám název napovídá drží volnoběh motoru,ale zároven funguje jako
sitič!!A pravdu mají je to mechanická závada,bud se seká nebo nejde vůbec!! Uvnitř je potenciometr,který dáva informace o škrtící klapce do
řídící jednotky motoru,která zároven pošle své informace aby tu škrtící
klapku řídila aby motor nezhasl! Zjednodušeně řečeno! :)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“