Fiat TIPO SW 1.6 mJET 88kw, DDCT - porucha automatické převodoky

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
manesman
Začátečník

Fiat TIPO SW 1.6 mJET 88kw, DDCT - porucha automatické převodoky

Příspěvek od manesman »

Ahoj, nemá někdo zkušenost s automatickou převodovkou na fiat tipo 1,6mJet r.2016, tj. mělo by jít o suché spojky. Popíšu problém, kdy se při běžné jízdě objevil červený symbol poruchy převodovky – check transmission (přehřátí převodovky) a hned zmizel a byla předvěst toho kdy vše začalo, tj. s odstupem času ne hned po startu, nýbrž po krátké jízdě začala převodovka řadit z ničeho nic nesmyslně ze 2 na 4 apod, až tak že na zpátečku (R) auto nereagovalo a nerozjelo se, tj. pomohlo v krajní nouzi jen vypnutí a znovunastartování. Absolvoval jsem na základě toho výměnu oleje v automatu, což jsem primárně udělal s ohledem na nájezd km cca 90tis a rovnou mi na diagnostice smazaly chyby (B1460-01, U1711-64 CDTM, P1218-00, P1C98-00) a měl jsem jezdit…vydrželo tak 2tis km a vše nanovo, poté jsem zajel do autorizovaného servisu na jejich diagnostiku a nic zásadního jim neukázalo z pozice chyby, ale přehrály mi na základě tzv. software automatu a opět jsem měl jezdit ať se ukáže, tak jsem jezdil cca 4tis opět do současného stavu chyby převodovky….popravdě do toho autorizáku nechci jet zpátky, poněvadž mě vystrašily jež bude jedině na rozebrání a odhad ceny už nebude žádná láce. Nenašel by se někdo kdo by s tím měl nějakou zkušenost a klidně rád zaplatím (pokud by bylo v dojezdu praha) , poněvadž co jsem vyrozuměl mohlo by jít o elektronickou závadu, kdy jednotka převodovky občas neví co tam má reálně za kvalt a s největší pravděpodobností by mohlo jít o vadný snímač nebo kabeláž což u Itala asi nic neobvyklého, nevím zdali by se dalo třeba objednat a čidlo si vyměnit pokud by bylo rozumně přístupné. Předem díky za odpovědi
Reklama

Vladka1
Znalec

Re: Fiat TIPO SW 1.6 mJET 88kw, DDCT - porucha automatické převodoky

Příspěvek od Vladka1 »

Hledej profíka který se na automaty specializuje a umí je. Autorizáku Fiat se vyhni, tam jsou lamy který umí kromě smazání chyb a přehrání softu leda vyměnit celou převodovku (a vyúčtovat sto kolíků). Automaty neřešim, ale co tak se proslýchá, tak Fiat nic moc a lepší se jim vyhnout..
manesman
Začátečník

Příspěvek od manesman »

přiznávám, že fiata jsem koupoval právě s ohledem na použitý automat a měl jsem nastudováno (špatně dnes už vím), že mají spolehlivý klasický hydroměnič od aisin, což se ukázalo že opravdu dávali nýbrž do 1,6 benzín, ale nafty měli tyhle suché spojky bohužel. Mám auta s automatem jak z koncernu (DSG), tak meďu (hydroměnič) a fakt jsem to tady při jízdě nepoznal, tj. když řadí tak krásně plynule a jedno jestli studený nebo zahřátý...problém je nyní v tom, že když se nerosvítí ta chyba check transmission tak ani náznakem, že by bylo něco na hranici životnosti atd...řadí prostě bez problému, proto by mi pomohlo, kdyby s tím konkrétním problémem měl zkušenost a řešil, nebo ideálně pomohl ......díky
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Nejspíš jde o snímání polohy akutátoru = jak první projdi kabeláž a konektory, hledej poškození, ohnilý piny apod. Vyčistit, přihnout piny, máznout silikonovým olejem/vazelínou těsnění (nepoužít WD- poškozuje těsnění konektoru!).. Až pak to řešit dál v převodovce...
Jde o tu poslední chybu z výpisu, ty předtim jsou komunikace jednotek, snímání tlaku paliva atd. = projdi kostry, konektory, kabeláž. Včetně silových vedení od baterky a k baterce (např. lisovaný spoj koncovka - kabel), kontakty pojistek, relé. Zaměř se na exponovaný místa kde na to jde slaná voda, hlodavci nebo se svazek pohybuje.. Přechodový odpor - měří se úbytek napětí úseku v zátěži, samotný měření odporu bez zátěže běžným multimertrem toho moc nenapoví.)
https://www.autocodes.com/p1c98_fiat.html
Autorizák Fiat - vůbec netušili která bije, jen smázli chyby zkusili přehrát soft a nic.. Opět lama a metoda pokus - omyl.. Tam to fakt nedávej, jen by to dojebali... Zadarmo drahý.
tatko Tom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od tatko Tom »

Otázk aje, či tam dali PREDPÍSANÝ olej.
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
manesman
Začátečník

Příspěvek od manesman »

olej dle mého nemá souvislost, poněvadž jsem měnil až poté, co začal automat s dotčenou hláškou zlobit a o to víc, jež nechávám měnit u společnosti, jež se specializuje právě jen na dotčené......
jinak, ale velké díky Vladka1 za dotčený výpis a mustr…mám dílnu, tak o víkendu si zvednu a projdu to jak píšeš, dám vědět ..díky moc
Odpovědět

Zpět na „Tipo 2016“