Niekam sa to hýbe - snáď nie na krchov

Skúsil som aj odpojenie váhy bzduchu - prakticky žiadny rozdiel (v dymivosti pri prudkom pridávaní na mieste). To mi je divné. Odpojenie hadičky z overboost ventilu spôsobilo, že sa aj pri stláčaní plynu na mieste motor neochotne roztáčal.
Dostala do plnej nádrže jeden tektý prípravok, ktorému deklarujú čistiace účinky na viacero komponentov palivovej a hnacej sústavy.
Zatiaľ je výsledkom nižšia hodinová spotreba na voľnobeh o zhruba pol deci.
Niečo som pojazdil prv no kratšie trasy s nižšou záťažou. Dnes v jednom dlhom stúpaní (celkovo trasy 65 km) som tomu poriadne povytínal -až sa rozsvietila motorová závada. Niečo okolo turba. Číslo som si nezapamätal a nesfotil... Torque to vymazal. Cestou nazad som spravil tiež taliansku údržbu - už sa závada nezopakovala.
Zatiaľ aj klesla spotreba (nemusím mať celkom presne nastavený Torque no v pomere k predcgádzajúcim meraniam to vidno) no najmä celkovo to ide o hodne ochotnejšie za plynom a ak je motor už ohriaty - dovolí ísť aj pod 1500 otáčok, prv bolo cítiť, že motor protestuje.
Už nezadymieva pri rozjazde ani trochu, no ako som šlapol plný kotol hore kopcom - hulila ako lokomotíva.
Zajtra si tie špurty do kopca zopakujem na zhodnej trase. Potom už budem jazdievať nejaký čas prevažne krátke trasy tak skúsim normálnou jazdou a raz za čas talianskou.