INFO - dobry servis fiat v SR
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
INFO - dobry servis fiat v SR
Caute.
Nie je tu niekto z okolia Trencina alebo Trnavy kto ma skusenosti so servismi Fiat? Vyzera to tak ze moje v domnienke dobreho stavu kupene punto bude musiet navstivit servis a neviem komu to zverit. Ked uz za to platim nemale prachy, tak nech to niekto neodflakne (mam aj take skusenosti so znackovym servismi inej znacky)
Btw, mam uvazovat o vymene spojky a synchronov v prevodovke aj v inom nez Fiat servise? Co myslite?
Nie je tu niekto z okolia Trencina alebo Trnavy kto ma skusenosti so servismi Fiat? Vyzera to tak ze moje v domnienke dobreho stavu kupene punto bude musiet navstivit servis a neviem komu to zverit. Ked uz za to platim nemale prachy, tak nech to niekto neodflakne (mam aj take skusenosti so znackovym servismi inej znacky)
Btw, mam uvazovat o vymene spojky a synchronov v prevodovke aj v inom nez Fiat servise? Co myslite?
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
- Reklama
Musis si uvedomit ze kazdy znackovy servis je podstatne drahsi ako neznackove alebo sukromnici.
Co sa tyka Trnavy bol som parkrat v TANEXe...chalani to sice spravia dobre ale pytaju min. dvakrat tolko co by si zaplatil normalne...skus si pozistovat u sukromnikov co by to stalo a ci su to schopni spravit.
Vymenu spojky zvladne "hocikto" ....mna vysla robota na 1000 Sk,vymena synchronov je uz strosku ine cafe....to si netrufam odhadnut.
Co sa tyka Trnavy bol som parkrat v TANEXe...chalani to sice spravia dobre ale pytaju min. dvakrat tolko co by si zaplatil normalne...skus si pozistovat u sukromnikov co by to stalo a ci su to schopni spravit.
Vymenu spojky zvladne "hocikto" ....mna vysla robota na 1000 Sk,vymena synchronov je uz strosku ine cafe....to si netrufam odhadnut.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ja som od PP a osobná skúsenosť taká, že budem chodiť len do značkového servisu. O odhade b@fiho o dvojnásobku ceny silo pochybujem. Ked si to rozmeníš na niečom tí súkromnici musia šetriť. Buď ti dajú nekvalitný a lacnejší materiál ako v mojom prípade - spojka po 1/2 roku je včudu alebo majú prehnane vysokú cenu práce.
Vo faktúre je potom vždy oddelene účtovaná cena práce a cena dielov.
S bratmi čechmi sa neporovnávajme oni žijú na vyššej úrovni - vyššie platy a nižšie ceny.
Ja vrelo doporučujem každému Fiat Servis vo Svite pred PP, len dobré skúsenosti!!
P.S. Nerobia tam len fiaty ale aj Peugeoty, Škodovky ...
Vo faktúre je potom vždy oddelene účtovaná cena práce a cena dielov.
S bratmi čechmi sa neporovnávajme oni žijú na vyššej úrovni - vyššie platy a nižšie ceny.
Ja vrelo doporučujem každému Fiat Servis vo Svite pred PP, len dobré skúsenosti!!
P.S. Nerobia tam len fiaty ale aj Peugeoty, Škodovky ...
Punto II 1.2 8V 44kW ELX 2001
Ja netvrdim ze FIAT servisy su nachuja ...len ze sa nabaluju na nahradnych dieloch a na robote...priklad...predne brz. platnicky ma tam vysli 2000Sk...bezne sa daju zohnat za 1000Sk...robota ma vysla na 1000Sk...vymenil by som si to aj sam....atd.....atd.....atd....holt niesom pri peniazoch preto mam taky pristup.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
jj, to je trochu aj moj nazor. Cena za hodinu dvojnasobna a ceny dielov drahsie. Ci uz spravia kvalitnejsie alebo nekvalitnejsie by som skor videl na osobe mechanika ci to odflakne a samozrejme u urcitych typoch oprav aj od vybavenia ktore dany servis ma.b@fi píše:Ja netvrdim ze FIAT servisy su nachuja ...len ze sa nabaluju na nahradnych dieloch a na robote...priklad...predne brz. platnicky ma tam vysli 2000Sk...bezne sa daju zohnat za 1000Sk...robota ma vysla na 1000Sk...vymenil by som si to aj sam....atd.....atd.....atd....holt niesom pri peniazoch preto mam taky pristup.
Osobne si myslim, ze beznejsie opravy u ktorych je jasna pricina a oprava je standardnejsia (vymena brzd. oblozeni, kotucov, rozvodove remene, vyfuk, spojka atd...) si kludne so spokojnym svedomim mozem nechat spravit v NE-fiat servise a mam to lacnejsie a neda sa na tom az tak moc pokazit.
Samozrejme pokial ten NE-fiat servis nepouziva najlacnejsie mozne diely. Videl som napriklad spojku za 3 tisic a spojku za 7 tisic, tak to sa asi na zivotnosti a kvalite prejavit moze (a ktovie, mozno niekedy neoriginal diel moze byt taky isty kvalitny alebo aj viac nez origo to uz sa ukaze len casom ).
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
Nahradne diely sa daju zohnat kvalitne a aj lacnejsie ako davaju vo Fiate /je to vec dohody a vyjednavania a tak ...ja osobne si kupujem vsetko sam po prieskume na nete alebo od viacerych predajcov a potom si to davam opravit neznackovym servisom alebo sukromnikom ktorich uz poznam alebo po znamosti....zatial sa nemozem stazovat na nikoho ze by to odflakli alebo nieco podone.Niektore jednoduchsie veci si menim aj sam.Tolko z mojej strany.
Howgh.
Howgh.
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Najlepsie skusenosti mam ja aj moj kamarat ( oba mame Sportingy) so servisom v Dunajskej Strede - DUNAUTO - vynikajuci pristup - vsetko povysvetluju dokonca sa mozes pozerat ako sa ti vrtaju v aute ( pri zlozitejsich opravach odporucam len silnejsim naturam ) , ale su suverenne najlepsi servis co poznam - viem ze nic moc je to v Grife v BA, Femoto v PK sa da. Z hladiska ceny odporucam si zohnat diely sam ...len priniest tam a zaplatit takpovediac len za pracu.
Nejazdi nikdy rychlejsie ako tvoj anjel lieta
P IIa Sporting - Lentilka
P IIa Sporting - Lentilka
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Presne takto som si to predstavoval, že každy dá vo svojom regióne tip na dobrý servis. Chlapci do toho. Kto máte dobré aj zlé skúsenosti sem s nimiNewEddie píše:Najlepsie skusenosti mam ja aj moj kamarat ( oba mame Sportingy) so servisom v Dunajskej Strede - DUNAUTO - vynikajuci pristup - vsetko povysvetluju dokonca sa mozes pozerat ako sa ti vrtaju v aute ( pri zlozitejsich opravach odporucam len silnejsim naturam ) , ale su suverenne najlepsi servis co poznam - viem ze nic moc je to v Grife v BA, Femoto v PK sa da. Z hladiska ceny odporucam si zohnat diely sam ...len priniest tam a zaplatit takpovediac len za pracu.
NewEddie píše:Najlepsie skusenosti mam ja aj moj kamarat ( oba mame Sportingy) so servisom v Dunajskej Strede - DUNAUTO - vynikajuci pristup - vsetko povysvetluju dokonca sa mozes pozerat ako sa ti vrtaju v aute ( pri zlozitejsich opravach odporucam len silnejsim naturam ) , ale su suverenne najlepsi servis co poznam - viem ze nic moc je to v Grife v BA, Femoto v PK sa da. Z hladiska ceny odporucam si zohnat diely sam ...len priniest tam a zaplatit takpovediac len za pracu.
Tak to uz hej. To ta malokto v origo servise pusti pozret sa na ich pracu, vies potom by ti nemohli vymontovat z auta suciastky ktore mas ako nove resp zachovale a nahradit ich strarymi....
Inac mam info napr ze servis kupuje rozvodovy remen cca za 300 sk co si mozte vy zohnat na pulte cca za 350. Kolko vam zan zauctuju? 5x ? 10x? toko?
Nevravim ze su to neni odbornici, vela z nas by sa nimi stalo keby robime stale tie iste prace na tych istych autach.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Si myslím, že to je jedna z vecí ako poznáš dobrý servis. Nebojí sa ukázať svoju robotu, nemá čo tajiť. A osobne chcem sa chcem pozrieť na robotu.cali píše:NewEddie píše:Najlepsie skusenosti mam ja aj moj kamarat ( oba mame Sportingy) so servisom v Dunajskej Strede - DUNAUTO - vynikajuci pristup - vsetko povysvetluju dokonca sa mozes pozerat ako sa ti vrtaju v aute ( pri zlozitejsich opravach odporucam len silnejsim naturam ) , ale su suverenne najlepsi servis co poznam - viem ze nic moc je to v Grife v BA, Femoto v PK sa da. Z hladiska ceny odporucam si zohnat diely sam ...len priniest tam a zaplatit takpovediac len za pracu.
Tak to uz hej. To ta malokto v origo servise pusti pozret sa na ich pracu, vies potom by ti nemohli vymontovat z auta suciastky ktore mas ako nove resp zachovale a nahradit ich strarymi....
Inac mam info napr ze servis kupuje rozvodovy remen cca za 300 sk co si mozte vy zohnat na pulte cca za 350. Kolko vam zan zauctuju? 5x ? 10x? toko?
Nevravim ze su to neni odbornici, vela z nas by sa nimi stalo keby robime stale tie iste prace na tych istych autach.
-
- Fiaťák
No co sa tyka servisu vsetko mi robi kamos. Celeho Puntasa mi dal dokopy sam Tanex v Trnave ani nahodou. Pristup otrasny a ochota pod psa. Zhanal som olej do prevodovky Tutela CVT NG a v Tanexe som pochodil takto:
Nemame, lebo ho este nikto neziadal a kvoli vam ho ani objednavat nebudeme. Tak tu necham auto a vymente mi prevodovy olej aj filter. Odpoved-NIE.
Tak som objednal z AMC Martin- super ochota,prislo to do 3 dni /Selenia 20K, filter, Tutela CVT, Paraflu/ maju net shop a o 20-30% nizsie ceny ako Tanex
Nemame, lebo ho este nikto neziadal a kvoli vam ho ani objednavat nebudeme. Tak tu necham auto a vymente mi prevodovy olej aj filter. Odpoved-NIE.
Tak som objednal z AMC Martin- super ochota,prislo to do 3 dni /Selenia 20K, filter, Tutela CVT, Paraflu/ maju net shop a o 20-30% nizsie ceny ako Tanex
Fiat Punto 1.2 16V Sporting speedgear
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW
Davam ti za pravdu aj ja mam s TANEXOM zlu skusenosť. Chcel som dat auto na diagnostiku (pred kupou) a boli fakt neprijemny, sice som s nimi komunikoval len po telefone ale bol to otras, proste zla skusenost!!! Inak ja som z "TRNAVY" (studujem tu na VS). A nepoznam tu ludi ktory by mi mohli pomoct. Potreboval by som vymenit predne pruziny (sice su sportove aspon myslim mam znizeny predok) ale ma to uz sere vsade chytam . Ak by ti to nevadilo pozval by som ta niekedy na pivko niekde v TT ked uz sme v tom punto clube. co ty na to?Sporting 1.2 píše:No co sa tyka servisu vsetko mi robi kamos. Celeho Puntasa mi dal dokopy sam Tanex v Trnave ani nahodou. Pristup otrasny a ochota pod psa. Zhanal som olej do prevodovky Tutela CVT NG a v Tanexe som pochodil takto:
FIAT PUNTO 90 ELX 1,6 8V 65KW " MALY TRHAČ ASFALTU" max.speed 180 km/hod.
Nasiel som V Trnave výborný Autoservis a Autopredajnu náhradných dielov, kde ked mate nejaky problem ochotne vam pomozu. Je to autoservis nielen na fiaty ale na vsetky znacky aut. V predajni pracuje super chalan, ktory sa aj vyzna a je taky ochotny ze ked nema nieco na predajni vie objednat a za par hodin je to u nho na predajni alebo maximalne na druhy den.Pri predajni maju hned aj servisnu dielnu takze vam to hned aj opravia. Tu je kontakt: DePas spol s.r.o., Orgovánová 2, Trnava, tel.: 033/5350142. Pytajte si Adreja a povedzte ze vas odporučil Marek, on uz bude vediet.
FIAT PUNTO 90 ELX 1,6 8V 65KW " MALY TRHAČ ASFALTU" max.speed 180 km/hod.