Zkušenosti z provozu

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
JardaK.
Zkušenej Fiaťák

Zkušenosti z provozu

Příspěvek od JardaK. »

29.4.2013 bude mít moje Bravo 3 roky od chvíle, kdy jsem ho převzal. 4. března jsem dosáhnul mety 100 tis. km a statistika poruch a závad za celou dobu užívání zní: 1x výměna žárovky osvětlení v zadním světle hned první den užívání, 1x výměna bočního blinkru na blatníku (pronikání vody - vyměněno v záruce, pak už OK), 1x dolití červené chladicí kapaliny do vyrovnávací nádržky (v záruce, pak už OK), 3x reset Blue&Me (přestala hrát muzika z flešky a nedalo se telefonovat přes volant - resetováno prodejcem v záruce, po třetím resetu jsem loni systém po stažení ze stránek Fiatu.cz upgradoval, pak už OK). V 96 400 km praskla první H1 žárovka v předním světle (vyměněno mnou v podzemkách Kauflandu za dvě minuty - brnkačka). Jinak NIC! Žádné chybové hlášky, žádné nadměrné opotřebení, žádné pronikání oleje z motoru nebo převodovky, žádná spotřeba kapalin a olejů, zatím žádná výměna kotoučů a desek, 1x výměna ojetých letních pneumatik (vydržely 40 tis. km). Musím se ovšem přiznat, že se k autu chovám hodně slušně, tzn. jízda je z 80% po dálnici, nehoním studený motor, po jízdě dochlazuju turbo, nejezdím stylem brzda plyn atd. Semtam ho trochu proženu, ať nezleniví, tah v otáčkách 1500 - 3000 (mám naftu) je nejkrásnějším zážitkem! Podle mého bonzbloku jsem měl průměrnou spotřebu v roce 2010 5,58 l/100 km, v roce 2011 5,28 a loni 5,18. Abych to všechno shrnul - nevím, jak spolehlivější auto bych chtěl mít po 100 tis. km. Buď jsem měl štěstí na vyrobený kus (ale pozor, moje Bravo je páteční auto vyrobené v Itálii!) nebo jsou řeči o nekvalitě Fiatů jenom blbými řečmi!
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
Reklama

bajo777
Zkušenej Fiaťák

Re: Zkušenosti z provozu

Příspěvek od bajo777 »

Gratulujem 100 000 je uz vypovedna hodnota. Rad pocujem, ze niekomu frci nafta v dnesnej dobe CR systemov, DPF a pod. bez problemov.
V podstate pozitivne skusenosti s bravom2 mozem len potvrdit. Mam auto o malo kratsie - od polovice leta 2010, kilometrov 40000, ale zase prevazne totalne neprijazniva prevadzka v meste, kratke jazdy... Preto aj volba motorizacie. Olejove vymeny skracujem na v priemere 12000. Najnovsie som dal namontovat splynovac, celkovu spotrebu benzinovu mam niekde na 6.8, ale v poslednej dobe jazdim tak okolo 8, hlavne kvoli tohorocnej zime.

LPG je predcasne hodnotit, mam od vtedy len 250 km, udaje o spotrebe tym padom ziadne podlozene, palubny sice aktualne ukazuje 6,2, ale to by bolo prilis krasne :lol: . Pocital som 8l LPG dlhodobo... System je BRC, primazavanie ventilov JLM, nadrz 47l toroid - do roviny z dnom kufra, natankovana plna 38l. Zakladny dojem, motor je mierne tichsi, prepinanie rezimov nebadatelne, vykon zatial nepocitujem rozdielny, ako negativa vidim pocit vahy na zadnej naprave a samozrejme dojazdove koleso v kufri. Uzitocna hmotnost je papierovo znizena o vahu systemu s plnou nadrzou - 60kg, v realite to bude menej, nemusim zase tahat 58 litrov benzinu 8).

Mne bolo na zaruku mene radio a vycistene sviecky, vaha vzduchu hned na zaciatku pouzivania. Ziarovky H1 som pomenil tak 8 kusov, ale zatial to pripisujem nevhodne zvolenej nahrade - nejake elty...Na jesen som dal narvy a od vtedy nic. Pristup je tam z mojho pohladu OK, hlavne ked sa menia uz opakovane pri baterke :D.
BRAVO 2010, 1,4 66kW, Tempomat ,LPG BRC

Multiecuscan 2,2

excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
Jarous1
Fiaťák

Re: Zkušenosti z provozu

Příspěvek od Jarous1 »

Mám velmi podobné a zatím pozitivní zkušenosti. Najeto cca 120t.km. Před nedávnem jsem měnil komplet brzdy(kotouče a desky), jinak běžná údržba po 20t.km.

Závady:
60t.km - EGR ventil
100t.km - brzdový spínač

Bravo šlape jak má. Jsem zvědavej na nové modely, protože nevím čím bych nahradil, pokud bych teď chtěl měnit :(
Fiat 500X 1.4 Turbo Multiair Lounge
Fiat Croma 1.9 JTDm FL
Fiat Stilo MW 1,9 JTD Active FL
ex Fiat Bravo 2 MJTD Emotion
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“