CROMA II -rozebrani dveri u spolujezdce - tapec

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Negotiator
Fiaťák

CROMA II -rozebrani dveri u spolujezdce - tapec

Příspěvek od Negotiator »

Pekny vecer,
nemate nekdo navod na rozebrani tapece prednich dveri u Cromy? (r.v. 2006) Potrebuju se dostat na lanko vnitrniho otevirani dveri.

Nechci to moc delat "naslepo", abych zase nemusel letel pro milion ruznych prichytek do nejakeho obchodu.

diky
Fiat Croma 2006 (pred FL) 1,9 JTD 16V EMO, panorama
Reklama

Lukyman
Začátečník

Re: CROMA II -rozebrani dveri u spolujezdce - tapec

Příspěvek od Lukyman »

Dělal jsem to už několikrát a není to složitý. Musíš nejdřív sundat loketku a plast s tlačítkem stahování okna. Obojí je tam jen zacvaknutý kovovýmy cvočkami. Pod nimi jsou dva šrouby s ibusem a třetí je pod gumovou zákrytkou po vnitřní klikou. Až to odšroubuješ, tak už jen celý tapec drží na asi 7 plastových cvočkách po obvodu, s tím si už musíš nějak poradit. Potom už jen musíš tapec vyvěsit nahoru, nahoře u okna je záhyb, za který je to zastrčený. Pak až to vyvěsíš, tak je tapec spojen s lankem, který jen odhákneš.
Pokud by jsi chtěl sundat i ten kovový tapec, tak postup je následující: nejdříve musíš sjet oknem dolů, do místa, kde jsou revizní okýnka, aby jsi viděl oranžový držáky, který budeš muset od okna vycvaknout (jináč to nejde). Pak odpojit kabel od b sloupku (bude se muset pak strčit do dveří). Sundat motorek stahování. Odšroubovat všechny šrouby po obvodu. Po oddělení od dveří tam drží ještě jeden kabel zámku dveří - taktéž odpojit a hotovo. :D
Fiat Croma 2,4 jtdm emotion
Negotiator
Fiaťák

Příspěvek od Negotiator »

Dekuji, navod pomohl...., ale bohuzel, to neni vypadle lanko, ale zlomena vnitrni klika.

Uz je objednana nova....
Fiat Croma 2006 (pred FL) 1,9 JTD 16V EMO, panorama
Lukyman
Začátečník

Příspěvek od Lukyman »

Známá slabina Cromy :? . Já už měnil dvě. Taky jsem koupil novou, protože nevyjde tak draho (470kč). Navíc, co jsem je srovnával, tak ta nová v místě, kde byly prasklé ty původní, jsou zesíleny, tak snad vydrží déle. :D
Fiat Croma 2,4 jtdm emotion
Odpovědět

Zpět na „Croma“