problem kontrolka motora
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
problem kontrolka motora
zdravim vas mam punto hgt a mam taky problem auto po nastartovani par minut potom sa rozvieti kontrolka motora ale auto spape ziadna strata vykonu a povypnuti auto uz nenastartujem az po odpojeny a pripojeni baterky mozete mi poradit ???
- Reklama
Re: problem kontrolka motora
Diagnostika alebo mechanik čo vravia? Bo z tohto opisu si každy môže takto od PC iba typnúť...
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
no bol som na diagnostiku sice tam som dosiel a naspet ma tahali ale uz viem aka je ta chyba snimač polohy vacky ale ten je pekne drahy ho neni velmy na vyber
ešte mam jeden problem z pristrojonkov vsetko ukazuje ako ma ale nepicita km ??? neviete čo to moze bit ?????
Tak tam mas volaco pekne v p... s elektrikou.
Na diagnostiku napisalo co? Bo za snimac polohy vacky si myslim, ze by nerobil taku sarapatu, ze by nepustil nastartovat motor.
Nebol to nahodou snimac klukovky?
Pokial je to snimac vacky skus sa pozriet na rozvod ci sa nahodou neposunul o zub, dva, tri... To sa stava ked su rozvody stare, ze skocia nie raz s fatalnym nasledkom pre motor. Mne sa podobne stalo ale nastastie motor ostaly v poho...
V kazdom pripade odporucam dobreho mechanika bo takto len budes chodit po diagnostikach a menit veci rad za radom a vysledok nikde.
Na diagnostiku napisalo co? Bo za snimac polohy vacky si myslim, ze by nerobil taku sarapatu, ze by nepustil nastartovat motor.
Nebol to nahodou snimac klukovky?
Pokial je to snimac vacky skus sa pozriet na rozvod ci sa nahodou neposunul o zub, dva, tri... To sa stava ked su rozvody stare, ze skocia nie raz s fatalnym nasledkom pre motor. Mne sa podobne stalo ale nastastie motor ostaly v poho...
V kazdom pripade odporucam dobreho mechanika bo takto len budes chodit po diagnostikach a menit veci rad za radom a vysledok nikde.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
snímač kľukovky je za 26€ do punta 188 , ročník 2000. To isté robilo aj mne, výmenou snímača sa to odstránilo, ale prezmenu mi začala pravidelne blikať kontrolka motora. Netuším čo to je. Diagnostika mi predtým ukázala chybu snímača teploty chladiacej kvapaliny, ale po výmaze z ECU to prestalo. Teraz zmeny kvality jazdy nebadám, ide to jak hodinky, ale znervózňuje ma tam kontrolka blikajúca. Diagnostika podľa mechanika nevyhodila nič.. Ak by mal niekto nápad čo s tým, kľudne tuto alebo na mikellesk@gmail.com.
Ďakujem.
Ďakujem.
Punto Mk2, 1.2 44 kW
Blikajici kontrolka po vymene cidla otacek, je neprovedena procedura "uceni" tohoto cidla. Plati pro benzin.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
A odstránenie vady sa dá ako spraviť? Je to vážna chyba? Môže sa vplyvom toho pokaziť niečo ďalšie?
Punto Mk2, 1.2 44 kW
http://www.x431ltd.co.uk/website/Learni ... wards.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zohriat motor nad 75 stupnov, zvysit otacky nad 5000, pustit plyn, nech padnu, toto spravit 3x.
kontrolka by mala prestat blikat, nasledne zhasnut motor na 60 sekund.
samozrejme to robit na neutrali na mieste
zohriat motor nad 75 stupnov, zvysit otacky nad 5000, pustit plyn, nech padnu, toto spravit 3x.
kontrolka by mala prestat blikat, nasledne zhasnut motor na 60 sekund.
samozrejme to robit na neutrali na mieste
Punto MK2 1.2 16V HLX, r.v. 2000
Ona to ani neni chyba, je to vlastnost. Uceni se provede jednoduse:
zahrat motor na provozni teplotu
na neutral vytocit motor nad 5000 ot. na par vterin.
pustit plyn a nechat na volnobeh cca 30 sec.
toto 3x
ps: uz se tu o tom hodne psalo, staci hledat.
zahrat motor na provozni teplotu
na neutral vytocit motor nad 5000 ot. na par vterin.
pustit plyn a nechat na volnobeh cca 30 sec.
toto 3x
ps: uz se tu o tom hodne psalo, staci hledat.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Takto málo stačí? Tak toto by ma nenapadlo.. Čo je horšie, ani môjho mechanika
Idem oskúšať. Ďakujem.
Idem oskúšať. Ďakujem.
Punto Mk2, 1.2 44 kW
Páni ďakujem. Je to opravené. Mechanik sa červenal, hehe..
Punto Mk2, 1.2 44 kW
no skusil som verit diagnostike kupil som novy snimac polohy vacky stal 75eur vymenil som ho a je to vsetko pohode motor je po go tak este spravit dobry zabeh a dufam ze to bude vsetko okej