Zdravím, tak po dlouhé odmlce (mulinka šlapala jak hodinky) přináším pár info a poznatků. Před nedávněm jsem zjistil postříkané 5-té dveře kapičkama nafty a nepravidelný smrádek nafty v autě. Po sundání plastového dílu z bloku motoru jsem zjistil, že mi někde teče nafta- v bloku motoru-kolem žhav. svíček jsem měl naftové jezítka (nejvíce vlevo-u vysokotlakého čerpadla). Po vysušení a nastartování, zahřátí motoru a tůrování nic, ani náznak netěsnosti. Přesto diagnóza(dle zkušeností a tohoto fóra) netěsní vysokotlaké čerpadlo. Takto jsem kontroloval motor po každé jízdě a někdy nic a jiny opět naftové jezírka. Koupil jsem starší čerpadlo( perfektní cena), ale nadšení vystřídalo zoufalství -servisák volal, že čerpadlo nefunguje . Nedalo se nic dělat, objednal jsem jiné, dražší a do týdne jsem již spokojeně jezdil -ovšem jen chviličku-opět stejné příznaky a... naftové jezírka!To už jsem si říkal,že mám fakt smůlu, vše jsem včera vysušil a opět hledal kde to asi teče.... marně, ani za studena, ani za tepla, ať jsem tůroval jak tůroval motor, NIC!! Dnes jsem musel do obchodu-jen na otočku, a když jsem dojel na parkoviště, zdálo se mi, že cítím naftu( tu ale cítím už druhý den, co kolem toho běhám)no nicméně nechal jsem nastartováno, zvednu haubnu a vidím tenký silný vodotrisk z přívodní hadice nafty do čerpadla!! Přestože jsem ty hadice prošel několikrát, šahal na ně, hýbal s nima, tak se zřejmě vždy na chvíli zalepila a stříkala jen když se jí zachtělo.
ZÁVĚR- možná jsem zbytečně měnil vysokotlaké čerpadlo, ale to už je teď jedno( snad se mi podaří vrátit to nefunkční), ale možná to někomu z Vás pomůže ( ušetří čas)pokud se potýká s podobným problémem. Nechám preventivně vyměnit všechny hadice a budu věřit že se opět nějakou tu dobu nebudu muset na fóru dělit s nepříjemnými zážitky. Multiplám ZDAR!
teče nafta v motoru-postříkané 5-té dveře
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
teče nafta v motoru-postříkané 5-té dveře
Freemont 2.0 JTD (103kW), 2011
- Reklama
Re: teče nafta v motoru-postříkané 5-té dveře
Ja jen doplnim muj poznatek - celou zimu jsem řešil podobný problém - smrádek nafty v interiéru, zvýšenou spotřebu, nakonec se z toho vyklubali i ty zmiňovaný jezírka nafty na bloku motoru.
Celou dobu jsem měl za to že je to kvůli nefunkčnímu přídavnýmu topení, nakonec z toho vylezlo že mám popraskané zpětné vedení nafty od vstřiků - investice 33 EUR. Nebýt toho pitomýho krytu motoru tak si pravé příčiny všimnu už dávno
Celou dobu jsem měl za to že je to kvůli nefunkčnímu přídavnýmu topení, nakonec z toho vylezlo že mám popraskané zpětné vedení nafty od vstřiků - investice 33 EUR. Nebýt toho pitomýho krytu motoru tak si pravé příčiny všimnu už dávno
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě malé doplnění. Ta výměna palivových hadic nebyla žádná pr**l! Ta jedna hadice, je spojená nalisovanou hadicí na takovou kovovou přírubu( z palivového filtru do vysokotlakého čerpadla ) a fijat tuto hadici přestal vyrábět!!! Ptal jsem se přímo ve Fiatu ve Vysokém Mýtě a opravdu tento díl se nedělá. Na moji otázku co mám dělat, mi řekli ať si zajdu na vrakoviště . Tak jsem se zeptal, co udělají, když tam to auto dám do servisu, aby mi tu rozpadající se hadici vyměnili a oni že prý by taky sháněli nějakou na vrakáči! No to jsem šel do kolen, opravdu odborná, profesionální péče!!! Takže stylem pomož si sám, jsem pilkou nařízl nalisovanou svorku a naštěstí byl konec kovové příruby vroubkovaný, takže jsem koupil samotnou hadici a klasickou spojkou jsem ji k přírubě připojil. Druhá hadice je v pohofě jen na svorky a třetí jsem zatím neřešil - vede od bloku motoru ke karoserii a je dost nepřístupný druhý konec -opět zalisovaný. každopádně to hlavní je vyměněné -1metr hadice za 125,- takže pohodička!
Freemont 2.0 JTD (103kW), 2011
- Tomas-Oaza
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
co mas z toho. teplotni cidlo na vodu na lancii kappa se taky nevyrabi a ani fiat ho neumi sehnat. to pak musi i servisi jak rikas shanet po vrakovistich
Lancia Kappa 2,4 TDS
Renault Master
Iveco daily 2,3 jtd
fiat multipla rallye hobbycros
www.lanciaklub.cz
Renault Master
Iveco daily 2,3 jtd
fiat multipla rallye hobbycros
www.lanciaklub.cz