Klimatizacia
Moderátor: peta.smolik
Klimatizacia
Mam taku otazku ohladom klimatizacie. V Doble je manualna klima, len aj ked pri plnom zapnutom kureni zapnem vyfukovanie, tak sa vzdy spusta. citim to na tahu motora. Je to normalne, alebo je to tak v kazdom aute? V manuale sa o tom nic nepise.
- Reklama
Re: Klimatizacia
?????
Ved prave to je otazka! Pri zapnutej ventilacii ide vzdy klima ! Keby som chcel pustit iba vyfukovanie bez klimy, tak sa to neda? A ked zapnem kurenie, tak to zase ide do klimy. Tak ako to vlastne funguje? Ako vypnem klimu ?
Ved prave to je otazka! Pri zapnutej ventilacii ide vzdy klima ! Keby som chcel pustit iba vyfukovanie bez klimy, tak sa to neda? A ked zapnem kurenie, tak to zase ide do klimy. Tak ako to vlastne funguje? Ako vypnem klimu ?
-
- Začátečník
No ja mam na svojom punte klimu zapinam ju vypinacom ventilacie zatlacenim smerom dopredu.
-
- Začátečník
Nie neni to vtip.Mam Punto rok vyroby 2002 1.2 16V
je to normální. je to kvůli vlhkosti. díky tomu se nemlží sklo. myslím že by to mělo spínat jenom na max topení (v tý poloze je i značka okna) a mám dojem i se zapnutym ventilátorem je to vlastně taková poloautomatika. tak je to aspon ve škodovkách, vw, seat. Tam se to dá hned vypnout spínačem AC. u fiatu nevim, ale asi to bude stejný. moje punto to nemá, tam je čistej manual.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
Zapnu knoflíkem,vypnu knoflíkem. Že by se automaticky zapínala klimatizace v pozici ventilátoru 4 a topení naplno to jsem tedy ještě neslyšel.
Sbohem. :-)
ventilátor myslim může bejt ve všech polohách, důležitý je topení naplno.
To asi ne.Kdyby mi při topení naplno zapínala klimatizace,to bych tedy moc rád nebyl.Zapíná se pouze na odmlžení skel v zimě a to mechanicky knoflíkem.
neřikám že je to v puntech mk2, ale u novějších fiatů by to bejt mohlo. všechny auta vw group se zakládní klimou (řikaj tomu poloautomatická) to tak maj. nevidim jedinej důvod proč by takovou primitivní funkci nemoh mít i fiat. Neotravuje to vůbec protože se to zapíná jenom když je ventilace nastavená na ofuk skla. Každej kdo si to nastaví na okno, tak asi potřebuje rozmrazit a nebo odmlžit a v tom klima pomůže. a dá se to hned vypnout jedním stiskem tlačítka.
Naposledy upravil(a) racer dne 12 črc 2011, 22:39, celkem upraveno 1 x.
A k čemu? Abych ušetřil jeden stisk prstu?? Já prostě tu vymoženost málo chápu Pokud chci sklo rozmrazit tak asi ne. A odmlžit stisknu knoflík. Vymoženost v tom nevidím. Spíš opruz. Mají tam dávat topné dráty. Jako u Fordu A bude klid
jednak to ušetří jeden klik a hlavně je to pro ty co nemaj ani ponětí o tom že když potřebujou odmlžit, rozmrazit sklo, tak maj při tom zapnout klimu. nebo jim to prostě jenom připomene a rovnou to zapne.
Aha Takže přijdu k zamrzlému Fiatu,pustím motor ,dám topení na plno,ofuk na okno abych ho rozmrazil a zároveň se mi zapne klima jo?? To je fakt přínos. Ještě že takovou pičovinu nemám. To má být jako bonus jo?
takovejch zbytečností je na autě hodně. tak proč to řešit.